SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmenin Referandum Paylaşımına Tepki

0
Güncellendi - 2017-04-27 03:08:43
Öğretmenin Referandum Paylaşımına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan’da görev yapan bir öğretmenin referandum sonuçları ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘hayır’ oyu verenleri vatan haini ilan ettiğini ileri sürerek, öğretmeni yaptığı paylaşımdan dolayı kınadı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi.

Burada konuşan Kiraz, ilçede görev yapan bir öğretmenin referandum sonuçları ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘hayır’ oyu verenleri vatan haini ilan ettiğini iddia ederek, öğretmeni kınadı.

Kiraz, “Maalesef bugün gerçekten hepimizi üzen bir olay için Arguvan’dayız. Burada görev yapan bir öğretmen sosyal medyada yaptığı paylaşımıyla referandumda 'hayır' oyu veren vatandaşları vatan haini olarak ilan ediyor. Bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların vergisi ile maaşını alan bir memurun kendi işini yapması gerekirken görevini bir tarafa bırakıp başka işler peşinde koşması gerçekten düşündürücü bir olay. Bu olayın Arguvan’da yaşanıyor olması da başka bir önem ifade ediyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Arguvan’da ayrım olmaz Arguvan’da herkes birdir. Arguvanlı siyasi tercihlerinden dolayı asla ve asla bir kişiyi, bir grubu, bir zümreyi veya bir kitleyi asla ve asla suçlamaz. Dolayısıyla bunun Arguvan’da yapılıyor olması üzüntümüzü derinleştiren noktalardan birisi. Biz CHP olarak ‘Bu ülkede birliği bütünlüğü sağlamak zorundayız’ dedik. ‘Evete oy veren de ‘hayır’a oy verende bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı’ dedik. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır ve özgürce düşüncesini ifade edebilmelidir ve özgürce tartışabilmelidir, özgürce konuşabilmelidir ve hiç kimseyi ‘evet’e oy verdi diye asla ve asla en ufak suçlamayla karşı karşıya bırakmadık. Aynı şekilde ‘hayır’ diyenleri de suçlama hakkı hiç kimsede yok. Hele hele bir devlet memurunun hiç yok. !Sen kim oluyorsun?' diye sormak lazım. Şimdi burada değerli kadınlarımız var bu kadınlarımızın hepsi ‘hayır’ oyu kullanmışlar hangisi vatan haini? Sen bu kadınlardan daha fazla mı vatanseversin? Asıl vatan hainliği insanları sandıklarda kullandığı oya göre bölmektir” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • EROL (6 yıl önce)
    O öğretmen hayırcı olsaydı vay haline.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selma (6 yıl önce)
    Lütfen eğitime siyaseti karıştırmayın. Sayın eğitimci arkadaşlarım bizler o körpe beyinlere özgür düşünmeyi, hoşgörülü olmayı, sevgiyi birbirlerinin fikrine saygı duyarak yaşamayı öğretmeliyiz. Fakat günümüzde öyle bir hal aldı ki toplumu ayrıştırmaya okullardan başladık. Hasan Akbudak İMKB de zil sesi bir partiyle bağdaşlaştırılan bir şarkı. Ne var bunda diyeceksiniz. Ama biz Türkiyeyiz. Renklerimizle farklı düşüncelerimizle güzeliz. Ne tek tip düşünebiliriz ne de düşünmeye zorlanabiliriz. O okuldaki arkadaşlara soruyorum o partiyi desteklemeyen öğrencilerinizin ya da velilerinizin hakkına girmiş olmuyor musunuz ya da siz gerçekten adil davrandığınıza inanıyor musunuz? Lütfen gençlerden elinizi çekin bırakın onlar kimi destekleyeceklerini bir şarkıyla belirlemesinler. Onlara analizci düşünceyi öğretin, her şeyi akıl süzgecinden geçirip vicdan hamuruyla yoğurup kullanmayı öğretin.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)Selma isimli kullanıcı yorumuna
    Benim zamanim da Haci Ahmet Akinci lisesinde zil sesi Mustafa Yildizdogan dan basbuglar ölmez paracasi idi.....Buna ne söylemeli hocam simdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Konuk (6 yıl önce)
    Sizin milletvekilinizde evetçileri düşman ilan edip denize dökecekti.Önce onu protesto etseydiniz keşke...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    işi gücü bırakmışlar orada görev yapan öğretmenin hesabını protesto ediyorlar.öğretmenin yaptıgı yanlış olabilir taa malatyadan kalkıp orayamı gidilir :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Çelenk:) (6 yıl önce)
    Sayın CHP yönetimi hıncınızı semerden alıyorsunuz, farkında mısınız. çok komik duruma düşüyorsunuz. Herkesin fikrini (fikrin de ötesini) sosyal medyada paylaştığı bir ortamda gücünüz ancak bir öğretmene yetiyor. Ankara ve İstanbul dan devşirdiğiniz belediye başkan ve yardımcısı 3 yıldır daha Arguvan a bir tek çivi çakmadılar. Beceriksizliklerini boş beleş konularda ha bire basın açıklamaları yaparak ört pas etmeye çalışıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla