SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orman Haftası Kutlamaları

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:39
Orman Haftası Kutlamaları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Orman Haftası ve Orman Genel Müdürlüğü’nün 175. Yıl kutlamaları çerçevesinde bir dizi etkinlikler yapılıyor. 

 Etkinlikler kapsamında Malatya Belediyesi’nden Orman İşletme Müdürlüğü’ne kadar yaklaşık 25 araçlık konvoy düzenlendi.

 Orman Haftası ve Orman Genel Müdürlüğü’nün 175. Yıl kutlamaları ile ilgili açıklama yapan Malatya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Arif Biricik, “Orman Haftası ve Orman Genel Müdürlüğünün 175. Yıl kutlamaları çerçevesinde resim sergisi açıldı, konvoy düzenlendi. Yangın ekibi araçlarımız, dairemizin hizmet araçları ve diğer araçlarla kortej geçişi yaptılar. Yarın saat 10.00’da Orduzu Pınarbaşı'nda katılımcılarla beraber doğa yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bakanlığımız Orman Genel Müdürlüğü’nün bize verdiği emirler doğrultusunda bu çalışmaları yapmış bulunmaktayız. İşletme Müdürlüğü olarak daha ağırlıklı erozyon kontrol çalışmalarını yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Biricik şunları söyledi:

“Bu yıl 4 bin hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması vardır. 100 hektar ağaçlandırma ve 200 hektar mera ıslah programı gerçekleştirdik. 14 bin 600 hektar erozyon kontrol ve toprak muhafaza bakım çalışmalarız bulunmaktadır. Şu anda toprak muhafaza bakım çalışmalarımızın yarısından fazlasını bitirmiş olduk. Erozyon kontrol çalışmaları içerisinde de bin hektar alanda çalışmamızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sene sonu itibarıyla tüm çalışmaları bitirmiş olacağız. Yine erozyon kontrol çalışmalarında Türkiye çapına ilimiz en önde olan illerden birisi olacaktır. 2014 yılı ilkbahar döneminde özellikle toprak işlemelerimizi 200 hektarı Karakaya sağ sahil baraj havzasında ve Turgut Özel Barajı havzasında çalışmalarımızı bitirmiş bulunmaktayız. Arapgir ilçemizde 2 bin hektarlık bir çalışmamız olacak. Bu çalışmalarımız alıç üretimine yönelik olarak gerçekleştirilecektir. Arapgir ve Pütürge ilçelerindeki çalışmalarımızla birlikte 4 bin hektarlık alanda çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız