SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mut'ta Kayısı Adaptasyon ve Islah Çalışmaları

Mut'ta Kayısı Adaptasyon ve Islah Çalışmaları
A- A+ PAYLAŞ

Mut Meslek Yüksekokulu'na ait 40 dönümlük arazi Mersin Üniversitesi ile protokol imzalanarak yer teslimi yapıldı.

Mersin Mut Meslek Yüksekokulu, Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mut Ziraat Odası Başkanlığı ve Alata Araştırma Enstitü Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Mut Kayısıyla ilgili çalışma yapılması için için yüksek okula ait parselin Alata Araştırma Enstitüsüne yer teslimi yapıldı.

Özellikle Prusnus türünden olan kayısının agranomik özellikleri çevresel faktörlerden yüksek oranda etkilendiği için ıslah çalışmaları kayısıların gerçek performanslarının gözlemlenebilmesi açısından üretimi yapılan bölgelerde gerçekleştirilmesine dikkat çeken yetkililer, Mut sofralık kayısının en erken hasat edildiği, en fazla üretimin yapıldığı, Mut ilçesinde yerli çeşitleri geliştirmek üzere Mut Meslek Yüksek Okuluna ait araziye yerli ve yabancı kayısı çeşitleri ile bahçe kurularak ıslah ve adaptasyon çalışmaları yapılacak.

Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Kasım Pınar'da, yapılacak çalışmanın uzun dönemi kapsadığını belirterek, "Bu işbirliği Mut ilçesi için çok önemli. Bütün dünyada bu tür çalışmalar üretimin yapıldığı bölgelerde gerçekleştiriliyor. Sofralık kayısı üretiminde ülkemizde en büyük paya sahip olan ilçemizde bu çalışmanın yapılacak olması büyük avantaj sağlayacak" dedi.

Türkiye’nin yüzde 85’ini karşılayan Mut Kayısısı adıyla coğrafi tescil alan ilçede, 55 bin dekar arazide, 1 milyon kayısı ağacı varlığıyla ortalama 200 bin ton kayısı üretimi gerçekleştiriliyor.

Mersin, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız