SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peyzaj 44'te Ofis Çalışması Bitti

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya için yapılan Peyzaj 44 çalışmasının ofis bölümünün tamamlandığı bildirildi. Peyzaj 44 çalışması kapsamında Agropark Projesi'nin de yapılacağı belirtildi. Peyzaj 44 çalışması hakkında Avşar Otel'de basın açıklaması yapılarak, çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı.

Ankara Üniversitesi'nden Prof.Dr. Şükran Şahin, Peyzaj 44 çalışmasında ofis çalışmasını tamamladıklarını belirterek, "Malatya'nın bir bölümünü baştan aşağı taradık. Diğer bölümü kaldı. Diğer bölümü de tamamlanınca, il'in adeta mikro film çekilmiş olacak. yani, Nerede yeşil ve sanayi alanı var, neresi turizm alanı, tarihi yapılar nerede, nerede akarsular geçiyor, haritada ortaya koyuyoruz"dedi.

Doç. Dr. Osman Uzun ise "Elde ettiğimiz haritalardan yararlanarak, akarsular nerden geçiyor, bitki örtüsü neresidir. Haritalarda belirledik. Mahalline giderek, muhtarlarla görüşerek çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız kayıt altına aldık" ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Halim Perçin de, dört yıl önce Malatya kanalboyunda peyzaj çalışması yaptıklarını hatırlatıp, bu kez de Peyzaj 44 çalışması ile il'in envanterini ortaya çıkaracaklarını vurguladı.

MALATYA'YA AGROPARK PROJESİ

Bu arada, Peyzaj 44 çalışması çerçevesinde Agropark Projesi'nin de yapılacağı bildirildi.

Ankara Üniversitesi'nin akademisyenleri, Malatya'nın Karakaya Baraj Gölü gibi bir turizm alanı olduğunu, dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı bulunduğu, Akçadağ Levent Vadisi gibi turizm değeri olduğunu, ancak Malatya'nın bu değerleri şimdiye kadar turizm katkısı olarak kullanılamadığını dile getirdiler. Tanıtım eksikliği olduğuna da dikkat çeken uzmanlar, Peyzaj 44 çalışması ile eksiklerin giderileceğini kaydettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız