SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paris'te Polise Ateş Açıldı...

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:12
Paris'te Polise Ateş Açıldı...
A- A+ PAYLAŞ

Fransa’nın başkenti Paris'te polise, üzerinde kurşun geçirmez yelek bulunan bir kişi tarafından otomatik silahla ateş edildi.

Saldırı, Paris'in güneyindeki Porte de Chatillon semti yakınlarında Türkiye saati ile 09.30'da gerçekleşti. AFP'nin haberine göre, saldırıda yaralanan bir kadın polis ve bir belediye çalışanı hastaneye kaldırıldı. Kadın polisin durumunun kritik olduğu açıklandı.

Olay yerine giden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kaçan saldırganın bulunması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

AFP, saldırının ardından bir kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

Olayın mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine yapılan saldırıyla ilgisi olup olmadığı araştırılıyor.

HIRSIZ İDDİASI

Ancak France İnfo radyosu, iki olay arasında bağlantı olmadığını iddia etti.

France İnfo’ya göre olay şu şekilde gelişti: Dün yaşanan saldırı sebebi ile maksimum düzeye çıkarılan terörle mücadele alarmı sonrası Fransa'daki tüm eğitim kurumları polis tarafından korumaya alındı. Bir okulun yakınında bir araba çalındı, hırsız çaldığı araç ile kaçmak isterken kaza yaptı. Kaza yaptığı diğer aracın sürücüsü ile hırsız arasında çıkan tartışma yakında olan polisin olay yerine gelmesine sebep oldu. Gelen polisleri görünce üzerindeki silahı çekerek polisi ağır şekilde yaralayan hırsız, kısa bir müddet sonra yakalandı.

“TEHLİKE HENÜZ GEÇMEDİ”

Fransa Başbakanı Manuel Valls, haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine dün düzenlenen saldırıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını, faillerin takip edildiğini ve tehlikenin henüz bitmediğini söylemişti.

RTL radyosuna konuşan Valls, dünkü saldırının "faillerinin takip edildiğini ve riskin henüz sıfırlanmadığını" belirtirken, yüzlerce kişinin de takip edildiği ve onlarca kişinin sorguya alındığı bilgisini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız