SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"'Peşkeş Çekilecek' Gibi Dedikodular Duyuyorum, İnanmayın!"

A- A+ PAYLAŞ

Eski Devlet Hastanesi'nin yerine yapılan ve henüz hizmete açılmayan Battalgazi Devlet Hastanesi'nin bahçesinde Battalgazi Belediyesi tarafından inşa edilen, adı da 'Hastane Kafe' olarak konulan mekanda Battalgazi Belediyesi tarafından verilen iftar yemekleri sürüyor. 

Hastaneden önce iftar yemekleriyle ‘gayriresmi’ olarak devreye sokulan kafede iftar yemekleriyle başlayan ‘fiili durum’un söylentilere yol açması üzerine,  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  mahalle muhtarlarına verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Bizler bu tesislerimizi vatandaşlarımıza hizmet için açıyoruz. Aileleriyle, çocuklarıyla, eşleriyle, dostlarıyla nezih bir ortamda ihtiyaçlarını gidersinler diye açıyoruz. Yeşilçam Sosyal Tesislerimizi açtık ve Hastane Cafemizi açma sebebimizde, hemen yanı başında yeni hastanemiz hizmete açılıyor. Dışarıda kulağımıza bazı dedikodular geliyor. Battalgazi Belediyesi burayı yaptı ama işletmeyecek, birilerine peşkeş çekecek gibi hiçte hoş olmayan dedikodular duyuyorum. Muhtarlarım, bu dedikodulara kesinlikle inanmayın. Burayı ve hayata geçirdiğimiz tüm sosyal tesislerimizi Battalgazi Belediyesi işletecekdir.” dedi.

BİR İFTAR YEMEĞİ DE MUHTARLARA..
Hastane bahçesindeki kafede, Battalgazi Belediyesi'nin, AKP'ye yakın bazı STK'ların ardından, ikinci olarak 'Basın'a verdiği iftar yemeklerinin üçüncü programı muhtarlar için yapıldı.

Yemekle ilgili olarak, Battalgazi Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan ayı ile birlikte gelenek hale getirdiği iftar programlarına devam ediyor. Ramazan’ın on birinci gününde ilçede görev yapan muhtarları iftar sofrasında ağırlayan Başkan Güder, iftar programı öncesi masaları tek tek gezerek konuklarına “hoş geldiniz” dedi. “Ramazan’ın bereketi hep birlikte yaşanır” diyen gecenin ev sahibi Başkan Güder, geride kalan 3 yıllık zaman zarfında Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan yatırımlar ve hizmetler hakkında görsel sunum eşliğinde muhtarlara bilgiler verdi. Battalgazi Belediyesi Hastane Cafe’de düzenlenen iftar programına; Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı ve İzzetiye Mahalle Muhtarı Aladdin Aktaş, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Üçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı ve Büyükmustafapaşa Mahalle Muhtarı Mustafa Eren ile birlikte ilçede görev yapan tüm muhtarlar katıldı.

MUHTARLARDAN BAŞKAN GÜDER’E İFTAR TEŞEKKÜRÜ
Düzenlenen iftar programından dolayı Başkan Güder’e teşekkürlerini ileten Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı ve Büyükmustafapaşa Mahalle Muhtarı Mustafa Eren, “Böyle mübarek günde bir araya gelmek Cenab-ı Allah’ın bizlere bir lütfudur. Bu anlamda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerimi iletiyoruz. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.” derken, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Üçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç, “Pandemiden dolayı yaklaşık 2 yıldır iftar programında bir araya gelemiyorduk. Bugün bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Battalgazi sınırlarında içerisinde sahur ve iftarını yapmayan kimsenin olmadığı kanaatindeyiz. Bu hassasiyeti gösteren Battalgazi İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı ve İzzetiye Mahalle Muhtarı Aladdin Aktaş’ta düzenlenen program için Başkan Güder’e teşekkürlerini iletti.

“BATTALGAZİMİZİ MALATYA’NIN EN MUTLU İLÇESİ YAPACAĞIZ”
Battalgazi’de binlerce insanı temsil eden Muhtarlarla birlikte oruç açmaktan dolayı mutluluğunu getiren Başkan Güder, “Öncelikle hepinizin Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Sağlık ve sıhhat içerisinde Rabbimden bizlere nice bayramlar niyaz ediyorum. Muhtarlarımız bizim için önemlidir, başımızın tacıdır. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Bugünde muhtarlarımız ile yeni yapmış olduğumuz sosyal tesislerimizdeyiz. Bizler bu sosyal tesislerimizi yaparken birilerinin ekmeğiyle oynama gibi düşüncemiz yoktur. Bizler bu tesislerimizi vatandaşlarımıza hizmet için açıyoruz. Aileleriyle, çocuklarıyla, eşleriyle, dostlarıyla nezih bir ortamda ihtiyaçlarını gidersinler diye açıyoruz. Yeşilçam Sosyal Tesislerimizi açtık ve Hastane Cafemizi açma sebebimizde, hemen yanı başında yeni hastanemiz hizmete açılıyor. Dışarıda kulağımıza bazı dedikodular geliyor. Battalgazi Belediyesi burayı yaptı ama işletmeyecek, birilerine peşkeş çekecek gibi hiçte hoş olmayan dedikodular duyuyorum. Muhtarlarım, bu dedikodulara kesinlikle inanmayın. Burayı ve hayata geçirdiğimiz tüm sosyal tesislerimizi Battalgazi Belediyesi işletecekdir. Mahalleleri için fedakarca çalışmalar yapan muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Muhtarların katkılarıyla ilçemizdeki mahallelere daha hızlı ve faydalı hizmetler üretiyoruz. Bu hizmetleri yaparken sürekli istişare içerisindeyiz. Allah’ın izniyle sizlerle birlikte ilçemizi Malatya’nın en mutlu ilçesi yapacağız. Battalgazi Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürme için tüm imkanlarımızı seferber ettik, bundan sonrada etmeye devam edeceğiz” dedi.

“SOFRAYI BÖLÜŞMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM”
Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Ramazan birlikte olmanın güzellikleri paylaşmanın ve paylaştıkça da bereketlendiğine inandığımız, sevginin, her şeyin büyüdüğüne inandığımız bir aydır. Bugünde kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olan, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumundaki muhtarlarımızla iftar programındayız. Çok güzel bir program ve bu tür iftar programları vahdetimizi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiriyor. Sizlerle aynı sofrayı bölüşmekten büyük mutluluk duyuyorum. Hepinizin ayaklarına sağlık. Böyle güzel bir programda bizleri bir araya getiren Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e de teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Burayı belediye esenlik şirketi tarafından işletilen en doğru olanı bu bence
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    belediye yasası çıkmalı nasıl ki spordan el çektirildi,kafe lokanta çay bahçesi market bu işlerdende el çektirilmeli.asli görevini yapmalı.haberlere bir bakın belediye ne yapmış kafe açmış marketi şunu yapmış,çay bahçesinde bilmem kimi ağırlamış.nedir işmi bu bunu kim yapıyorsa yapsın .ama işin rengi başka milletin hoşuna giden şeyler.neden peki hiç açıklanmıyor iftar yemeği verildi masraf şu kadar oldu ve bu masrafıda belediye karşıladı .hiç göremezsiniz?çünkü buralar belediyelerin yeme içirme yerleridir.yani beleşdir.bu yerleri emin olun kendileri için yapıyorlar.güç gösterisinde masrafları belediyeye yıkmak için.bu anlayış ülkemizi bir yere götürmez.herkes işini yapsın iftarada eşini dostunu davet etsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (2 yıl önce)
    Hastane kafe iftar yemeği verilmesi için mi açıldı. Muhtarlar, Basın, STK yarın milletvekilleri, ondan sonra belediye başkanları,vs vs Sn Güder iftarını yapamayanlar var,muhtarlar, basın, STK vsvs bu arkadaşların yiyecekleri,yok mu. Vereceğiniz bu iftar yemeklerini durumu iyi olmayanlara verseniz iyi değil mi.Sizce bu Adalet mi Bu iftar yemeklerini 2023 seçimine hazırlık için mi yapılıyor yoksa. Ben Engelliyim 22 senedir Malatya'dayım böyle bir iftara davete katılmadım, hamdolsun iftarımızı bir hurma bir bardak su bir kase çorba ile karnınız doyuyor elhamdülillah. Vesselam
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kaan (2 yıl önce)
    Şaka gibi, hastane açılmadan kafe açılır mı, ve şahsi siyasi amaçları için iftar düzenlenir mi, ülkeme yazık, inanın başka ülkede böyle komedi işler yoktur, devlet ayakta kalsın diye kişisel çabalıyoruz ama bunları görünce yazık diyorum..spponsoru olsa da başkanın bu gibi etkinlikler her zaman çirkin görünmektedir..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Milletin parasını yemeye devam...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yiyin ağalar,aksirincaya -tıksırıncaya -çatlayana kadar yiyin.Bir lokma ekmeği almaya bile gücü olmayan garibanlarin mazlumların ahı öyle bir vuracak ki sizi ölüm bile kolay olmayacak sizin için.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın başkan, iftar vermenin de siyaseti olur mu? İftar sofrası kuramayan bir çok vatandaşımız varken, bu vatandaşlardan aldığın vergilerle muhtarlara iftar veriyorsun. Bu hak mı? İftar vereceksen ihtiyaç sahiplerine ve gizli ver. Muhtarlara zaten devlet yeterince maaş veriyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Hastane Kafe'yi yapmak için kaç ağaç kesildi?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet Ruhi Evin (2 yıl önce)
    Paranın olmadığı hiçbir yerde sizi görmek mümkün değil. Allah (c.c.) a hesap vereceksiniz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • kuvayı milliye (2 yıl önce)
    hiç inandırıcı gelmiyorsunuz başkan osman bey peki kafenin bulunduğu yerin yarısını emniyet istemedimi sizden neden emniyete hibe etmediniz karakol yapımı için
    %75
    %25
    Yanıtla
  • harun (2 yıl önce)
    başkanı tebrik ederim hastaneyi açtı vatandaş tedavisini oldu kafeterya eksikligi vardı onuda açtı bizler tedavi olamıyoruz mhrs sıra alamıyoruz başkanımız ben kafeyi açtım diyor Fransa Kraliçesi Marie Antoinette; kuru ekmeği bile bulamamaktan yakınan halka hitaben, 'ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' demişti bizim başkanımızda hasta olan gelsin kafede otursun diyor
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Milletin parasını hizmetlere harcayın
    %88
    %12
    Yanıtla