SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parkmetre 'Levhalar Tamamlanınca' Başlayacak!

0
Güncellendi - 2020-01-08 07:02:05
Parkmetre 'Levhalar Tamamlanınca' Başlayacak!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 35 cadde ve sokakta uygulamaya konulacak olan parkmetrenin hazırlıkları tamamlandı.  Parkmetre uygulamasının yapılacağı cadde ve sokaklar için yaptırılan levhaların asılmasından sonra uygulamaya geçilecek.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin, 13 Aralık 2019 tarihli toplantısında, Parkmetre uygulamasının 1 Ocak 2020 tarihinden başlamak üzere 4 yıllığına Kültür A.Ş tarafından yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kararın ardından hazırlıklara başlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından, cadde ve sokaklar için levhalar hazırlattığı ve bu çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Levhaların asılmasının ardından parkmetre uygulaması başlayacak.

Malatya’da daha önceki yıllarda Malatyaspor'a geçici süreliğine sınırlı sayıda caddede verilen, geniş kapsamlı olarak ilk kez 2010 yılında başlatılan parkmetre uygulaması, 30 Ekim 2018 tarihinde Emeksiz caddesinde parkmetre görevlisi ve oto sahibi arasında çıkan kavga sonucu oto sahibinin öldürülmesinden kısa bir süre sonra sonlandırılmıştı.

Şirketin işletmecilikten vazgeçmesiyle birlikte aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süre içinde Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir düzenleme yapmaması cadde ve sokaklarda kaosa neden oldu.

Malatya kent merkezinde alternatif yolların yetersizliği, araç sayısının fazlalığı ciddi bir trafik karmaşası yaratırken, gerek bazı vatandaşların gerekse esnafların kendilerince park sınırı koyup cadde ve sokakları beton blok ve dubalarla kapatarak kendilerine park yeri yaratmaları kent içi trafiği her geçen gün içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Parkmetre uygulamasının başlamasıyla bu kaosun kısmen azalacağı ifade ediliyor.

 Parkmetre uygulamasının yapılacağı cadde ve sokaklar ile ücret tarifeleri ise şöyle:

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: 2011'deki parkmetre uygulaması sırasında asılan tarife levhası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Enes44 (4 yıl önce)
    Başkanımız çok iyi Bi proje düşünmüş . Böylelikle gereksiz yere kaldırımlar arabayla dolmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Malatya haber, merkez ilçe belediyeleri olsa yerden yere vurursunuz. Suya yüzde 20 zam yapıldı sesiniz çıkmadı, Selahattin Gürkan yapınca aman aman dokunmayın, pesss doğrusu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Baskanım seni yanlış yönlendiriyorlar tüm Malatya bunu konuşuyor güvendiğin adamları işin başına koy halk arkanda merak etme ama seni itibarsızlaştırıyorlar dikkatli ol sıkıntılı sürekli şikayet alan yerleri gözden geçir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilici (4 yıl önce)
    Ücret biraz daha makul olsa iyi olurdu ama uygulamayı kesinlikle destekliyorum. Çarşı trafiğini kesinlikle rahatlatır.
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (4 yıl önce)
    Her şey güzel oluyor,durmak yok yola devam,muhtarlar bile sadece bir mühüre 6 tl alıyor sorduğumda kırtasiye gideri diyor. Muhtarım bu mühürünüz 6 tl lik mürekkepmi tüketti diyorum-karar böyle diyor. Beka meselesi ne diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    uygulamanın kaldırılması bir hata idi,vatandaş alışmıştı .kültür aş bu işi layıkı ile yaparsa iyi olur.5dk çarşıda işimiz oluyor araba koyacak yer yok .adam arabasını şehrin göbeğine koyup tatile gidiyor.esnaf içinde çok iyi vatandaş 5dk inip arabasından işini halleder.her zaman için arabalar için park yeri bulunabilir.uzun süreli parklar için zaten otoparklar var .fiyat da amacın uygulanması için güzel olmuş.uygulamayı beğenmeyenlerin fikirlerini açıklamaları lazım pratikte yapılabilecek yeni çözüm önerileri sunmaları gerekir.en ucuz bir aracın 10 bin lira olduğu ve buna sahip bir vatandaşın 3-5 lirayı araması tezattır.para önemlidir burda ki amaç araca kısa süreli de olsa işimizi göreceğimiz noktaya en yakın yerde park bulmak ,binaları kaldıramayacağımıza göre ..
    0
    0
    Yanıtla
  • m ö (4 yıl önce)
    hiç kimse park parası ödemesin hukuki bir dayanağı yok yakın bir zamanda kaldırımda yürüyen insanlarda kaldırım işgal parası alacaklar haberiniz olsun belediyede çalışan adıyamanlılara para lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (4 yıl önce)m ö isimli kullanıcı yorumuna
    Belediyedeki yöneticilerin yarısı Adıyamanlı sanki Adıyaman belediyesi kardeşim bura yahu Malatyalı olmayanlara idarecilik vermemek lazım ama nerdeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Anakaralı olmayan miletvekili olamaz öyle mi? Bu kafayla ancak bu kadar gelişebildik zaten?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (4 yıl önce)m ö isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyamanlılarla ne alakası var kardeşim. Şu memleketi ayakta tutan Adıyamanlılar zaten. Yok memnun değilseniz, Malatyalılar olarak memleketinize sahip çıksaydınız da kendiniz yönetseydiniz. İstanbulda bezle uğraşacaklarına Malatya’yı Kayısı’yı dünyaya hakkıyla tanıtıp ticaret yapsalardı. Burda 3 kişiye mahkum etmeselerdi kaysıyı memleketi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaşkın (4 yıl önce)
    Bir otopark bile gunluk6tl iken üstelik güvenli olduğu halde kaldirimda ne olacağı belli olmayan yerde park ucreti15 TL gerçekten çok faydalı olacaktır trafik sorununa (!)
    0
    0
    Yanıtla
  • MLT 44 (4 yıl önce)
    Yorumsuz..Yorum....'' 30 Ekim 2018 tarihinde Emeksiz caddesinde parkmetre görevlisi ve oto sahibi arasında çıkan kavga sonucu oto sahibinin öldürülmesinden kısa bir süre sonra sonlandırılmıştı.'' Şeklinde yazınızda da belirtmişsiniz.Buna rağmen bu uygulamayı BELEDİYE HALA DEVAM ETTİRMEKTE kararlı bunu anlayamadık gitti...Hukuksal açıdan altı boş bir uygulama sonucu geçmiş dönemlerde Belediyenin özel şirketlere de verip aynı zamanda zararını ödediği bir durum hala devam ettirilmeye çalışılıyor.. Bu tür işletmeler ile ilgili istihdam kılıfıda çok geçerli değil..O insanları istismardan başka bir şey değil. Malatyamızı bu tür uygulamalarla değil trafiği rahatlatacak uygulamalarla yaşanır hale getirmek daha mantıklı olacaktır.........
    0
    0
    Yanıtla
  • Abidin (4 yıl önce)
    180 dakika ve üzeri 15 tl bunu neye göre belirlediniz. Otopark ücretleri tam gün 7 tl ken sizin belediye olarak daha düşük fiyat vermeniz gerekmiyormuydu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Artık vatandaş esnafla kavga etmeyecek. Aracını ücretlide olsa park edebilecek. Ancak park ücreti çok pahalı. Daha makul olabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (4 yıl önce)
    Siz enayi arıyorsunuz kusura bakmayinda.yarın milletin soludugu havaya da sayaç takarsıniz.bizene malatyaspordan zaten su faturalarinda yeterince alıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    kaldırımdan yürüyenlerden de para alın daha karlı olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)
    Ya böyle bir fiyat Türkiye’nin hiçbir ilinde yok, İstanbul’da bile 7 TL burada karşılığı 10 TL...
    0
    0
    Yanıtla