SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ'nün Rektörü Şimdi de Hekimhan'ı Ayağa Kaldırdı!

MTÜ'nün Rektörü Şimdi de Hekimhan'ı Ayağa Kaldırdı!
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan, binası ve laboratuvarları ile birlikte Mayıs 2018'de kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne (MTÜ) devredilen Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’ndaki Maden ve Geoteknik Laboratuvarların Malatya merkeze getirileceği iddiaları üzerine Hekimhanlılar, traktör ve araçlarla Yüksekokulun kapısını araçlarla kaparak eylem yaptılar. Hekimhanlılar, “Maden bölgesinde maden laboratuvarının cihazları gider mi?” diye soruyorlar.  

MTÜ Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nun bünyesindeki Maden ve Geoteknik Laboratuvarlarının,  AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi olan Rektör Aysun Bay Karabulut tarafından Malatya merkeze taşınması için verdiği talimata ilçe halkı tepki gösteriyor.

-MYO kapısı araçlarla kapatıldı  
Türkiye’nin en zengir demir cevheri yataklarının bulunduğu Hekimhan’daki yüksek okulda bulunan Maden ve Geoteknik Laboratuvarlarının il merkezine taşınması girişimine tepki olarak bazı Hekimhanlılar, MYO binasının önüne giderek giriş ve çıkışı traktör ve otomobilleri ile kapattılar.  

Bir grup ilçe halkıyla birlikte Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu önünde eylem yapan ve bölgedeki madenlerin işletilmesi ile ilgili girişimleri bilinen Hasançelebi eski belediye başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, “Coğrafya insanların kaderidir. Bizim rızkımız madenlerle. Biz madenlerin işletilmesi, ekonomiye kazandırılması ile ilgili her türlü katkıyı yaparken, önünde bulunduğumuz Meslek Yüksekokulu’nun hayırsever Mehmet Emin Sungur ve ona destek olan hayırseverlerce yapılmışken, buradaki Maden Bölümü laboratuvarı aletlerinin başka bir yere götürülmesini Hekimhanlılar olarak kabul etmiyoruz. Buranın daha da geliştirilmesi gerekirken, bu cihazların sökülüp götürülecek olmasını biz de burada ilgililerin bilgisine sunuyoruz. Derdimiz buranın daha geliştirilmesi ve bu okulun öğrencilerin daha rahat ortamda teknolojiyle buluşturulması, madenlerin işletilmesi hususunda katkı sunması iken, böyle bir uygulamaya maruz kalmak bizi incitmiştir.” dedi.

-“Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz” 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu'nun laboratuvarlarının içinin boşaltılmak istenmesi kabul edilemez. Maden ile hayat bulan ilçeden maden laboratuvar malzemelerinin çıkarılması büyük çelişkidir. Süreci Belediye başkanımız ve örgütümüz ile birlikte yakından takip ediyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz.” dedi.

-Rektör Yardımcısını gönderdi 
Adı üniversite yönetim tarzı ve uygulamalarıyla yolsuzluk, usulsüzlük gibi skandal iddialarıyla anılan MTÜ'nün Ankara'da ikamet eden rektörü Aysun Bay Karabulut, Hekimhanlı vatandaşların tepki ve eylemi üzerine rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ'ı Hekimhan’a gönderdiği, rektör yardımcının bazı cihazların geçici süreyle il merkezine getirilmek istendiğini söylediği, ancak vatandaşların bu gerekçeye inanmadıklarını ilettikleri öğrenildi.  

Bölgede özel sektör ve OYAK tarafından başlatılan büyük yatırımlara rağmen Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Maden ve Geoteknik Laboratuvarlarının il merkezine taşınması  girişimi ilçedeki tüm siyasi parti, ilçedeki STK, esnaflar ve halk tarafından tepkiyle karşılanıyor.  

Bazı Hekimhanlı vatandaşlar, “Rektör göreve geleli 4 yıla yaklaşıyor daha 4 kez Hekimhan’daki yüksekokula uğramamıştır. Laboratuvarların il merkezine götürülmesi kesenlikle iyi niyetli bir girişim değildir. Hekimhan’daki okula tek çivi yatırım yapmadı, buraya ne yapıldıysa İnönü Üniversitesi döneminde yapıldı.” ifadelerini kaydettiler.  

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AKP Genel Merkezine, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) tepki telgrafları çekileceği, ilçe merkezin de ve il merkezinde tepki eylemleri düzenleneceği bildirildi.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Burasi egitim yuvasi olmamis siyasilerin yuvasi olmus
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Malatyada Ak partiden tiksindirin deseler anca bu kadar yapabilirlerdi. Reis vilse coktan ablasını da bacısını da şutşardı. Ben olsam gözünün yasına bakmam. Ne kadar siyasetci varsa kovalar yenilerini alırdım. Sözüm ona Şevket Keskin niye konusmuyon. Beydagını hala yıkamadın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Yine altında neler çıkacak tam bir donkişotluk ,acaba rektör eşi ercan karabulut ne işler peşinde
    %95
    %5
    Yanıtla
  • BÖRTEÇİNO (2 yıl önce)
    Sayın editör.Acaba malatya meb internet sayfasındaki proje okullarına yönetici ve öğretmen atama ile ilgili duyuruyu okuyup bir haber yapabilir misiniz?Başvuru süreci aylar öncesinden bitmesine rağmen yeni il milli eğitim müdürü Fetö tarzı hangi örgütün talimatıyla tekra yeni bir başvuru süreci başlatıyor?
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Önder yüksel (2 yıl önce)
    İlk önce, laboratuvar cihazları daha sonrada Meslek yüksekokulu kapatılır heralde,bu cihazlar aletleri kim ne niyetle başka bir yere taşır, anlaşılır gibi değil, Turgut Özal üniversitesi,makele sayısı, ürettiği projelerle değil, kişiye özel kadro ihdası ile, rektör yakınlarının üniversiteye uyduruk belgelerle yerleştirme haberleri ile anılmaya başladı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gül ağacı (2 yıl önce)
    daha evvel de Sürgü Meslek yüksek okulunu kapatıp Doğanşehir Vahap Küçük meslek yüksek okulu diye adını değiştirip okulu kapattılar sürgü ye yatırım yapan 20 den fazla alabalık üretim yerleri sahipsiz kaldı daha evvelden Su ürünleri Meslek Yüksek okulu vardı balıkların herhangi bir durumu ile ilgili bilgi sahibi oluyorlardı şimdi okul kapanınca o da bitti ne olacak bu işler..................
    %54
    %46
    Yanıtla
  • yanlış yorum (2 yıl önce)gül ağacı isimli kullanıcı yorumuna
    öncelikle sürgü myo ile bu durumun alakası yok. turgut özal üniversitesindeki yanlışlar saymakla bitmez. bu ayrı konu. fakat bu meselede zaten öğrenci bulamayan bir bölümün malzemelerinin aynı okula ait başka birime götürülmesi meselesi var. maalesef hekimhan myo, sahip olduğu potansiyeli kullanamıyor, öğrenci bulmakta en zorlanan myo. kaldı ki tasarruf üniversitenindir bu konuda. sürgü myo meselesine gelecek olursak. google'da arayın bakın, 2011'de chpli belediye döneminde çalışmaları başlanan bir olay. o dönemlerde sürgülü idareciler de görüşmelere katılıyor. ama ne hikmetse suç rahmetli vahap küçük e atılıyor. öncelikle şunu anlamanız lazım. sürgü myo binası depreme dayanıklı olmayan ve sınıf yetersizliği bulunan bir yerdi. su ürünlerini de üniversite değil yök türkiye genelinde öğrenci alımına kapattı (2 istisna hariç). zira öğrenci gelmiyordu ve 2013'ten sonra da öğrenci almadı. yeni açılan bölümlerin de öğrenci alabilmesi için yere ihtiyacı vardı. rahmetli vahap küçük de kendisinden önceki çalışmalara dahil olarak yine sürgülü idarecilerin de olduğu toplantılar kapsamında "zaten var olan" ama hiç bir zaman açılmayan doğanşehir myo'yu büyük çoğunluğu kendisinden karşılanan şekilde inşaa etti. sürgü myo'da aktif bulunan tek bölüm vardı. onu da alıp bu myo'ya bağladılar. bu olaylar olurken aysun hanım yoktu bile. velhasıl açılmaya çalışılan bölümler de yeni binayla beraber faaliyete geçti ve eğitim doğanşehir'de başladı. ayrıcaaaa alabalık üretim meselesine girerseniz orada da zararlı çıkarsınız! rektör cemil çelik'in sürgü'de arıtma tesisi kurmaya teşebbüs ettiğini ama sürgülüler tarafından sürgü'de bulunan üniversite tesisinin kapatıldığı çoğu sürgülü bile bilmez... burada sürgülüler derken olayın tarafları üstüne alınsın sadece, iyi niyetli çok sayıda sürgülü olaylardan hala bihaber. sonuç olarak da şunu ekleyeyim, sürgü de kalan yurt, yurt niteliğini kaybetmiş durumda. sırf birileri istiyor diye 10-12 km uzaktaki yurda gidip geliyor öğrenciler her gün. yazıktır, günahtır. yapıldığı dönemleri hatırlıyorum. büyük bir gereksinim ve hizmetti. fakat şu anda barınma için uygun değil. umarım en azından konuyu yanlış bilenler okur da kötü zanda bulunmazlar bir daha
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (2 yıl önce)
    Ye kürküm ye devri. Tilkiyi kümese müdür yapmışlar.tilki gülmüş misali. Liyakat olmazsa olacağı bu. Malatyalı siyasiler vatan sevdası için her gün iki gözü iki çeşme ağlıyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Songül (2 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Aysun Karabulut hakkında belgeleriyle yapılan haberlere istinaden bir vatandaş olarak bu rektör olacak kadına sormak istiyorum? 1- Bu üniversite kurulduğu andan itibaren bir üniversitede nasıl oluyor da en az 10 tane rektör yardımcısı , dört tane genel sekreter ve yüzlerce daire başkanı şube müdürü değişebiliyor ? 2- Yasa dışı iş ve işlemlere imza atmadıkları için personellerin Aysun Karabulut tarafından keyfi bir şekilde ilçelere sürgün edildiği mevzusu nedir ki hakikaten baktığımız zaman personellerin sürekli ilçelere sürgün edildiğini görmekteyiz 3- Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında çalışan Ömer Akkuş isimli şahsın valilikte yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle "Kademe ilerleme cezası " aldığına dair belge dahi paylaşıldı haberlerde peki az çok kanunu yasayı bilen bir vatandaş olarak sormak isterim kademe ilerleme cezası alan biri dare başkanı dahi olması 10 yıl süreyle kanunen mümkün değilken bu adam nasıl genel sekreter olabildi ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle ceza alan bir adam neden özellike önce yapı işlerine daire başkanlığına ardından genel sekreterliğe getirildi? 4- Ezgi B. denilen akademisyen görünümlü temizlikçi ablamız kimdir ? Hangi eğitim hangi donanım hangi vasfı ile akademisyen yapılabildi hangi belgelerle? Ve hangi vasfıyla rektör danışmanlığı yapmakta ? Bu kadın nasıl oluyor da her şeyin içinde bu kadın nasıl oluyor da ne derse üniversitede o olabiliyor neci bu mübarek üfürükçü falan mı yoksa ? 5- Kayısı skandalına ne demeki 100 kat fazla siyanür çıkması bir facia üstelik reklamını bu kadar yapıyorken eee noldu şimdi bu ürünün reklamı kesildi nedense :D 6- Koca profesör unvanını almış biri nasıl oluyor da yazmış olduğu bir makalede %100 ıntıhal yapabılıyor akıl mantık zeka işi değil utanmanın en dibi 7- Bir rektör neden görevinin başında olmaz neden rektör olduğu unıversıteye 2 ayda bir 1 kez uğrar ve gider hangi hak hangi cürretle ? 9- Bir rektörün kocası hangi hak ve vasıfla bu unıversıtenın bütün işlerinin içinde yer alır? 10- Rektör olduktan sonraki hızlı zenginleşme iddialarına ne demeli tapulara dek paylaşıldı 11- Peki ya şeytanın aklına bile gelmeyecek 2 ayda 1 kez uğramış olduğu üniversitede aynı günde 4 5 kez kıyafet değiştirip farklı birimlerde foto çektirip ardından ankarada farklı günlerde bu fotoları paylaşarak malatyadaymış havası vermek nedir? Daha neler yazılır buraya neler Görevden derhal alınmalıdır ve mahkemede yargılanmalıdır Cimere şikayet edin lütfen
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 12.Ben eklemek istiyorum personele yapılan veya personelken yapılan mobbinglerden dolayı ayrılanları unutmuşsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şule (2 yıl önce)
    Ya yeter artık yeter ... Bu Aysun Karabulut nasıl bir kadındır bu nasıl burada hala rektör olarak tutulabiliyor. Ey Ak parti il başkanı olacak olan İhsan Koca niye bir ses çıkarmıyorsun bu durumlara, Öznur Çalık , Malatya milletvekilleri, valilik, yök, belediye ,savcılık kör mü oldunuz sağır mı ? Ya kimse bu kadının yaptıklarını görmüyor mu neden hala görevden alınmıyor nedeeeeen nedeeeeen daha ne yapmalı artık ! Üniversıtenın tapusunu üzerine mi geçirmeli. Bu kadının yaptıklarının haddi hesabı yok. Bu kadın nasıl bir rektör ki gelmez malatyaya gelmez unıversıtenın başına ! Görevden almalı mahkemede yargılanmalıdır bir an önce Sadece bu kadından dolayı eğer ki Malatya da ak partıye oy verirsem elim ayağım kırılsın !
    %93
    %7
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Jet Fadıl'ın aklına gelmez böyle şeyler
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Yeter artık bukadar olmaz birisi bu kadını görevden alsın
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Y. Aslan (2 yıl önce)
    Sizin allahınıza kurban. o kadar şey oldu bir tek siz ayaklandınız. bir tek siz tepki gösterdiniz. Susmadınız umarım şehirde yaşayanlarda görür bu durumu
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Rektörü angarada olacakta hocası malatyadan galkacak hekimhana cihaza bakmayamı gelecek o gadar yolu cihaz gelsin orda boş duracağına demişlerdir yani üzülmeyin bir işe yaramayan cihaz belki bir iki çalıştırılır bozulmaz merkezde
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Bu cihaz işi, aynen üniversitenin kayısı çekirdeği işi gibi olmasın. Detaylara iyi bakın. Rektör 3 yıl boyunca üniversitede kayısı çekirdeğinden bilmem neyi ürettiğini söylüyordu. Sonra ortaya çıktıki kayısır markası bir şirkete aitmiş, üniversite ile bir ilgisi yokmuş, ama üniversitenin DAP'dan aldığı paralarla edindiği cihazlarla üretim yapmış.. Bu nasıl bir taşeron işiyse, her yeri soru işaretiyle dolu. Bu hekimhandan getirilmek istenen cihazlarda aynı kayısır gibi olmasın? Merak işte.
    %95
    %5
    Yanıtla