SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MYB İlk Maçta Bitirmek İstiyor

A- A+ PAYLAŞ

2018-2019 Sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Play-off kuraları grup birincisi takımların temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da çekildi. Kurada bay çeken Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 2.kademe müsabakasında Ağrı 1970 Spor ile eşleşti.

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde normal sezonunu tamamlanmasının ardından gözler Play-off karşılaşmalarına çevrildi.

Ağrı 1970 Spor, Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Kelkit Belediye Hürriyet Spor (Gümüşhane), Yozgatspor 1959 FK, 68 Aksaray Belediye Spor, Akşehir spor (Konya), Bucak Belediye Oğuzhan Spor (Burdur), Somaspor (Manisa), Belediye Derince Spor (Kocaeli), 1877 Alemdağ Spor (İstanbul) ve Modafen Spor (İstanbul) gruplarını birinci sırada tamamlayarak, Play-off'ta mücadele etme hakkını elde etti.

2018-2019 Sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Play Off kuraları grup birincisi takımların temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da çekildi.

11 grup birincisinin 3 kademede oynayacağı play-off  müsabakalarında 1. kademede 4 takım,  2. kademede 3 takım ve 3. kademede 2 takım olmak üzere toplam 9 takım, TFF 3.Lig'e çıkmaya hak kazanacak.

Kura çekimi sonunda 1. kademede oynayacak 4 müsabakanın eşleşmeleri belirlendi. Bu müsabakalar 4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde yeri ve saati daha sonra açıklanacak tarafsız sahalarda tek maç eleme usulü oynayacak.

2. kademe müsabakaları BAY çeken 3 takım ile 1. kademenin mağlubu olan 4 takımın 3'ü arasında, 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde oynanacak 3. kademe müsabakaları ise 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacak.

Birinci kademe eşleşmeleri şöyle oluştu:

Kelkit Belediye Hürriyet Spor-Yozgat 1959 FK

68 Aksaray Belediye Spor-Akşehir Spor

Bucak Belediye Oğuzhanspor-Somaspor

1877 Alemdağ Spor-Modafen Spor

Kurada Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile birlikte Ağrı 1970 Spor ve Derince Belediyespor bay çekti. Kura çekimine göre, Malatya Yeşilyurt Belediyespor 2.kademe Ağrı 1970 Spor ile eşleşti.

PLAY-OFF'A NASIL KALDILAR?

BAL'da 2.Grup'ta mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor, grubu 65 puanla lider tamamlayarak, Play-off'ta mücadele etme hakkını kazandı. Yeşilyurt Belediyespor, iç sahada oynadığı 13 karşılaşmanın hepsini kazanırken, deplasmanda 8 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

Turuncu yeşilliler, 26 haftalık bölümde 21 karşılaşmayı kazanırken, 2 karşılaşmada berabere kaldı ve 3 karşılaşmayı ise kaybetti. Malatya ekibi, 26 karşılaşmada rakip ağları 62 kez havalandırırken, kalesinde ise 11 gol gördü.

Grup'ta ilk yarıyı Şarkışla Belediyespor'un 4 puan gerisinde tamamlayan Yeşilyurt Belediyespor, sezonu rakibiyle birlikte 65 puanda tamamlarken, ikili averajda üstün olduğu için birinci sırada yer aldı.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde 1.Grup'ta yer alan Ağrı 1970 Spor ise oynadığı 26 karşılaşmada 67 puan topladı. Ağrı ekibi, oynadığı 26 karşılaşmanın 21'ini kazanırken, 4 karşılaşmada berabere kaldı ve 1 karşılaşmayı ise kaybetti. Ağrı 1970 Spor, 26 karşılaşmada rakip ağları 70 kez havalandırırken, kalesinde ise 11 gol gördü. Ağrı temsilcisi, en yakın rakibi Mardin Büyükşehir Belediyespor'un 6 puan önünde grubunu lider tamamlayarak, Play-off'a adını yazdırmayı başardı.

"90 DAKİKA SONRASINDA İNŞALLAH ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un teknik sorumlusu Hayati Palancı, Haziran ayında şampiyon olacaklarını söylediğini anımsatarak, "10 ay önce bunu söyledim. Ben yönetim kuruluyla ilk oturduğumda da söylemiştim. Eğer şampiyonluğa oynayacaksak, bir amaç uğruna olmam lazım dedim" ifadelerini kullandı.

Palancı, bu tür başarıların kolay kazanılmadığını kaydederek, "Sıkıntı her yerde var. Sıkıntı hiç bitmiyor. İnşallah bütün o sıkıntılar biter. Elinizde bir ekip var ve o ekiple çalışıyorsunuz. Karşıdaki rakibi tanıyorsunuz ve sizin ekibinizin ne yapacağını çok iyi biliyorsunuz. 24 hafta çok enteresandır biz ikincilikle buraya geldik. 24 haftanın sonunda 25'inci haftada lider olduk, 26'ıncı haftada da grubu şampiyon tamamladık. Tabi biz daha şampiyon olmadık, grup lideri olduk. 90 dakika sonrasında inşallah şampiyon olacağız" diye konuştu.

BAL'da 11 grupta en az gol yiyen takım olduklarını, en fazla gol atan 10 takım içerisinde olduklarını dile getiren Palancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "154 takımdan en az gol yiyen takımız. Muhteşem bir şey. Bölgesel olduğu için grupların getirdiği zorluklarda var. Mesela doğu grubu bizden daha zor bir grup. Deplasmanı, gidiş gelişi, futbolcuyu ikameti zor. Buraya geldikçe biraz daha kolay. Batıya gittikçe daha kolaylaşıyor. Dolayısıyla bizim grupta mücadele gücü daha yüksek takımlar çıkıyor. Batıda futbolu daha iyi oynayan takımlar çıkıyor. İkisinin ortasında kalan bir takım olarak her ikisini de oynamaya çalışıyoruz. Hem mücadelemizi bırakmadan işimizi yapmaya hem de iyi futbol oynamaya çalıştık. Biz futbol oynamaya çalışıyoruz, işimiz futbol. Grubu birinci tamamladık, kurada Ağrı çıktı. Bir 90 dakikamız var, şampiyonluğa çok yakınız. Zaten oynayacaktık. Dörtlü grupta muhtemel rakiplerimizden bir tanesi Ağrı'ydı. Gümüşhane ve Yozgat vardı. İkimiz bay çekince bizim dediğimize geldi ve bir haftaya kaydı. 6 gün daha çalışacağız."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız