SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olay Yeri" Sansürü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:51:28
A- A+ PAYLAŞ
Valilik tarafından, jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak son günlerde uygulanmaya başlanan sansür tepkilere yol açtı.
 
Meydana gelen olayların, doğru bilgilerle halka duyurulması gerekirken, Jandarma bölgesinde son dönemlerde olayların meydana geldiği belde ve köy adları sansürlenmeye başladı ve bunun mantığı anlaşılamadı.
 
SON ÖRNEK..
Valiliğin bu uygulamasına ilişkin son örnek, 5 Mart Pazartesi günkü Jandarma Vukuat Raporu’nda yaşandı. Jandarma bölgesinde meydana gelen olaylar basına şöyle duyuruldu:
 
“1. PÜTÜRGE’ DE YÜKSEKTEN DÜŞME: Pütürge-…… Beldesi 03 Mart 2012 günü saat 17.10 sıralarında, H.T. isimli bebek, evdeki kanepe üzerinde oyun oynarken düşerek kafasını beton zemine çarpması nedeniyle yaralanmıştır. Hastaneye sevk edilen H.T.’nin alınan adli raporunda hayati tehlikesi bulunmaktadır. C.Savcısının talimatıyla hazırlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilecektir. 
 
2. DOĞANŞEHİR’DE KASTEN YARALAMA: Doğanşehir-…… Köyünde; 03 Mart 2012 günü saat 15.00 sıralarında, H.A., Doğanşehir İlçe J.K.lığına müracaatla  eşi Ş.A.  tarafından  kıskançlık yüzünden  darp edildiğini beyan ederek  şikayette bulunmuştur.C.Savcısının talimatı ile şahısların ifadeleri alınarak serbest bırakılmışlardır.
 
3. YAZIHAN’DA HABERLEŞME VE NAKİL KABLOSU HIRSIZLIĞI: Yazıhan-……Köyünde 03 Mart 2012 günü saat 22.00 sıralarında, Türk Telekom’a ait telefon kablolarının kesilmiş olduğu ve bir aracın olay mahallinde görüldüğü ihbarı alınmıştır. Yapılan araştırmada, bahse araç ve içerisinde İ.S. ve A.S. isimli şahıslar yakalanmıştır. C.Savcısının talimatı ile araçta yapılan aramada kablo hırsızlığında kullanıldığı değerlendirilen demir kesme testeresi, ağaç direğe çıkmak için kullanılan ayakçalık, direkten düşmemek için emniyet kemeri ve kurusıkı tabancaya el konulmuştur. Şüpheliler İ.S. ve A.S. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.
 
4. İL MERKEZ’DE EVDEN HIRSIZLIK: İl Merkez-…….. Beldesinde; 03 Mart 2012 günü saat 21.00 sıralarında, A.A.’ın bahçe içerisindeki tek katlı evinin güney cephesine bakan penceresine tahta merdiven dayanarak PVC penceresinin sert bir cisimle zorlanarak açılıp eve girilmesi sonucu hırsızlık olayı meydana gelmiştir. Evin çocuk odasında bulunan, yaklaşık piyasa değeri 200 TL. olan LCD ekran monitör ile bilgisayar çalınmıştır. Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.
 
5. İL MERKEZ’DE KAZAEN YANGIN: İl Merkez-…….Beldesinde 04 Mart 2012 günü saat 05.30 sıralarında H.B. (erkek) isimli şahsın ikamet ettiği evinde yangın çıkmıştır. Yangın Malatya Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürülmüştür. Evin çatısının tamamen kullanılmaz hale geldiği tespit edilmiş olup, olay ile ilgili hazırlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilecektir. 
 
6. İL MERKEZ’ DE İŞ KAZASI: Malatya-………Beldesinde 04 Mart 2012 günü saat 08.30 sıralarında fabrikada işçi olarak çalışan M.O.Y. (erkek) isimli şahıs iplik topladığı esnada dikkatsizlik sonucu kullanmış olduğu makine ile duvar arasına sağ ayağını sıkıştırması sonucu yaralanmıştır. Yaralı sevk edildiği Beydağı Devlet Hastanesinde yapılan tedavisine müteakip taburcu edilmiş olup, C.Savcısının talimatı ile hazırlanan tahkikat evrakları ikmalen gönderilecektir. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız