SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhsin Yazıcıoğlu Olayı ve Malatya İddiası'

0
Güncellendi - 2020-02-28 03:19:12
'Muhsin Yazıcıoğlu Olayı ve Malatya İddiası'
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Malatya İl Mütevelli Heyet Davasında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 10’ar yıl hapis cezası alan Avukat Turan Canpolat hakkında BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturması ile ilgili iddiaları gündeme geldi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, "suikast" olduğu yolunda çok ciddi iddialar bulunan akıbetinin ardından, itirafçı bir sanığın iddialarını yazdı ve bunun olayın seyrini değiştirecek türde olduğunu öne sürdü.

NEDİM ŞENER'İN YAZISI..

25 Mart 2009’da, Kahramanmaraş yakınlarında düşen helikopterde hayatını kaybeden Yazıcıoğlu ile ilgili Hürriyet yazarı Nedim Şener, FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder’in, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadesinden ayrıntıları 'FETÖ İmamından Yazıcıoğlu İtirafı' başlıklı yazısında paylaştı.

Yazısının girişinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmanın üzerini talep ettiğinin ortaya çıktığını belirterek başlayan Şener, çeşitli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra Elazığ'da görevliyken 2004 yılında FETÖ'ye girdiğini söyleyen Abdullah Öner adlı itirafçının, 2014 yılında Elazığ'daki avukatlar sorumluluğuna getirildiğini, bu tarihten teslim olduğu 2 Mayıs 2017'ye kadar bu sorumluluğunun sürdüğünü, 37 gün hapis yattığını, yargılamasının sürdüğünü, Muhsin Yazıcıoğlu'nun olayı ile ilgili soruşturmalarda sanıklar hakkında takipsizlik kararının kalkmasından sonra Kahramanmaraş Emniyeti'ne 8 Mayıs 2018'de tanık olarak ifade vermek zere başvurduğunu anlattığını yazdı.

Şener'in yazısı şöyle sürdü:

"...KONU BÜYÜĞÜMÜZE (GÜLEN) AKTARILDI

“17 Nisan 2014’te Ahmet Atilla Kavuran isimli Elazığ avukatı, beni cep telefonumdan aradı. Bu tarihi çok iyi hatırlıyorum, özel yetkili mahkemeler kaldırıldığı için Muhsin Yazıcıoğlu dosyası Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelmiş, dosyadaki gizlilik kalkmıştı. Örgütte sorumlu olduğum avukat Ahmet Atilla Kavuran beni arayarak, ‘Abi çok önemli bir konu var, yüz yüze görüşmemiz lazım’ dedi. Örgüte ait bir öğrenci yurdunda buluştuk. ‘Abi, Muhsin Yazıcıoğlu davasında helikopterden sökülen cihazları götüren askerler var ya... Atalar onların avukatıymış. Dosyada bugün gizlilik kalktı. Elazığ Barosu bununla çalkalanıyor’ dedi. Ben de bunun üzerine Kahramanmaraş imamı Mehmet Durakoğlu’nu cep telefonumdan arayarak, ‘Acil bir durum var görüşelim’ dedim. 16.30’da geldi. Avukat Ahmet Atilla Kavuran’ın yanında duyduklarımı anlattım. Durakoğlu, ‘Bu nasıl iş?’ dedi.”

BBP’DEN SORUMLU FETÖ’CÜ

“(Elazığ imamı) Durakoğlu, BBP Elazığ İl Başkanı Selami Ekici’den sorumlu örgüt mensubu Sezai Çetin’i aradı. Sezai’ye, ‘Selami’yi de al, buraya gel’ dedi. Selami Ekici, cemaatten bir avukatın Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinden parça söken askerlerin avukatlığını almasını içine sindiremediğini söyleyince, Durakoğlu ‘Bu durumdan haberimiz yok, Mustafa bu işi para kazanmak için yapmış’ dedi.

Toplantıdan sonra avukatlardan sorumlu olmam nedeniyle Mustafa Atalar’ı aradım. Kendisi bana kazanın yaşandığı 2009’da 12 ilin imamlığını yürüten Turan Canpolat ile konuyu görüştüğünü, Canpolat’ın ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinden söküm yapan askeri personel abilerimizdendir, yani bizdendir’ dediğini, soruşturmayı takip görevinin bizzat Canpolat tarafından verildiğini anlattı.

Ertesi gün Mehmet Durakoğlu, örgütün bölge sorumlularını topladı. Durakoğlu, avukat Mustafa Atalar’ı kastederek, ‘Bu çocuk aptalın teki, olayın vahametinin farkında değil. Bu konu Amerika’da büyüğümüze aktarıldı’ dedi. Örgüt içinde ‘büyüğümüz’ sıfatıyla bahsedilen kişi terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in kendisidir.

Bir hafta sonra avukat Mustafa Atalar’ın 23 HY 009 plakalı aracıyla Malatya’ya Turan Canpolat ile görüşmeye gittik. Avukatlardan sorumlu olduğum için Canpolat bana, ‘Mustafa’ya biz emir verdik o emrin gereğini yerine getirdi’ dedi. Dönüş yolunda Mustafa, astsubay Aydın Özsıcak’ı telefonla aradı ve avukatlığını bıraktığını söyledi.”

GÜLEN, ‘BU ORTAYA ÇIKARSA ALTINDAN KALKAMAYIZ’ DEDİ

“Daha sonra Mehmet Durakoğlu, örgütte amiri konumunda olan, örgütün Gaziantep bölge sorumlusu Mehmet Kocatürk ile konuyu görüşmek üzere Gaziantep’e gitti. Durakoğlu’na ne konuştuklarını sordum. Gaziantep sorumlusunun, ‘Yazıcıoğlu dosyasına bakan soruşturma savcısı yabancı değil, bizim abilerimizden birisi’ dediğini aktardı.

Bu görüşmeden iki gün sonra Mehmet Kocatürk ve Mehmet Durakoğlu, İzmir’de örgütün Türkiye imamı olan, gıyaben tanıdığım Barbaros Kocakurt’un yanına gitti. Ardından da İstanbul’da TSK mahrem yapılanmasından bir kişi ile de görüşmüşler.

Bu görüşmelerden çıkan sonuca göre konuyla ilgili olarak Amerika’ya, doğrudan Fetullah Gülen’e rapor veriliyormuş. Fetullah Gülen, cemaatten bir avukatın helikopteri sökenlerin avukatlığını üstlenmesini ‘bomba’ diye nitelendiriyor ve olay ortaya çıkarsa altından kalkılamayacağını söylüyormuş.”

FLASH BELLEKTE YAZICIOĞLU’NUN ÖLMEDEN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ VARDI

Abdullah Önder ifadesine şöyle devam etti: “2015 yazında avukat Mustafa Atalar bana Yazıcıoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili elinde görüntüleri içeren flash bellek ve çok sayıda belge olduğunu söyledi. Ayrıca örgütün talimatı ile astsubay Aydın Özsıcak’tan biri suçu kendisinin tek başına işlediğine dair, diğeri resmi görev gereği işi yaptığını beyan eden el yazısıyla iki adet dilekçe aldıklarını söyledi. Bunun Özsıcak’ın itirafçı olmasına karşı tedbir amacıyla alındığını anlattı. Flash belleğin ve belgelerin Bank Asya’nın Elazığ şubesinde kiralık kasada olduğunu söyledi. Defalarca izlediğini söylediği flash bellekteki görüntüleri izlemek istediğimi söyleyince, ‘Göstermeye yetkim yok, ancak televizyonda izlediğiniz cihazların sökülmesinin çok öncesine ait görüntüler ile Yazıcıoğlu’nun görüntüleri var’ dedi. Bank Asya’ya el konulacağı haberleri üzerine Atalar, kiralık kasayı boşalttı. Belgeleri ve flash belleği il imamı Durakoğlu’na teslim etti.”

HELİKOPTERDEN CİHAZLARI SÖKENLER ERDOĞAN’A SUİKASTA GİDENLERDİ

“Ben, Mehmet Durakoğlu, Kamil Bakum, Turan Canpolat, Mustafa Atalar, Ahmet Atilla Kavuran, Halil Kayış ByLock kullandık.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında da görünümü Facebook olan kriptolu bir haberleşme programıyla yaptığımız görüşmede, Mustafa Atalar bana, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için giden astsubay Aydın Özsıcak’ın Yazıcıoğlu’nun öldüğü kazadaki helikopterden cihazları söken kişi olduğunu söyledi. Yine o dönemde helikopter cihazını söken kişinin aynı baskına katılan Davut Uçum olduğunu öğrendim.”

HELİKOPTERİ F-16 DÜŞÜRDÜ

Abdullah Önder itirafının sonunda “Bu işi örgüt yaptı” dedi. İşte Önder’in söyledikleri:

“2014 yılı başında dershanelerin kapatılması sürecinde Elazığ il yapılanması mensupları olarak İzmir’e gittik. Yamanlar Koleji’ni ziyaret ettik. Okulun 5’inci katında bir F-16 maketi vardı. Orada verilen brifingde bu F-16’nın Yazıcıoğlu’nun helikopterinin üzerinden geçen F-16’nın maketi olduğu söylendi. O tarihte F-16’yı kullanan pilotun bizden biri olduğu da söylendi. Benim tecrübelerime göre bu hadise tamamen FETÖ/PDY silahı terör örgütünün işidir. Bugüne kadar kimseye güvenemediğim için anlatmadım. Dosyanın yeniden açıldığını medyadan öğrenince bizzat gelip ifade verdim. ByLock yazışmaları ve HTS kayıtları getirilirse doğru söylediğim anlaşılacaktır. Adı geçenler konuşursa olay çözülecektir.”

YAZICIOĞLU NEDEN HEDEF OLDU?

19 Ocak 2007 günü öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayetini soruşturan FETÖ’cü istihbaratçılar, suikastı Yazıcıoğlu’nun başında olduğu BBP’yi de kapsayacak şekilde bir komploya çevirdiler. Yazıcıoğlu, Trabzon’da cinayetin planlanmasında rol oynayan BBP üyesi Erhan Tuncel’in FETÖ’cü istihbaratçı il emniyet müdürü Ramazan Akyürek tarafından polis muhbiri yapıldığını, onun yönettiği Yasin Hayal’in de Alperen Ocakları üyesi olduğunu öğrendiğinde tepkisini “Bizim tarlayı sürmüşler” diyerek göstermişti.

Bu arada Dink cinayetinden yargılanan FETÖ’cü istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer’in başında olduğu büro, Yazıcıoğlu’nun faaliyetlerini, öldürülmesinden iki yıl öncesinden takibe almıştı.

25 Mart 2009’da öldürülen Yazıcıoğlu ayrıca FETÖ’nün devlet içinde yapılanmasına karşı çıkıyor, “Devletin içine çete sızmışsa ne gerekiyorsa yaparım” diyordu.

Fetullah Gülen de Yazıcıoğlu’nun ölümünden birkaç gün sonra, “Aldanırsanız böyle kurban gidersiniz, bir perşembe günü akşamı vefat edersiniz, bir cuma günü cenazenize ulaşırlar” demişti."

FETÖ MALATYA İL MÜTEVELLİ HEYETİ DAVASINDA MAHKUM OLMUŞTU..

Şener'in yazısında yeralan itirafçıya dayanarak adını verdiği Avukat Turan Canpolat, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden 6 ay önce, Ocak ayında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği 'Malatya İl Mütevelli Heyeti' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 33 sanıktan biriydi. 24 Kasım 2017'de sonuçlanan davada, aralarında 2 il imamının da bulunduğu 20 sanık çeşitli hapis cezalarına çarptırılmış, bu kapsamda Canpolat 10 yıl hapis cezası almıştı.

hurriyet.com.tr- medyaradar.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Gerçeklerin; ne olursa olsun illaki birgün ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Yiğit insan mekanın cennet olsun bende suikastta kurban gittiğine inanıyorum Rahmetli gazeteci İsmail'in telefonla konusmasina helikopterin kalkış saati düşme saati ve hızı rotası belli olmasına rağmen başka bir alanda arama yapıldı bu ülkede Rahmetli Erbakan hocam ve sizin değerinizi anlayamadık her ikinizede sahip çıkamadık tekrar rahmet diliyorum mekanınız cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Avukat Turan Canpolat, Bu olayların olduğu tarihte Malatya AKP İl başkan yardımcısıydı Tüm gerçekler bir gün ortaya çıkacak
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Allah belanızı versin diyeceğim de zaten verdi vereceği kadar.Sözde müslüman vatan haini azılı çete ve elebaşı.Fetoşu Türkiye ye getirip aşacağız diyenler şimdi ağızlarına almıyor.Turan Canpolat içeride düşünmeye çokça vaktin vardır artık.
    0
    0
    Yanıtla