SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İdare Kadroları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Sosyal Hizmetler'e ait kurumlarda barınan çocuklar için Malatyalı hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak olan Sevgi Evleri hakkında yapı çalışmalarına başlanacak.

Malatya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı çalışmalarını tamamladı. Özel İdare Salonu'nda yapılan Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığındaki toplantıda, İstanbul'da faaliyet gösteren Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) öncülüğünde hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak olan Organize Sanayi Bölgesi girişindeki 17 adet Sevgi Evi için ayrılan 40 bin metrekare alandaki içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Bu amaçla Köye Yönelik Hizmetler Birim Müdürlüğü tarafından sondaj kuyusu açılmasına karar verildi.

Meclis toplantısında, Pütürge İlçesi'ne bağlı Tepehan Beldesi'nin Sevik, Göldiken, Sincan, Harabe ve Çaygören mahallelerinin sulama amaçlı olarak kullandığı kanalların aşınması nedeniyle yeniden tamir edilmesi için yatırım programına alınması kabul edildi. Sulama kanalları için 10 bin YTL tutarında malzeme gerektiği kaydedildi.

İl Genel Meclisi'nde Doğu İlleri Kalkınma Birliği'ne üye illerin İl Genel Meclis Üyesi sayısının 2'den 4'de çıkarılması nedeniyle yapılan seçimde Cahit Sarı ve Nuri Aslan yeni üye olarak atandı.

İl Genel Meclisi'ne sunulan ancak Haziran 2006 döneminde görüşülmesine karar verilen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kadrolarının ihdas edilmesiyle ilgili raporda ise, 1 İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, 2 İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı, 1 Hukuk Müşaviri, 2 Avukat, 10 Müdür, 50 idari personel, 32 teknik personel, 15 sağlık personeli, 25 yardımcı hizmetler personeli olduğu kaydedildi.

Verilen bilgide, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 657 sayılı kanuna tabi memur sayısı kadrosunun 138, sürekli işçi sayısı kadrosununsa 103 ve toplam personel kadrolu personel sayısı da 241 olarak bildirildi. İl Genel Meclisi'ni AKP grubu, kadro ihdaslarıyla ilgili raporun Haziran ayında görüşülmesinin talep edilmesi üzerine, konu Haziran 2006 dönemine ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız