SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Neyi Saklıyorsunuz, Neyi Gizliyorsunuz?"

A- A+ PAYLAŞ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Kılıçdaroğlu kaçar gibi Amerika'ya gitti ve orada, Amerika'da tam 8 saat ortadan kayboldu. Gazetecileri, basın mensuplarını, koruma ordusunu atlatıp 8 saat ortadan kayboldu. Uçak biletini dahi yaktığı söyleniyor. Haklı olarak milletimiz soruyor diyor ki, '8 saat neden ortadan kayboldunuz?'" dedi.

Erbakan, partisinin Malatya İl Başkanlığının bir otelde düzenlenen 2'nci Olağan Kongresi'nde, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Yaralı işçilere şifa dileyen Erbakan, "Cenab-ı Allah bir daha böyle felaketler, acılar yaşatmasın. Gerekli tedbirleri zamanında, yerinde bir şekilde almayı inşallah nasip eylesin." dedi.

Erkan, "6'lı masa"ya değinerek, şöyle devam etti:

"Altı tane birbirine benzemez bir araya gelmişler. 37 kez toplantı yapmışlar. Altı aydan beri konuşuyorlar, fotoğraf çektiriyorlar, çay, kahve içiyorlar. Sonunda ortada bir tane somut proje var mı? Şu ekonomik krizden çıkış yolu var mı, şu ekonomik krizden kurtulmak için ortaya koydukları bir kaynak paketi var mı? Bunları geçtim bir cumhurbaşkanı adayı dahi ortaya koyabilmişler mi? Hayır. Altı tane masa başında, bir tane de masanın altında HDP 7 ortak ortaya hiçbir şey koyamıyorlar, 6 aydan beri. Kılıçdaroğlu kaçar gibi Amerika'ya gitti ve orada, Amerika'da tam 8 saat ortadan kayboldu. Gazetecileri, basın mensuplarını, koruma ordusunu atlatıp 8 saat ortadan kayboldu. Uçak biletini dahi yaktığı söyleniyor. Haklı olarak milletimiz soruyor diyor ki, '8 saat neden ortadan kayboldunuz?' Kimlerle ve ne maksatla görüşme yaptınız? Bu görüşmeleri neden gizli yaptınız? Neyi saklıyorsunuz, neyi gizliyorsunuz?"

İktidar olmanın yolunun ABD’den geçmediğini ifade eden Erbakan, ”Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki biz milli görüşüz. Biz yolu Amerika’dan geçmeden iktidar olan bir hareketiz. Milli görüş hareketiyiz. Biz milli görüşçüler olarak kuvvet ve kudret sahibi Amerika değil cenabı Allah’tır inancına sahibiz. Erbakan hocamız, milli görüş hareketini Amerika’nın yanından dahi geçmeden iktidara taşıdı. Biz de Yeniden Refah Partimizi ikinci 40 yılda aynı şekilde dış güçlere sırtımızı dayamadan, kapalı kapılar arkasında sözler verip sözler almadan milletimizin desteğiyle, teşkilatlarımızın gayretleriyle iktidara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Başörtüsünün yasal güvence altına alınması ile İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına da değinen Erbakan, ”Geçen Pazar günü yine bir araya gelen altılı masa açıkça ifade ediyorlar. Eğer meclis çoğunluğunu elde edersek ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesini geri getirmek olacak, diyor. O masada oturup bu planlara nasıl alet oluyorsun? Erbakan hocada CHP ile koalisyon yapmış, diyor. Erbakan hoca CHP’ye Milli Selamet Partisi'nin (MSP) programındaki icraatlarını yaptırdı. CHP ile DSP koalisyonunda 600 imam hatip lisesi 5 bin kuran kursu açıldı. En büyük manevi kalkınma hamlesi yapıldı. Erbakan hoca, CHP’yi MSP’nin çizgisine çekti. Sen şimdi CHP ile birlikte oturup İstanbul Sözleşmesinin geri getirilmesine alet oluyorsun. Erbakan hocanın yaptığı ile senin yaptığının ne alakası var. Kılıçdaroğlu, başörtüsünün yasal teminatlar altına alınması gerektiğini söyledi. İktidar da talimat verdik. Arkadaşlar gerekli hazırlıkları yapıyorlar, dedi. Biz daha ilk noktada dedik ki başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması gereklidir. 20 senelik AK Parti iktidarının bunu yapmamış olması çok büyük bir eksikliktir. Onu mutlaka yapmak gereklidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından tek liste ile seçime gidilen kongrede Bilal Yıldırım, yeniden il başkanı seçildi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • İlhan (1 yıl önce)
    Baban da Amerika'ya epeyce gidip gelmişti
    %73
    %27
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    Şu Amerika'ya gitme işini bir de iktidardakilere sorsaydın.Kaç defa ,ne görüşülmüş acaba?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Taylor (1 yıl önce)
    Ekonomik kriz için planın ne ? Döviz,altın almış başını gitmiş .İşsizlik had safhada, çiftçi muzdarip, ihracat yok İthalat patlamış. Siz hala 6 masa, Kılıçdaroğlu 'nun kayıp olması ile uğraşa durun . Amerika dan talimat alması için illa oraya gitmesine gerek yok elli tane yolu var bu işin. Ayrıca Amerika ya gitmeyen lider var mı?...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haydar (1 yıl önce)
    bu ülkeye ne masa başındakiler nede kasa başındakiler fayda veremez sözünüzü takdir ettim helal olsun size
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)
    Din tüccarı, Başka da bi meziyetin yok. Rahmetli Turgut Ozal in hattina oglu oy aldi, o da bir sey yapmadi, Sende Babanin hatirina aldigin oylarla biraz daha oyalan bakalim. Vizyonun bile 100 uzerinden 0 !
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Karagozlu (1 yıl önce)
    Fatih ERBAKAN, hükümet ve muhalefetin yanlışlarını dile getirmesi gayet güzel belliki ne cumhur ittifakının yanlış yolsuzluk haksızlıklarına nede millet ittifakının ortada olmayan hiçbir politikasına ve ağababalarına esir olmayacak tek başına dik duruyor Allah yardımcın olsun böyle doğruları söyledikçe biz yanındayız
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Melikşah (1 yıl önce)
    Fatih bey çok doğru konulara değinmiş ve bu birilerini incitmiş belli. Dün ki kongre gösterdi ki Fatih bey doğru bir yolda. Gücüne güç katarak devam ediyor, büyük bir ihtimalle meclisteki koltukların bir çoğunu ele geçirecek.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Siyasal islamı ekmek kapısı görenlerin ufukları vizyonları çapları ancak bu kadar olur başka söze gerek yok
    %62
    %38
    Yanıtla
  • sahinoğlu (1 yıl önce)
    Anlaşılan Fatih bey de Numan Kurtuluş'un yolunda. Gitmek istediği yer belli. Yazık bunların arkasından gidenlere.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)
    Kayıp trilyon mevzusunu açsaydın. Ortadan kaybetmeyi en iyi siz biliyorsunuz. Muhalefetten çileri yüce divana göndereceğim diyip iktidar ortağı olunca 7 red 6 kabul ile hacı bacı aklamasını en iyi siz bilirsiniz. Versace çoraplar ile fukara edebiyatı size çok yakışır. Muhalefet sırasında muhalefete muhalif olmak sana çok yakışır. Takiye sizin ruhumuzda var.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Fatih Erbakan doğru söylemiş Cumhurbaşkanı yolu Amerika'dan geçmez Devletin vermiş olduğu korumaları atlat kimle görüştü Vallahi bu Fatih Erbakan'ın yolu açık geleceğin Cumhurbaşkanı olmazsa görürsünüz
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Erdal (1 yıl önce)
    Yav seni biraz akıllı sanıyorduk yazıkki o babanın oğlusun sanki sizi başkası yönetiyor gibisiniz acaba kim yönlendiriyor
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Emre Demir (1 yıl önce)
    Adam muhalefete muhalefet ediyor. Sen kendi yapacaklarını anlat, şu an yanlış yapıldığını düşündüğün bir şey varsa, doğrusunu nasıl yapacağını anlat. Ama onu da anlatirsan iktidara muhalefet etmiş olursun, o da senin işine gelmez.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (1 yıl önce)
    Senin de derdin Kılıçdaroğlu 6 masa. Birde kalkmış 6 masayı ve Kılıçdaroğlunu eleştiriyor. Peki adama demezlermi sen ülken ve bu ekonomik kriz için planın ne ne yapıyorsun diye. İşiniz gücünüz hamaset...!!!
    %69
    %31
    Yanıtla