SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Ayakta, Polis Teyakkuzda..

0
Güncellendi - 2019-11-22 01:19:51
Müdür Ayakta, Polis Teyakkuzda..
A- A+ PAYLAŞ

  • O'nun göreve başlamasıyla, suç ve suçluyla mücadelede, caydırıcılığa yönelik önlemlerde gözle görülür bir ilerleme var. 1,5 ayda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi.. 4 özel ekip oluşturuldu..

Bir ülkede ya da şehirde yaşayan bireylerin ve toplumun birincil ihtiyacı olan fizyolojik ihtiyaçlardan sonra, hayatta en fazla ihtiyaç duyduğu şey; güvenli bir çevre ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılandığı bir ortamda yaşamaktır.

Malatya, bu anlamda, Cumhuriyet tarihi boyunca kimi kırılma tarihleri ve dönemleri hariç olmak üzere, Türkiye’nin huzur ve güven ortamının sağlandığı, insanların güvenlik ihtiyaçlarının vasatın üzerinde karşılandığı, asayiş olaylarının, büyük nüfusuna rağmen, insanlarının gündelik hayattaki huzur ve mutluluğunun tehdit edilemediği bir düzeyde tutulduğu bir kent olarak öne çıkmıştır.

2 ay önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Sinop Emniyet Müdürü iken Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ercan Dağdeviren, Malatya’da yokluğu derinden hissedilmeye başlanan güven ve huzurun yeniden ve kent genelinde tesis edilmeye başlanması yolunda kısa sürede önemli çalışmalara imza attı.

Malatya’da göreve başladığı andan itibaren, Malatya halkının huzur içinde yaşaması, işini güven ortamında yürütmesi, iş hayatının, iş adamlarının, esnafın, tüccarın, işletmecinin, vatandaşın kendilerine musallat olmuş suç çetelerinden arındırılması ve genel anlamda Malatya’da huzur ve asayişin temin edilmesi kapsamında kısa sürede önemli hizmetler gerçekleştirdi.

Malatya'daki görevinde 'Hayırlı olsun' temennilerinde bulunmak üzere kendisini ziyaret eden Yeni Malatya Gazetesi Muhabirleri, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile halkın gündelik hayatında hissetmeye başladığı güven ve huzur ortamınının yanı sıra Malatya'ya ilişkin sohbet etti.

Polislikte en alt görevden, emniyet müdürlüğüne kadar giden yolun öğrettikleri, şimdi Malatya’nın güvenliğine hizmet olarak yansıyor

Polislik ve güvenlik kavramlarıyla henüz 14 yaşındayken Polis Koleji’ne girerek tanışan ve Polis Akademisi’nden mezun olduğu aynı yılda (1991) henüz 22 yaşındayken Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlayan 1969 Kırşehir- Kaman doğumlu Ercan Dağdeviren, polisliğin tüm zorluklarını cadde, sokak ve meydanlarda yıllarca çalışarak yaşadı.

Mesleki kariyerinin hemen her aşamasında sokaktan kopmayan ve hayata dair her şeyin yaşandığı sokakların polisi olmakla ve bu sokaklarda insan güvenliğini sağlamakla mutlu olan Ercan Dağdeviren, polislik mesleğinin en alt kademesinden bugünlere gelişindeki istikrarı, masa başında oturmamakla, halkın içinde olmakla, sokağı başıboş bırakmamakla ve beraber çalıştığı tüm emniyet personelini her daim motive etmekle, onlara suç ve suçluyla mücadele etmede cesaret vermekle ve arkalarında durmakla gerçekleştirmiş bir polis portresi çiziyor.

Böyle bir portreye sahip olunca, doğal olarak suç ve suçluyla mücadele etmek, kentin kriminal odaklarını zayıflatmak ya da yok etmek, güvenlik ve huzurun kent sokaklarında tesis edilmesini sağlamakla ilgili tüm hassasiyetler, bilgiler ve incelikler de polislik kimliğinin içini dolduran doğal unsurlar haline geliyor.

İlçelerin brifing toplantıları sabaha karşı yapıldı

Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in Malatya’da göreve başladıktan sonra yabancılaştığını çok iyi bildiğimiz bir şey var: Uyku. 24 saatin herhangi bir zaman diliminde anonslarla, talimatlarla, ekipleri yönlendiriyor, kendisi de bizzat sahada çalışıyor.

O'nu, sabaha karşı 03’de 04’de, hatta sabah 05’de anonslarda duymak, kentin çeşitli noktalarında görev yapan ekiplere talimat verirken işitmek, hemen her gün yaşanan doğal çalışma mesaisinin bir parçası gibi görünüyor.

Bu duruma ilişkin konuşurken, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in, Malatya’nın ilçe emniyet merkezlerindeki brifinglerin tamamını gecenin sabaha dönüştüğü 04 -06 saatleri arasında aldığını öğreniyoruz.

Asayiş sorunlarını önleme ve hızlı müdahalede bulunmak için 4 özel tim kuruldu

Malatya’ya geldikten sonraki ilk işi, mevcut güvenlik ve asayiş durumunu, sorunları, personelin ihtiyaç ve eksikliklerini, suçların yoğunlaştığı konu ve olayları, halkın şikâyet ve taleplerinin yoğunlaştığı hususları tespit eden Ercan Dağdeviren, Malatya’da asayiş sorunlarına yol açan ve zemin hazırlayan mekanları, metruk evler, denetimsiz parklar, Cezmi Kartay Caddesi’ndeki eğlence mekanları ve TOKİ bölgesindeki bazı mekanlar önceliğine almış.

Kent sokaklarının huzuru, suçun önlenmesi, suça zemin hazırlayan unsurların ortadan kaldırılması, suç ve suçluya hızlı müdahale için 4 özel tim kuran Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, bu timlerin işlev ve amaçlarına uygun isimlendirmede de bulunmuş: Pençe Timi, Balyoz Timi, Güven Timi, Huzur Timi. Bu timlere Özel Harekat'da destek veriyor.

Halkla, muhtarlarla ve STK temsilcileri ile istişare eden emniyetçi yaklaşım sergiliyor

Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in, Malatya’da suç örgütleri, suç yapılanmaları, bireysel suçlu ve suçlarla mücadele için sahada ve teyakkuzda olan ekip sayılarını arttırdıktan sonra, işin kamu diplomasisi boyutu olan halkla ilişkilere de özel bir önem vermeye başladığını öğreniyoruz.

Bu kapsamda, kısa sürede mahalle muhtarlarıyla, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, esnaf ve tüccarlarla, iş dünyasının temsilcileriyle, cami imamlarıyla, okul müdürleriyle bir araya gelen Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, bu toplantılardan edindiği bilgi, şikâyet ve talepleri Emniyet Müdürlüğü’nde ilgili birim yöneticileri ile birlikte yorumlayarak, kentin güvenlik ve huzur çıtasını yükseltmenin çabasını sergiliyor ekip arkadaşları ile birlikte.

Şire Pazarı’nda güvenliğe özel bir önem veriliyor

Şire Pazarı’nda güvenliğin sağlanmasına özel bir önem veren, Şire Pazarı esnafı ve Malatya Tcaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile bu doğrultuda bir toplantı yapan Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya kent ekonomisi açısından hassasiyet gerektiren bu pazarda, kayısı ticaretinin güvenlik içinde yürütülmesi için bir dizi tedbir alınmasını sağladı.

45 gün içinde 3 büyük operasyon yapıldı, çok sayıda ruhsatsız silah yakalandı

Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, bir yandan son yıllarda kaybolmaya yüz tutan Malatya’nın güvenlik ihtiyacını kurumsallaştırma çalışmalarını yürütürken, diğer yandan Malatya Emniyeti’nde görevli personelin özverili çalışmaları ile de 45 gün içinde 3 büyük operasyon hayata geçirdi.

Uyuşturucu, terör, fuhuş, mali suçlar, çeteleşme gibi konularda yürütülen bu operasyonlarla, Malatya’nın geleneksel deyimi ile kentin “Çar çakaldan arındırılması” yolunda ciddi çalışmalar başlatıldı. Çok sayıda ruhsatsız silah yakalandı.

İki şiir kitabı var

Geçmiş dönemde ortaya çıkan güvenlik zaafının, 15 Temmuz hain darbe girişiminden kaynaklanan büyük güvenlik sorunları nedeniyle, gündelik hayatta sıradanmış gibi görünen asayiş sorunlarına hızlı müdahale edilememesinin yol açmış olabileceğine dikkat çeken Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, aynı zamanda iki şiir kitabı da olan bir şair kimliğine sahip.

“Yeter ki Yalan Sevme” adlı şiir kitabı ikinci, “Düşünce” adlı şiir kitabı da üçüncü baskıyı yapacak kadar okuyucu tarafından beğeniyle karşılanmış. Dağdeviren, şiir yazmayı duygulara ve hayatın sevinç ve acılarına yoğunlaşmak olarak yorumlarken, birçok şiirini de meslek hayatında karşılaştığı üzücü ve hüzünlendirici olaylardan hareketle yazdığını belirtiyor.

Yeni Malatya Muhabirlerine şiir kitaplarını da imzalayan Dağdeviren, Malatya’yı, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine, devletine bağlı bir şehir olarak tanımlıyor. Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in Malatya ile ilişkisi yeni değil. Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde çalışırken zaman zaman Malatya’ya gelen, Malatya İnönü Stadı’nda maç izleyen Dağdeviren, Malatya ile bağlarının eski ve güçlü olduğunu gösteriyor.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Kürşat (4 yıl önce)
    Okul servislerinide unutmayalım sayın müdürüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (4 yıl önce)
    Çaktırmayın arkadaşlar vallaha alırlar hemen görevden..İçden tebrik edin çiçek gönderin ne bileyim bulun bi yol
    0
    0
    Yanıtla
  • MUDURUM HOS GELDİNİZ (4 yıl önce)
    MALATYAMİZA hos geldiniz sefa getirdiniz. Su akpinarda yasadisi bahis oynayan ve oynatan cakma mafyalarada el atin size zahmet trafiktede de sabah ve aksam cevre yoluna destek olun... Rabbim yar ve yardimciniz olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne.basaran (4 yıl önce)
    Sayın müdürüm Allah rızası için şu münübüscülerede bir el atsanız mileti paketleyip paketleyip tâşıma yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Malatya emniyette hizmeti o kadar ozlemiski sayın müdürün bir kaç rutün uygulamasından mutlu oluyor birde giden müdüre berat verilmezmi burası Malatya verilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Sülü (4 yıl önce)
    Sayın Emniyet Müdürümüz Vatandaşımıza güven vermiştir,Allah yar ve yardımcısı olsun. Biz Polisimizi seviyoruz,biz devletimizi seviyoruz,biz Malatyalıyız Selam ve dualarımla Mustafa Sülü
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Helal olsun gerçekten adam Allah yar ve yardimcısı olsun müdürümüzün yanindayiz mum et kendini mafya sanan torbacı namussuzlari hapse attir
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    kavşaklarda polis görünmeye başladı..eskiden hiç bir kavşakta polis yoktu...ya birisi geldiğinde ya da bayramdan bayrama..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr. K. E (4 yıl önce)
    Görevini hakkıyla yapan yiğit adam. Allah'ına kurban...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat (4 yıl önce)
    Malesef illegal yapılan işlerde büyük paralar döndüğü için, büyük paralar küçük insanları satınalmaya yeter, devletin olduğu yerde adalet vardır, huzur vardır, devletin memuru olduğu yerde huzur yoksa o insanları bir yerlere bağlamışlardır, hareket etmesin diye, işini yapan insanlar azaldı bu yeni Türkiyede, herşey kanun ve nizam dışı yapıldığından, devletin halkın menfaati gitti şahısların çıkarı önplana çıktı, evet şaşırıyoruz birileri belediye başkanı oldu çalmıyor çırpmıyor, şaşırıyoruz bir emniyet müdürü var hırsızı yakalıyor diye, şairin dediği gibi;demirin tuncuna insanın kötüsüne kaldık bu devirde....
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    Sayın Müdürümün Malatyayı huzur kenti haline getireceğini,çakalları af etmeyeceğine inancımız sonsuzdur.Görevinde başarılar dileriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Sayın müdürümüze Allah güç kuvvet versin inşallah bu şekilde çalışmalar devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN (4 yıl önce)
    Trafik ekipleri sadece radar cezası yazarak görevini yerine getirdiklerini sanıyorlar şehir içinde kural yok denetleyen yok hatalı parklar kaldırım işgalleri hemen hemen her yerde. müdür bey umarım bu konuyu da çözersiniz bir an önce
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (4 yıl önce)
    Helal olsun ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Emirhan (4 yıl önce)
    Gözle görülür derecede sıkı bir çalışma var daha önce malatyamızda böyle bir çalışma yapılmamıştı. Artık malatya guvenli bir sehir olma yolunda.sagolun varolun müdürüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş rıza (4 yıl önce)
    Yorum Yazanlarda aynı saatte yazmış sanırım onlarda haberi yapanlar:)
    0
    0
    Yanıtla
  • omur (4 yıl önce)
    torbacilar ili terk etti müdürüm süper işler çıkarttı koltuğa oturan çok onemli ekip baştaki yöneticiye gore mesai yapıyormuş bunu anladik
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    adam gibi adam memleket sayesinde huzur bulacak
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    Sayın Müdürüm,Teşekkür ediyoruz.Sağolun.Varolun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Bir eğitim ci olarak teşekkür ederiz Malatya özlenen tabloya inşallah dönecek burada emeği gecen özveride bulunan tüm emniyet teşkilatına başta müdürüm ve polislerimize teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam. (4 yıl önce)
    Müdürüm Malatyali sizi çok sevdi.sizde kibir görmüyoruz.bu bize yeter. Sayenizde emrinize altındakilerin kazancıda helal.cunku artık iş yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    Bundan önceki emniyet müdürümüz acaba şimdiki müdürümüz için yapılan yorumları okuyormu yada haberdarmıdır. Adam çok iyi valla bizzat tanıştım çık naif birisi king kral valla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    MALATYA diliyle tek kelimeyle ALLAHINA kurban senin ... Sayın müdürümüz sizden ricamız yarıda kalmasın sonuna kadar gidin biz MALATYA lılar olarak size destek için hep yanınızdayız ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Malatya müdür görsün. Allahına kurban müdürüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (4 yıl önce)
    İlk defa Malatya da makamda oturmayan halkın arasına karışan Bi idareci görüyorum inşlalla müdürün bu gayretine çalışma arkadaşlarıda ayak uydurur Malatya da özlenen huzur kenti olma yolunda başarılı olunur müdürüm sokakta halkın arasıydayken diğer birim müdürleri makam odası dayken işi çok zor olur müdürümün Allah yar yardımcısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Üç nokta (4 yıl önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Ömründe kaç idareci tanıdın da böyle basiretsiz bir yorum yapıyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (4 yıl önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    At binicisine göre kişnermiş. Müdür arkadaşlarına değil arkadaşları müdüğre uyacak.En azından buna mecburlar.Biz başarı dileyip üzerimize düşen vatandaşlık görevimizi yaparsak yeter diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (4 yıl önce)
    Gerçekten çok iyi bir emniyet müdürü. Görevinin hakkını veriyor. Çoğu kez yolda görüyorum halkın içinde. Gözlemliyor,araştırıyor.Elinden ne geliyorsa fazlasıyla yapıyor. Helal olsun tebrik ediyorum.Başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (4 yıl önce)
    Sn mudurumuz gerçekten varolunuz sağolunuz .hepiniz.tum ekibiniz.emin olunuz ki size çok güveniyoruz.hep sizinleyiz sonsuz teşekkürler..
    0
    0
    Yanıtla
  • burhan (4 yıl önce)
    sayin mudurumuzun kente gelisiyle ozellikle uyusturucu saticilari harac ceteleri ile alkali yaptiklari sehre huzur ve guven katti mudurumuz insallah pislik yuvasi haline gelmis yesiltepe hayvan pazari civarina da el atmasi konusunda desteklerini bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • savas (4 yıl önce)
    sayin mudurumuzun gelmesiyle.sehirde gerekli huzur ve duzeni gorduk hisettik yasadik ve yasiyoruzda sayin mudurumuz ve ekibinden ozellikle istegimiz yesiltepe hayvan pazari civarindaki cetelesme ve guvenlik zafiyetine de el atmasidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Sayın Müdürüm,Teşekkür ediyoruz.Sağolun.Varolun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (4 yıl önce)
    Allah sizden razı olsun müdürüm son zamanlarda gaspçılar' uyuşturucu satanlar haraç istiyenler çogalmisti Malatya size minnettardir Diyarbakır için Gaffar Okan neyse Malatya içinde Ercan Dağdeviren odur bu şehir size minnetardir
    0
    0
    Yanıtla
  • 'Rahatsız' Vatandaş (4 yıl önce)
    Bu site kaç para alıyor, görev yaptığı polisleride mi kendisi getirmiş, bu adamın tek getirdiği basın işlerine bakan poliler, maşallah iyi çalışıyor basıncılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayirdir kardes yaranmi var bak ne guzel aadam gelmis pislikleri temizliyor sendeki rahatsizlik nedir onu bir de hele ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayırdır gardaş neyden rahatsız oldun? İşine gelmedi herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyden rahatsız oldun rahatsız vatandaş. Yoksa seninde mi kuyruğuna bastılar ki bu kadar sesin çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baksanıza bu haber sitesinin manşetleri hep emniyet müdür hiç düşünemiyormusunuz ne alaka diye ? Kafanız o kadar basmıyor mu, bu şehrin o kadar sorunu varken neden emniyet müdürünün PR çalışmasına alet oluyor bu site diye..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam biz anlamiyoruz sen anlat biz de bilek
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu şehrin en büyük sorunu GÜVENLİK , o yüzden olmasın.Kusura bakma kafamız ancak bu kadar basıyor.Yarası olanlar gocunsun, torbacılık yapıp mafyacılık oynayan çar çakal takımı nefes alamayacaksınız.Korkunun ecele faydası yok
    0
    0
    Yanıtla