SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Paketleri Yatay Götüreceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:27
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, artık yargı paketlerinin yukarıya doğru gitmeyeceğini belirterek, “Yargı paketlerini yatay götüreceğiz, 4-a, 4-b, 4-c diye bundan sonra” dedi. 

TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı JW Marriott Otel’de gerçekleştirildi. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na onur konuğu olarak katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hükümetleri döneminde son 10 yılda yargı alanında önemli mesafeler katedildiğini dile getirdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın sabahki oturumda yaptığı konuşmaları değerlendiren Ergin, Kılıç’ın Anayasa’nın 90. maddesinin mahkemelerce yeterince uygulanmadığı yönündeki eleştirilerinin yerinde olduğunu kaydetti. Ergin, yapısal sorunlarla baş edebilmek için çalışma yaptıklarını ve bunun en kısa süre içerisinde tamlayacaklarını ifade etti.

Yargı paketleriyle ilgili çalışmaları aktaran Ergin, “Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü paket yargı paketleri getiriliyor. Artık paket numaraları yukarıya doğru gitmeyecek. Yatay göreceğiz, 4-a,4-b,4-c diye bundan sonra” diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) en çok ihlal alan ülke olduğunu sözlerine ekleyen Ergin, ihlallerin önüne geçmek için yapılan çalışmaları aktardı. Ergin, “Yaptığımız şey şudur, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde tanınmış hakları ve altına imza koyarak taahhüt ettiği imkanları bu ülkeye getirmek. Biz imza koymuşuz ama uygulamasında sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunları gideriyoruz. Bunu giderdiğimizde kim istifade ederse eder kardeşim. Doğru prensibi koy, kim istifade ediyorsa eder. Bundan korkmamak, çekinmemek lazım. İfade özgürlüğü demokrasinin kalbidir. Kesinlikle bunlardan sarfınazar edilemez. Bir lütfu şahane olarak sunulamaz bunlar, insanın doğuştan sahip olduğu haklardır” dedi.

Konuşmasının ardından işadamlarını sorularına da cevap veren Bakan Ergin, bir işadamının “Siz parti olarak tüzüğünüzü değiştirseniz, 3 dönem sınırını kaldırsanız, yeni anayasa çalışmaları daha uzun zamanda yapılsa ülkemiz için daha yararlı olmaz mı?” sorusu üzerine, tüzük değişikliğinin, geçmişteki siyasetçilere bir tepki ve gençlerin önünü açmak için konulmuş bir kural olduğunu vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız