SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Uyuyor, Malatya Uykusuz!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:40:42
Onlar Uyuyor, Malatya Uykusuz!
A- A+ PAYLAŞ

Yaz sıcağı ve Ramazan ayı gerekçesiyle gündüz çalışma yapılamadığı gerekçesiyle, kentin her bölgesinde gecenin bir yarısından sonra sabahlara kadar sürdürülen inşaat çalışmaları, vatandaşları canından bezdirdi. Oysa yasa gereği, inşaat çalışmaları sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yapılabilir. Bu saatler dışındaki çalışmaların engellenmesi, vatandaşın huzurunun temin edilmesi yerel yönetimlerin görevi.

Her gece yarısından sonra sabaha kadar, çeşitli bölge, semt ve mahallelerden polise gelen onlarca "gürültü" ihbarlarına gitmek, güvenliği sağlamakla görevli polis ekiplerinin adeta ana görevlerinden biri oldu. Ne büyükşehir, ne de Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyeleri halkın huzurunu bozan, gece yatırmayan, hasta ve çocukları rahatsız eden bu soruna karşı önlem alıyorlar.  Hatta bu belediyelerin, gürültü başta olmak üzere birçok konuda denetim yapılması gereken 22.00- 06.00 saatleri arasında görevli ekipleri olup olmadığını bilen dahi yok. Belediyelerin, genel olarak, temizlik hizmetleri dışında belirtilen saatlerde "istirahatte olduğu", gerek trafikle ilgili, gerekse alt yapıyla ilgili meydana gelen sorunların iletilebileceği merci bulunamamasından anlaşılıyor. Birçok kere, polis haber merkezine sahadaki ekiplerin ya da vatandaşların bildirdiği, belediyeleri ilgilendiren konularla ilgili belediyelerden muhatap dahi bulunamıyor. Ayrıca Büyükşehir ve Yeşilyurt belediye başkanlarının "inşaat müteahhitliği" yapmış/ yapıyor olmalarının da bu duyarsızlıkta önemli payı olduğu iddia ediliyor.

Ramazan ayı ve sıcaklar bahane edilerek gece yapılan çalışmaların da bu denetimsizlik ve sorumsuzluk nedeniyle sürüp gittiği ifade ediliyor. Hatta gece vatandaşların şikayeti üzerine gürültünün kaynağı olan inşaat, hafriyat vs. çalışması yapılan bazı yerlere giden polis ekiplerine, belediyelerden verilmiş "izin belgesi" de, belediyelerin gürültünün engellenmesi, halkın huzurunun sağlanması için çalışmalarının yerine "gürültü yapma- halkı uyutmama izni" verildiğini ortaya koyuyor. İzinsiz olanların birçoğunda da polis geldiğinde çalışmaya ara veriliyor, sonra yine devam ediyor.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yetersiz ve duyarsız kaldığı bu duruma Valiliğin müdahale ederek, her ne gerekçeyle olursa olsun vatandaşın huzurunu bozacak, gürültülü işlerin yapılmasını engellemesi, Çevre İl Müdürlüğü ile belediyeleri bu konuda denetim yapmaya zorlaması ve onları da denetlemesi gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız