SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O Bizim İşimiz Değil!..''

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, Belediye Başkanı Akın'a "nezaket" ziyaretinde bulundu. Iğsız, çıkışında Fransa'nın sözde Ermeni Soykırımını tanıyan ve aksini söylemenin suç sayılmasını içeren yasa çıkarması girişimine ilişkin bir soruya ise "O bizim işimiz değil.." yanıtını verdi.

2. Ordu Komutanlığı görevini, Ağustos ayında Ege Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Şükrü Sarıışık'tan devralan Orgeneral Iğsız, Belediye Başkanı Akın'ı ziyaret etti ve bir süre görüştü.

Belediyenin "nezaket ziyareti" olarak açıkladığı ziyaretin, Akın'ın daha önce yaptığı kutlama ziyaretinin iadesi olduğu belirtilirken, Orgeneral Iğsız'ı çıkışta Belediye başkanı aracına kadar uğurladı.

Bu arada bir gazetecinin, "Ermeni tasarıları tekrar gündemde.." diye başladığı soru sorma girişimine karşı Orgeneral Iğsız "O bizim işimiz değil.." yanıtını vermekle yetindi.

TASARIYA TEPKİLER..
Öte yandan Türkiye Kamusen Malatya İl Temsilcisi Emin Göktaş, Fransız mallarının Türkiye'ye girmemesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Kamusen Malatya İl Temsilcisi Emin Göktaş, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Fransa Parlamentosunda görüşülen Ermeni tasarısı'na tepki gösterdi. Göktaş, "Fransız meclisinin sözde Ermeni soykırım iddialarını kabul etmesi durumunda Fransız patentli üretilen hiçbir malı almayacağız. Fransız mallarının Türkiye'ye girmemesi içinde mücadele edeceğiz. Akın akın Fransa'ya gidip 'soykırım yoktur' diyerek tasarılarına göre suç işlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Göktaş, Fransa'nın Afrika'da uyguladığı kölelik ve Cezayir'de yaptığı katliamları da hatırlattı.

Diğer yandan Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol da , "Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak Fransa'yı protesto için, elçiliklerimizin kapatılması dahil her türlü girişimi yapmalıyız" dedi.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Fransa'da görüşülecek olan yasa tasarısıyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, "Son günlerde her fısatta Türkiyen'in önüne konulan Sözde Ermeni Soykırımı Yasa teklifinin Fransız Parlamentosunda görüşülmesini şiddetle kınıyoruz. Ne Ermeniler kendilerini kullandırtmaktan vazgeçtiler ne de Avrupa küçük hesaplar yüzünden onları kullanmaktan vazgeçti. Rumların yaptığı gibi hem yapıyor hem bağırıyorlar" dedi.

Şenol, "Devlet olarak tarihi arşivleri açmamıza rağmen, insan hakları havarilerinin bunları inceleyerek gerçekleri görmek yerine çeşitli platformlarda Türk insanını mahkum etmeye çalışmalarını anlamak mümkün değildir. Dünya Fransa'nın Cezayir'de 2 milyon Cezayirli'yi katlettiklerini ne çabuk unuttu? Anadolu'yu işgal ettiklerinde Ermeni çetecilerle birlik olup yöre halkına yaptıkları, hala hafızalarımızda durmaktadır. Devlet büyüklerine sesleniyorum. Kısa sürede belki küçük kayıplarımız olabilir ama uzun vadede ülkemizin kazanması için Fransa'daki elçiliklerimizin kapatılması dahil her türlü girişimde bulunmalıyız. Avrupa Birliği'ne girme adına her şeye evet diyen hükümetten de artık gözünü açmasını bekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız