SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müzede Kısa Film Gösterisi

0
Güncellendi - 2019-11-07 01:51:32
Müzede Kısa Film Gösterisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2023 Fotoğraf Makinası Müzesi’nde kısa film gösterimi de yapılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki 2023 Fotoğraf Makinesi Müzesi’nde adeta geçmişe yolculuk yapılıyor.

Alanında Asya ve Avrupa’nın en büyüğü özelliği taşıdığı iddia edilen müzede 1976 yapımı sinematografla 1967 yılı yapımı kısa film gösterimi de yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’ndaki 2023 Fotoğraf Makinesi Müzesi, sergilenen fotoğraf makineleri ve aparatlarının yanı sıra düzenlenen etkinliklerle de dikkat çekiyor.

Müzede yer alan Sinema Makineleri Odasında, Sinema Tarihine ilişkin çeşitli makine, aparat ve görseller sergileniyor. Sinema düzeninin da oluşturulduğu odada, kısa film gösterimleri de yapılıyor. 1976 yılı Japon yapımı sinematografla gerçekleştirilen gösterimde 1967 yılı yapımı “Öküz ve Kurbağa” adlı animasyon film, ziyaretçilere izlettiriliyor. 4 dakikalık film, Rüştü Asyalı’nın seslendirmesiyle perdeye yansıyor.

1876 yılından günümüze kadar gelen çeşitli marka ve modellerde 44 segmentte 2023 adet fotoğraf makinesi ile 60 segmentte fotoğrafçılıkta kullanılan 3 bin 600 adet aparat, aksesuar ve sarf malzemenin sergilendiği müze, ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız