SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'ye 1 Yeni Fakülte, 1 Yeni Yüksek Okul

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne (MTÜ) bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kuruluş kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Böylece, fakülte sayısı 6'ya, yüksek okul sayısı ise 2'ye yükseldi.

Resmi Gazete’nin, 28 Mart Cumartesi günkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre; Malatya Turgut Özal Üniversitesi bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasına karar verildi.  Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Mart 2020 tarihli genel kurul kararı ile de MTÜ’ye bağlı olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu kurulmuştu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 18 Mayıs 2018 tarihinde Ziraat Fakültesi,  Su Ürünleri Fakültesi,  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere 5 fakülte ile kurulmuştu. Yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte fakülte sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

MTÜ mevcut Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ardından yeni kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte 4 yıllık linans eğitimi verilen 2 yüksek okula sahip oldu.

Akçadağ, Arapgir, Doğanşehir Vahap Küçük, Darende Bekir Ilıcak, Hekimhan Mehmet Emin Sungur,  Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokullarının ardından 2 yıllık eğitim ve öğretim verilen 9. meslek yüksekokulu olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştu.

Böylece MTÜ'nün bünyesinde yeralan eğitim ve öğretim birimi sayısı 6 fakülte, 2 yüksek okul, 9 meslek yüksek okulu olmak üzere 17'ye yükseldi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Erkan (3 yıl önce)
    Burhan efendi sen şükret 2 tane ünüveste var malatyada sen ne istiyorsun ODTÜ'yü bağlasınlar malatyayı böyle güzel olur deyilmi nankör ancak seningibileri memleketini kötüler
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (3 yıl önce)
    Ne fakülteymiş be, her gün MTÜ ile ilgili haber yayınlamaz isen yayın hayatında bir şeyler eksik gidiyor malatyahaber.com. Bilkent, Odtü, Hacettepe falan Malatya’ ya geldi de haberimiz mi yoktur? Zorla, zorla belki bir şeyler olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen baya dertliymişsin be arkadaş. Koronavirüse çare bulunur ama sizin şu hasutluğunuza çare bulunmaz. Çok kötü. Yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Arapgir de var Hekimhan da var 35km mesafedeki Yazıhan da yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Arguvan da sanki var. Ne hastane ne yüksekokul.
    0
    0
    Yanıtla