SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Osmangazi Köprüsüyle Aynı Sistem"

0
Güncellendi - 2020-07-06 12:54:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yazıhan-Hekimhan yolu üzerinde bulunan ve Karakaya Barajı’nın geçişini sağlayan Tohma Köprüsü’nün 2020 yılında hizmete açılacağını bildirdi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Yazıhan Belediyesi'ne giderek Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'ü ziyaret etti. Belediyenin çalışmaları ve Yazıhan'a yapılan yatırımlarla alakalı istişarelerde bulunan Çalık, daha sonra Yazıhan-Hekimhan yolu üzerinde bulunan ve Karakaya Barajı’nın geçişini sağlayan Tohma Köprüsü’nde de incelemelerde bulundu.

517 metre uzunluğundaki Tohma Köprüsünün yapım çalışmasını yakından inceleyen ve detaylı bilgi alan Çalık, “Malatya-Hekimhan, Hekimhan-Sivas ulaşım yatırımlarımız devam ediyor ve şu anda yaklaşık 86 milyon TL'lik projeyle Yazıhan-Hekimhan-Kangal yol güzergahını bize yakınlaştıracak Tohma Köprümüz, Allah nasip ederse 2020 yılında kazandırılmış olacak” dedi.

Tohma Köprüsü ile ilgili müteahhit firma ile görüştüklerini aktaran Çalık, “Özellikle bitiş tarihini istedik. 2020’nin sonu itibariyle Tohma Köprüsü’nün Türkiye’de Osmangazi Köprüsü’nden sonra ikinci aynı sistemle yapılan köprü olarak Hekimhan-Yazıhan ve Kangal köprüsü Malatya’da inşa edilmiş olacak. 517 metrelik bir köprü olacak. Çok önemli bir hizmeti yaklaşık 86 milyon TL, yan bağlantı yollarıyla birlikte 100 milyon TL'lik bir hizmeti 2020 yılında kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Çalık, Tohma Köprüsü’nün Malatya-Elbistan, Yazıhan-Hekimha-Kangal yolu üzerinde Karakaya Barajı geçişini hem de demiryolu geçişini sağlayan ve 1986 yılında tamamlanan Tohma Köprüsü’nde Yazıhan-Hekimhan-Kangal yolundaki bölünmüş yol çalışmalarının başlamasıyla mevcut köprünün bulunduğu kesimdeki yol standartlarındaki kaliteyi artıracağını kaydederek, “Tohma Köprüsü’nde 4 bin 360 metre fore kazık imalatı yapılırken, bu fore kazık imalatında bin 105 ton donatı kullanıldı” bilgisini verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Bahri Kalkan (3 yıl önce)
    Sayin vekilim allah rizasi için birde hekimhan köprüsune bakarmisinız size güveniyoruz orayi teslim alan proj eyi çizen mühendis emegi gecenlerin emaneti size
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Oktay (3 yıl önce)
    Malatyaya yapılan bu köprülerin planlanması ve yapımında asıl emeği geçen hemşerimiz Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Aydın Doğan beyede teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • aykut (3 yıl önce)
    öznur hanim olmasa malatyada calisan vekil yok gercekten seviyorum öznur çalik hanimefendiyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    YMS (Yandaş Muteahhit Sistemi) olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    inşallah beylerderesi viyadüğü ile aynı sistem değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (3 yıl önce)
    Tohmanın çayı uzatma arayı demişler. Mübarek sular bunlar. Allah suya zeval vermesin. Bakın ilkini Özal yapmış, nur içinde yatsın. Bunu da Tayyip bey yapıyor. Sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (3 yıl önce)
    Bu kadar masraf yapılacağına demiryolu hattı yazıhan hamidiye sütlüce güzergahından araç servis yollu yeni yapılacak tohma (Atikan )köprüsünden sivas yoluna bağlansa idi hem bu masrafa gerek kalmazdı hemde mevcut köprü demiryolundan bağımsız kendiliğinden duble yol olurdu artık demiryollarının güzergah haritasının masaya yatırılma ve yeni himet birimleri yerleşim yerleri organizasyonu yapılma zamanı geldide geçmek üzere daha da zor ve masraflı olmadan....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın vekilim birde beylerderesi Viyadüğü ile ilgili bilgi verseniz bilim adamları incelese köprü ile ilgili bir rapor hazirlasalar iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Peki bugün haberlere konu olan beylerderesi köprüsü hangi sistem sayın vekilim?
    0
    0
    Yanıtla