SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olaylı GS-FB Derbisi ve Malatya İddiaları

0
Güncellendi - 2018-11-03 04:40:57
Olaylı GS-FB Derbisi ve Malatya İddiaları
A- A+ PAYLAŞ

Bitiş düdüğünden sonra olaylara sahne olan Galatasaray- Beşiktaş maçından sonra, daha önce Evkur Yeni Malatyaspor'a yenilen Galatasaray ve Fenerbahçeli teknik adamlar ve yöneticiler, Malatya'daki maçlarını da gündeme getirdiler.

FATİH TERİM..

Olaylı Fenerbahçe derbisinin ardından basın toplantısında soruları yanıtlayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in hedefinde hakemler vardı. Hakkını helal etmediğini söyleyen Terim, “Maçı Fırat’a kadar ve Fırat’tan sonrası olarak ikiye ayırıyorum” diye konuştu.

Maçın hakemi Fırat Aydınus’u hedef alan Terim, “Oyuna baktığımız zaman Fırat’a kadar ve Fırat’tan sonra diye bakabiliriz. İlk yarı öne geçen, ikinci yarıda ikinci golü bulan, goller kaçıran bir Galatasaray var. Hoşuna gitmedi Fırat’ın. O genelde maçın önüne geçmek ister. Çok centilmence gidiyordu maç. Hoşuna gitmedi büyük ihtimalle. 2 tane çok kritik karar var. Birisi her çaldığı top, faulse ben özür dilemeye hazırım. İkincisi taç pozisyonu. Valbuena-Belhanda düellosunda taç Belhanda’dan çıkmışsa, ben yine özür dilemeye hazırım. Bundan sonrası çok enteresan. Geçen hafta VAR’da Barış Şimşek vardı, bu hafta da Barış Şimşek. Demek ki başkası yok. Tarık Ongun ve Ali Palabıyık var. 7 tanesi tacı ve faulü görmedi. Hakkımı helal etmiyorum. Ne benim, ne camiamın, ne takımımın, ne ekibimin kimse hakkını yiyemez. Üstlerine şikayet etsem, arkalarında duracağı için en iyisi Allah’a havale etmek. Bu karara kadar 1 tane çirkin hareket var mıydı oyuncular arasında. Maçın skorunu bir tarafa bıraktık. 2-2’yi de zor kurtardık, 3-2 de olabilirdi. Burada fark yapacağımızı bekliyorduk” açıklamasını yaptı.

“Bütün hadiselerin kabahati hakemlerdedir” 

Maçta muhteşem bir oyun oynadıklarını söyleyen Fatih Terim, “Ama rahat edemezler. Ya da yetenekleri bu kadar. Yardımcı olmaya çalışıyoruz, yanlış olunca olur diyoruz ama yapmayın ya. Galatasaray-Fenerbahçe bundan daha nasıl futbol dolu, centilmence geçebilir? Berbat ettin maçı. Geçen hafta Muğdat’ın Malatya’daki pozisyonuna herkes penaltı dedi. VAR’da Barış Şimşek var. O yetmedi, buraya mı verdiniz. VAR hakemleri sabit midir? VAR böyle, yok zaten sizsiniz. İkisinden de bir şey olmuyor. Olan bütün hadiselerin sebebi olarak kendilerini görüyorum. Ne hadise olduysa onların kabahatidir. Herkesi tahrik eden de onlar, yanlış kararlarla herkesi çileden çıkaran da onlar” diye konuştu. Maç sonrasında çıkan olaylar sonrasında iki takımın da ceza almasının gündemde olmasıyla ilgili de konuşan Terim, “Önce cezayı kendi hakemine ver. Biraz adil olun. Oyun içinde zaman zaman yapılacak hatalar hepimiz için geçerli. Önceki senelere başlarsak, 7 sene, 10 sene evveline de gider. Geçelim bunları. Cezaya sebebiyet verenleri ihbar ediyorum. Ben şimdi böyle dedim, Fatih Terim ceza yedi. Ben buradan da seyretsem, yukarıdan da seyretsem, her hafta iyiyi de kötüyü de söyleyeceğim. Artık böyle karar aldım. Kibar davranıp, yardımcı olalım diyoruz. Ağzımızı açtık mı Trabzon’da? Yine Fırat vardı. Tek kelime etmedik. Cüneyt Çakır, Süper Kupa’da herkesin ortak karar verdiği kırmızı kartı VAR’a gidip vermedi. Bülent Yıldırım VAR’daydı. Cüneyt Çakır VAR’da olup, Bülent Yıldırım sahada olsaydı, o kırmızıyı verir miydi? Ama Dünya Kupası’nda yarı final yönetti. Antrenörü de oyuncusu da kırmızı karta razıydı” diyerek sözlerini tamamladı.

ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARI..

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, yaşanan olaylarının sebebinin saha yönetimi olduğunu belirtti. Albayrak ayrıca Fenerbahçe'nin ilk golünden önce topun taca çıktığını ama hakemin topu sarı-lacivertlilere verdiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray sahasında karşılaştığı Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Mücadelenin ardından Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmasına vefat eden Fenerbahçeli taraftar için başsağlığı dileyerek başlayan Albayrak, “Çok iyi, güzel, dostça giden maç. Maalesef ama maalesef geçen hafta da söyledim; saha yönetimiyle, yan hakemin gözünün önünde göz göre göre rakip takımın ayağından taca çıkan topu maalesef hakem rakibimize vermiştir. Neticesinde de gol olmuştur. Ama yeter diyorum. Allah’ın adaleti vardır. Biz yolumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Allah’ın izni ile şampiyon olacağız ama yeter diyoruz. İnsanlara da yazık, maçı bu hale getirenlere de yazık. Nedir bu? Ne alıp, veremeyecekleri var. Başka başkanlar gibi biz de çıkıp bağırıp, VAR var diyelim. Böyle mi yapalım, bunu mu istiyorlar? İnsan gibi gelip konuşuyoruz, bu nasıl bir şeydir” şeklinde konuştu.

“Bu olayların bütün sebebinin saha yönetimi” 

Bu olayların bütün sebebinin saha yönetimi olduğunu belirten Albayrak, “Yazık günah değil mi? Biz kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Galatasaray hakkını istiyor. Bütün takımlara eşit davransınlar. Bizim kimseden bir şey istediğimiz yok. Yeniliyoruz, yenildik, iyi oynamadık diyoruz. Yan hakemin gözünün önünde top taca çıkıyor. Maalesef tacı rakibe veriyorlar ve dönüyor gol oluyor” diye konuştu.

“Yakında TFF’de seçim olacak. O zaman bakacağız” 

Yeni Malatyaspor maçından sonra TFF yetkilileri ile konuşup konuşmadığının sorulması üzerine Abdurrahim Albayrak, “Yakında TFF’de seçim olacak. O zaman bakacağız. Kimse söyleyeceksin ki. Geçen hafta rica ettim Allah aşkına gidin seyredin dedim. Olayları görüyorsunuz. Tribünlere sahaya inecek. Ben de kalp krizinden gidebilirdim. Gördüğünüzü çalın istiyoruz. Bütün hakemlere saygımız sonsuz. Ama herkes elini vicdanına koysun. Hakemlerle ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Artık taraftarımızın da sabrı taştı. Yönetimin, teknik heyetin herkesin sabrı taştı. Allah aşkına yeter. Bu mübarek günde ne gerek var” diye cevap verdi.

FENERBAHÇE ANTRENÖRÜ KOEMAN'IN SÖZLERİ..

Cocu’nun görevden alınmasının ardından Galatasaray derbisinde takımın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Erwin Koeman, olaylı karşılaşmanın ardından basın toplantısında soruları yanıtladı. Fatih Terim gibi öncelikle tribünde hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Şener’le ilgili konuşan Koeman, “Öncelikli olarak Fenerbahçe taraftarı Koray Şener maçın ilk yarısında maalesef hayatını kaybetti. Bu haberden dolayı hepimiz çok üzgünüz. Bu durum bir futbol maçından çok daha önemli. Ailesinin yanındayız” dedi.

Oyun planları olduğunu ve bu planın da işe yaradığını düşündüğünü söyleyen Erwin Koeman, “1-0 geriye düştüğümüzde de bu düşüncem aynıydı. Maçın genelinde Galatasaray topa daha fazla sahiptir ama biz daha çok pozisyona girdik. Duran toptan golü buldular. Maçtan önce, bu takıma karşı her zaman pozisyon bulabileceğimizi söylemişti. Disiplini son ana kadar koruduk ve bunu görmek güzeldi. 49. dakikada 2-0 oldu ve bu dakikadan sonra işler bizim için zordu. Sonrasında topun bizde kalmasını sağladık ve boşluklar bulduk. Penaltıyla gol bulduk ve sonrasında 2-2’yi yakaladık. Ama maçı kazanmamız gerekiyordu bugün. Kazanamadığımız için üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Oyun planının teknik futbol üzerine olduğunu söyleyen Erwin Koeman, “Phillip de (Cocu) ben de Hollandalıyız. Teknik futbol oynamayı seviyoruz. Fenerbahçe şu anda şanssız bir dönemden geçiyor. Phillip deplasmanda oynanan Malatya maçına çıktı, çok önemli pozisyonlar ürettik ve birçok gol atacak pozisyonlar bulduk. Ama rakip bir gol attı ve öyle bitti. Bazen şansa ihtiyacınız oluyor. Bugün biraz şans yanımızdaydı.” açıklamasını yaptı.

Evkur Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz haftalarda Malatya'da oynadığı maçlarda Fenerbahçe'yi 1-0, Galatasaray'ı da 2-0 mağlup etmişti.

İstanbul, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • yucel44 (5 yıl önce)
    anadolu kulüpleri varı sonuna kadar savunmalı artık buyuk takım dıye bırsey olmayacak ıyı oynayanlar kazanacak hakemler artık herkese esıt olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir44007 (5 yıl önce)
    Gs takımını Malatyada canli izledik Fatih Terimi de... Butun turubun Fatih aleyhine tezahuratta bulundu cok da iyi oldu. 4 buyuklerin durumu ortada. Bu yil ilk kez sampiyonluk yasayan takim gorecez muhtemel. Malatyasporumuz boyle oynasin bize yeter... Stadi dolduralim Malatyalılar. Soylemeden de gecemeyecegim Gs ve Terim i yenmek kadar da zevklisi olmuyor be...
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Kahraman (5 yıl önce)
    Fatih Terim başarısızlığını, kötü sonucu hakemelere atıyor. Taç atışı yanlıştı diyor. Eyy vatandaş, bir futbol maçında en az 3-4 taç atışı yanlış veriliyor. Yanlış taç atışı senin lehine verilseydi aynı tepkiyi gösterecekmiydin? Seninkiler taç benimdi, senindi diye yerde oturacaklarına topun peşine düşeceklerdi. Yok Fırat mış, yok Yusuf Namoğlu imiş diyerek dikkatleri başka tarafa çekiyor ve çekerken de terbiyesizleşiyor. Basın toplantısında Malatya maçında da penaltımız verilmedi filan diyor. Malatya maçı tertemiz maçtı. Aklınca bu sekilde hakemleri ve federasyonu baskı altına alacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Federasyon bize 2-3 kişi bağırdığı için 20,000TL Ceza verdi.buna kıyasla dünkü Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine milyonlarca TL ceza vermesi gerekir.Bize gelince aslan kesilen TFF acaba onlara bu cesareti gösterebilecekmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (5 yıl önce)
    Fatih Terim ağlaya ağlaya gözünde yaş kalmadı.Kardeşim Anadolu takımları yıllardır bu tür haksızlıklara maruz kalıyor.İyiki bu sene VAR varda bazı haksızlıkların önüne geçiliyor.Dikkat ederseniz VAR dan şikayet edenler kendilerine büyük diyen takımlar.Çünkü VAR yokken hakemler hep onların lehine kararlar veriyorlardı.VAR hepsinin hesaplarını alt üst etti.İyiki varsın VAR
    0
    0
    Yanıtla
  • HAD (5 yıl önce)
    Anadolu kulüpleri VAR dan taviz vermemeli "takke düştü, kel göründü. VAR da ısrar edilmeli ,hatta üst üste hakkımızda yanlış kararlar verilse de. Bugün hâlâ çıplak kralı giyinik göstermeye çalışanlar var. VAR var oldukça eskiyi özleyenler YOK olacak.
    0
    0
    Yanıtla