SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MYB'nin Gözbebeği Dila Baloğlu

0
Güncellendi - 2018-07-27 03:38:30
MYB'nin Gözbebeği Dila Baloğlu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un satranç sporcusu Dila Baloğlu, yükselen form grafiğiyle dikkat çekiyor. Baloğlu, son olarak Konya'da düzenlenen Türkiye Satranç 1.Ligi'nde başarılı bir performans ortaya koyarak madalya kazandı.

Baloğlu, takımıyla Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Satranç 1.Ligi'nde mücadele etti. Kadınlarda 8.masada mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyesporlu Dila Baloğlu, 6,5 puan toplayarak masanın üçüncüsü oldu ve ödül aldı. Baloğlu, masa 8'de 9 oyunda 6,5 puan kazandı.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor satranç takımının en önemli sporcuları arasında yer alan Baloğlu, bu sene 2018 Dünya Okullar Şampiyonası'nda Türkiye'yi de temsil etti.

Milli formayla 21-29 Nisan tarihleri arasında Arnavutluk’un Dıraç şehrinde düzenlenen "2018 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası"nda 11 Yaş Kızlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Dila Baloğlu, ülkemizi başarıyla temsil ederek dünya ikincisi oldu.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor oyuncusu olan Dila Baloğlu Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun katıldığı dev şampiyonada 11 yaş kızlar kategorisinde  Türkiye birincisi olarak şampiyonaya ismini başarıyla yazdırırken Türkiye Satranç Milli Takımına da girmeyi başarmıştı.

2018 Dünya Okullar Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporcular, toplamda üç gümüş ve iki bronz madalya kazandılar. Şampiyonada yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un satranç sporcusu Dila Baloğlu, dünya ikinciliğini elde etti.

GKV’li Dila Baloğlu aynı zamanda satranç dünyası için çok önemli bir unvan olan WCM (Woman Candidate Master-Bayan Usta Adayı) unvanını da kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız