SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vizyonlu, Yetenekli, Kendini Adamışların Başarısı"

0
Güncellendi - 2019-06-17 02:02:46
A- A+ PAYLAŞ

Dünyanın önde gelen organ nakil cerrahlarından biri olan ve ABD Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre (fotoğrafta sağdaki), 5 hastaya eş zamanlı karaciğer nakliyle Malatya’nın bu alanda yeni bir tarih yazdığını belirterek “Bugün burada bu başarı, vizyonlu olma, yetenek ve bir olaya baş koymuş olmanın getirdiği bir sonuçtur.  İşte Sezai Hoca böyle bir insandır. Birbirine inanmış, bu işe kendini adamış bu ekibi destekleyen bir de yönetim var. Bu anlayışla, böyle bir ekiple başarılmayacak hiçbir iş yoktur” dedi.

“Amaç rekor kırmak değil, zaten var olan bir başarıya dikkat çekmek”

Karaciğer nakli konusunda dünyanın sayılı doktorları arasında bulunan, ABD tıp sektöründe zirvedeki doktorlar arasında gösterilen ve önceki gün İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü tarafından 5 ayrı hastaya canlıdan canlıya yapılan karaciğer nakil operasyonlarına katılan Yale Üniversitesi Organ Nakli Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, başarılı sonuçlanmasıyla Guinness Rekorlar Kitabına yapılacak başvurunun dünyada nasıl yankılanacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçmiş yıllarda aynı anda birçok hastaya eş zamanlı organ nakli operasyonlarının Malatya’da yapıldığını ve kendisinin de o nakillere katıldığını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Emre, “Amaç burada rekor kırmak değil. Zaten var olan bir başarıya dikkat çekmek” dedi.

‘Rekorlar kitabına girmek rekor kırmaktan gelmiyor, burada bir olayı başarmaktan geçiyor” diyen Prof. Dr. Şükrü Emre “Geçen yıl da aynı anda üç canlı ameliyatı yapmıştık.  Malatya’nın bugün yaptığı iş zaten burada yapılan bir şeydi. Bu başarının, bu potansiyelin, bunu yapacak ekibin burada bulunduğunun dünyaya duyurulması adına Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi gerektiğini de ben ifade etmiştim. Bu hadise böyle ortaya çıktı.  Rekorlar kitabına girmek, rekor kırmaktan gelmiyor. Böyle bir olayı burada başarabilmekten geliyor.  Bütün bu olayın dünya çapındaki yansımalarını, Türkiye’ye, Malatya’ya getirileri düşünüldü. Rekor peşinde değiliz. Türkiye’nin ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü’nün buradaki emeklerin, dünya çapında hak ettiği yere gelmesi adına Guinness’e başvuru yapıldı. Rekor kırmak derken kamuoyunun bu gerçeği bilerek değerlendirmesi gerekiyor. Lütfen siz gazeteciler de bunu böyle yazın. Çünkü doğrusu bu. Niye yaptığımızı, altında yatan nedeni bilin istiyorum” diye konuştu.

“Vizyonlu, yetenekli ve bu işe kendini adamış insanların başarısı”

 Malatya’nın bu başarısında vizyon sahibi, yetenekli ve bir olaya baş koymuş insanların bir araya gelmesinin yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Şükrü Emre, şunları söyledi:

“Ama böyle bir insan olmak çok zordur.  İşte Sezai Hoca böyle bir insan. Ama daha da önemlisi böyle bir insanın vizyonunu görüp destekleyen yapının oluşmasıdır. Ahmet Kızılay Hoca bu noktada önemli bir rol oynuyor. Valisi, belediye başkanı diğer yerel yöneticileri önemli destek veriyor. Daha önceden geldiğimde gördüm ki Sezai Hoca’nın adını Arguvan’da bir caddeye vermişler. Bu akıl almaz güzellikte bir hatırşinaslık. Bütün bunlar bir araya geldiğinde her şeyin güzel olmaması için hiçbir neden yok. İşte Malatya’nın bu başarısında bu etkeni görüyoruz. Ben 80’lerin ortasında Amerika’ya gittiğimde elimden tutacak kimse yoktu. Binbir zorlukları yaşayarak bulunduğum yere geldim.  Kendi kendime o dönemde söz verdim. ‘Kim benden yardım isterse hep yanında olacağım’ diye. Türkiye’de karaciğer naklini başlatan birçok insan benim yanımda yetişti. Hala da yardım etmeye çalışıyorum.”

"Malatya'nın hak ettiği yere gelmesi için çalışacağız"

Malatya’nın kendisi için çok özel bir anlam ifade ettiğini belirten Prof. Dr. Şükrü Emre, “Elimden gelen desteği her zaman vermeye hazırım. Malatya’yı önemli kılan da şu: Birincisi bir devlet üniversitesi olması. Bir de bu insanlara inanan, destek veren Ahmet Hoca var.  Böyle bir işe baş koymuş insanların bir arada olduğu yerde bu insanlarla olmak çok çok güzel bir şey. Malatya’nın, ülkemizin bu alandaki başarılarının dünyada hak ettiği yere gelmesi için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bu alanda eksikliklerin de bulunduğunu ve bunları doğru saptayıp akılcı yaklaşımlarla çözmeye çalışmanın gayreti içerisinde olunması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emre, “Gerek yerelde gerek ülke çapında devlet desteklerini alıp akılcı davranmak, acele etmeden, yavaş yavaş yükselerek gelmek gerekiyor. Çünkü ucuz kahramanlık peşinde koşmamız doğru değildir. Yavaş yavaş, birikimlerimizi akılcı kullanarak, sorunları da akılcı yollarla çözerek, eksikliklerimizi tamamlayarak ilerlemeliyiz. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yapılan araştırmaları tekrar yapmaya gerek yok.  Araştırmaları en sonundan başlayıp daha ileriye götürmenin yararları var. Bunları yapacak yeteri kadar beyin gücümüz, yetişmiş insanımız ve kadrolarımız var” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: (Öndeki 3'lü, soldan sağa) Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Prof.Dr. Şükrü Emre, Prof.Dr. Ahmet Kızılay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Aspuzulu (4 yıl önce)
    Heykel dikilmesi işini pek tasvip ama birilerinin heykeli dikilecekse Sezai Hoca ve ekibinin heykeli dikilmesi gerekir.Keşke her Malatyalı hocamız kadar memleketine düşkün olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Allah razı olsun. Gurur duyuyoruz hocamızla Allah yolunu açık etsin inşallah. Emeğine yüreğine ve ellerine Rabbim güç ve sağlık versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (4 yıl önce)
    Maşallah rabbim iyinin yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (4 yıl önce)
    Siyasete bulaşmayan görevini yapan yiğit insan Allah yardımcın olsun uzun ömür versin diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • KÖYLÜ (4 yıl önce)
    malatya da sezayı yılmaz isminin bir ana caddeye verilmesini malatya büyükşehir belediye başkanı selahattin gürkandan bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    SEZAİ HOCANIN İSMİ ARGUVAN' DA DEĞİL, MALATYA' DA ANA CADDELERDEN BİRİNE VERİLMELİ...
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut açıkgöz (4 yıl önce)
    ÇALIŞKAN,HOŞGÖRÜLÜ,ADAM GİBİ ADAM SEZAİ HOCAM SENİNLE AİLECE GURUR DUYUYORUZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (4 yıl önce)
    Gurur verici bir başarı Başta sezai Hocamız olmak üzere katkıları olan herkesi kutluyorum.Başarılarının devam etmesini diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Niyazi Diriç (4 yıl önce)
    Sezai hocam çok bükyük bir insansin.Allah senden razi olsun.Bunca insanin hayır duasını almak her kula nasip olmaz.yolun açık ,ömrün uzun olsun.Malatyayı bırakma
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (4 yıl önce)
    Kutluyorum sizi meslek aşığı buyuk insan Sezai hocam, başarılarınızin devamını diliyorum, tabiki yaptığınız hizmetler, rekorlar kitabına girmekten daha büyüktür, yaşamdan ümidini kesen insanlara yüce Rabbimin taktirinden sonra umut oluyorsunuz, yeniden yaşama sevinci veriyorsunuz, Allah size ve ekibimizle sağlıklı mutlu uzun ömürler versin, ekibiniz le birlikte hepinizin alninizdan öpüyor saygılar sunuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Malatya nin gururu iyiki varsın sizi niye takdir ediyorum biliyormusunuz maddiyati fazla dusunmediginiz insan sevgisi ile dolu olusunuz mutavizi bir kişiliğe sahip olusunuz ve sayamacagim bir çok üstün özelliklerinizden dolayı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Sizde olmasanız ne hastane nin ne de üniversite nin ele alınır hiç bir tarafı kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Memleketimizin Medar-ı iftarı,Sayın Prof.Dr.Sezai Yılmaz beyefendi ve ekibine ,İnsan sağlığına verdiğiniz tüm emekleriniz için Sonsuz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Mașallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulcelil Pelitoğlu (4 yıl önce)
    Şu fotoğraftaki herkes elleri öpülesi insanlar. Allah, insanlara sadece sağlıklı bir yaşam sunmak için uğraşan bu doktorlarımızdan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz (4 yıl önce)
    HEMŞEHRİMİZ SEZAİ HOCAMIZ VE EKİBİYLE GURUR DUYUYORUZ.BİNLERCE HASTAYA ŞİFA DAĞITIYORLAR.ALLAH RAZI OLSUN.AYRICA MALATYALI OLMASI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR.
    0
    0
    Yanıtla