SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK'dan Skandal Gökhan Töre Kararı!.

A- A+ PAYLAŞ

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe maçında hakemin haksız ve yanlış sarı kartlarının ardından kırmızı kartla oyun dışı bırakılan BtcTurk Yeni Malatyasporlu Gökhan Töre'nin kırmızı kartının iptaline ilişkin talebi, koşullar oluşmadığı iddiasıyla reddetti. Bu arada, B.Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe kulüplerine de, söz konusu maçta, koronavirüs salgınına karşı maske kuralını ihlal ettikleri için 24'er bin TL para cezası verdi.

SKANDAL GÖKHAN TÖRE KARARI!..

PFDK, geçtiğimiz hafta Cumartesi gecesi İstanbul'da oynanan ve 3-2 ev sahibi takımın galibiyetiyle sonuçlanan Fenerbahçe- B.Yeni Malatyaspor maçında, rakip oyuncu Emre Belözoğlu'na faul yaptığı gerekçesiyle hakem Ali Şansalan tarafından ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan atılan Gökhan Töre ile ilgili skandal bir karar aldı ve bu kartın sonuçlarının kaldırılmaı yönünde B.Yeni Malatyaspor'un yaptığı başvuruyu reddetti.

Skor 0-0 iken, karşılaşmanın 65. dakikasında meydana gelen kart pozisyonu, maç sonrasında tüm futbol kamuoyunda 'Malatya aleyhine yanlış karar' olarak ittifakla dile getirilmesine, Fenerbahçeli oyuncunun dahi Gökhan'ın kendisine faul yapmadığı yolundaki ifadelerine karşın, PFDK tarafından gözönünde bulundurulmayarak, "BTC TÜRK YENİ MALATYASPOR Kulübü sporcusu GÖKHAN TÖRE hakkında, kırmızı kartın cezai sonuçlarının ertelenmesi talebinin, koşulları oluşmadığından REDDİNE" şeklinde karar verildi.

Kadro darlığı yaşayan B.Yeni Malatyaspor'un son haftalardaki formda oyuncusunun hem Fenerbahçe maçında takımı eksik bırakmasına, hem de bir sonraki Gençlerbirliği maçında yeralmamasına yolaçan ve tüm Türkiye'de 'kesinlikle haksız bir karar' olarak nitelendirilen kırmızı kart pozisyonununda, PFDK'nın hakemin haksız ve yanlış kararı doğrultusunda verdiği karar büyük tepki topladı.

MASKE CEZASI..

Bu arada, PFDK maçta maske kuralına uymadıkları gerekçesiyle kurula sevkedilen B.Yeni Malatya ve Fenerbahçe kulüplerine de para cezası verdi ve bu kararı şöyle açıkladı:

"FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 27.06.2020 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-BTC TÜRK YENİ MALATYASPOR Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, mensuplarının COVİD-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimatlara Aykırılık nedeniyle 24.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

BTC TÜRK YENİ MALATYASPOR Kulübünün, 27.06.2020 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-BTC TÜRK YENİ MALATYASPOR Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, mensuplarının COVİD-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimatlara Aykırılık nedeniyle 24.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına.."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bu takım düşerse sayın vekiller hesabı sizde sorulur takım katledilirken sesiniz neden çıkmıyor kimden korkuyorsunuz kimden çekiniyorsunuz Malatya sizi unutmaz biricik sevdamıza sahip çıkmamanln sonucu çok ağır olur TFF Mhk yedi takımı bitirdi bunların allah ettiğini yanına koymaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamsi (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. İyi takımdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (3 yıl önce)
    Bu karar şunu gösteriyor....bu oyunlar sadece hakemle bitmiyor TFF kurullarında bu işin içinde buda şu demek Malatya düştü demek ben bu karardan sonra Malatya'nın ligden kalacağına inanmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeşim zaten tff işin içinde nedenini söyleyeyim sana deprem günü bu adil çıkıp demedimi tffden biri beni aradı ts malatyaya gelmek istemiyor maçı erteleyelim bunun üzerine ts açıklama yaptı biz böyle bir talepte bulunmadık ve o ismi açıklamasını istediler yani sen iftira ile hakemlerde insandır bir klup aleyhine hazırlanan bildiriye ilk imza atan lklup başkanı olursan acımazlar kafa tuttuğun klüplere ve federasyona karşı boş girişimler içinde olmayacaksın hadi şimdi o gölgesinde dolandığı ali koç kurtarsın kendisini
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (3 yıl önce)
    Sayin vekillerimiz neden tff ile gorusmuyor baski olusturmuyor yillar once şike ile malatyasporu dusuren zihniyet simdi yine kume düsurmek istwniyor insallah hakemleride tff yide nihat ozdemiride yenerek ligde kalacağız tabi bu isin en buyuk sorumlusu adil gevrek ve ekibinin yanlislari
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Talas (3 yıl önce)
    Demekki hakem tek başına bu kararı almamış oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    TFF MHK Paralel yapı. Alın size paralel yapı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Tek kelime yazsam kendime saygımı yitiririm
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Arkadaşlar tff başkanı olsun,Başka kuruma atanan biri olsun farketmez artık bu isimleri siyasiler belirliyor hatta hepimizin malumu kimin atadığı ve seçtiği. İşte Nihat Özdemir, Bu Nihat Özdemir kimdir sayın cumhurbaşkanın yakın dostu türkiyede ki devletin yapmış olduğu işlerde hemen hepsinde firması ya tek başına giriyor yada büyük konsersiyumlarla projelere giriyor,Büyük işler yapan bir firmanın sahibi ! Kısacası tff bir kamu kurumu olmamasına rağmen burada ki başkan seçimlerinide yaklaşık 10 yıla yakındır ne yazık ki siyasi iktidar yapmaktadır işte demirören,işte özdemir.! O'nun için arkadaşlar hiç ağzınızı yormayın dua edelim takımımız düşmesin.Gençlerbirliği maçında YENİ MALATYASPOR'a başarılar diliyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 yıl önce)
    Nihat bizimle eğleniyi, Lig bittikten sonra düşmeyi kaldırdık diye açıklama yapacak,
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Yapilacak sey.kalan.maclardan.puan.toplamak
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Futbolu yönetenlerin adaleti yok kul hakkini yiyenler misliyle karsiligini bu dunyada da ahirette de goreceklerdir takimin butun bu yapılanlara bir reaksiyon gostermesi lazim bütün bu olumsuzlukara ragmen takimin onur mucadelesi yapmasini bekliyorum gençlerbirliği maci sezonun finali yenersek ligde kaliriz yenilirsek duseriz gerekirse hakemi de yenmeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı (3 yıl önce)
    Nasıl bir şart gerekiyor ? Yönetim tüm hukuki yolları denemelidir. Böyle bir gerekçe olurmu,bu adamlar resmen dalga geçiyor, birde kul hakkı derler yapılmayan bir hareket nedeniyle Kırmızı kart veren hakeme ceza yok, nasıl bir hukuk muş hukuk mukuk yok keyfi uydurulmuş cezalar var.Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)
    Ben herşeye rağmen ama herşeye rağmen ligde kalacağımızı düşünüyorum. Öyle inanıyorum. Çünkü Allah ın adaleti asla şaşmaz. Konya kayseri ve ankaragücü düşecek gibi geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Blnt 44 (3 yıl önce)
    Haksızlık yapmak hak yemek tff nin işi kazancınız boğazınızda kala zehir zıkkım ola nerde milletvekilleri iş adamları siyasetçiler iktidar muhalefet Başkan nerde taraftar bari ses çıkarmalı stada gidemesekte mesafeli olarak birşeyler yapmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    allahinizdan bulun başka diyecek söz yok nedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (3 yıl önce)
    Şu Malatyaspor kulübünde eli kalem tutan bir, Allahın kulu neden yoktur acaba???? PFDK Gökhan TÖRE ile ilgili kararında kırmızı kartın cezasının iptali için ŞARTLARIN OLUŞMADIĞI gerekçesi ile Red kararı vermiş.. Kulübün eğer varsa bir yetkilisi çıkıpta yazılı olarak ŞARTLARIN OLUŞMASI İÇİN ACABA NE GEREKİYOR? Diye neden sormuyor. Yada soramıyor. Akıllarına mı gelmiyor? Yoksa cesaret mi edemiyorlar. Bilmediğimiz bir korkuları mı var. Yönetimin içi mi boşaltıldı? Ruhu mu çekildi? Bu kadar kolay, Teslim olunur mu? Sen sorarsan Yasa gereği Bilgilendirme Kanunu var. Kurum, cevap vermek zorunda.. Elinde emsal kararlar var. Hafta boyunca ulusal basında başta Kaleci Rüştünün iptal edilen Kırmızı kartı ve cezasının kaldırılması ile ilgili Türkiye ve Dünya futbolundaki benzer iptal kararları konuşuldu. İptal beklenirken aksi bir karar çıkıyorsa vatandaş olarak dilekçeyi ben veremem. Allah rızası için Şu Malatyaspor kulübünde görev dağılımı yokmu? Hukuk servisi yok mu? Gerekçeyi eline alıp kabullenenler size sesleniyorum. Emsalden hareketle üst itiraz neden aklınıza gelmiyor? Bilerek, isteyerek, Ama kulüp yönetmeyi bilmeyerek Yediniz bitirdiniz koca takımı... Ne diyeyim.... Meydan sizin elinizde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz takim .şartlar nasil olusacak
    0
    0
    Yanıtla
  • 5 yılda takımı UEFA ‘ ya taşıyan Adil Gevrek bu yıl yapmış olduğu hata 5 yılı sildi süpürdü bu kadar nankörlük olmaz olamaz takım ilk yarı 24 puan almış nasıl olsa 14-15 puanı her şekilde alır diye Jahoviç gibi karekteri düşük karekterli futbolcunun gitmek istemesine izin verdi.Bilemezdi takım bu kadar etkilenecek.Malesef işler kötü gitti.İstesede istemesede hata yaptı.Kendini bilmez birçok taraftar başkanın üzerine aşırı yüklendi.Buda takımın sinerjisini çok düşürdü.Takımıda etkiledi.Seçilen teknik heyetinde tutmaması yanlış stratejiler bizi iyice çökertti.(Ankaragücü ve Antalya maçlarında birer puan alsaydık bügün farklı olurdu.). İnsanlar hata yapabilir önemli olan bunu camia olarak telafi edebilmek.Ama hilenin telafisi zor.Taraftarlarımız ellerinde delil belge olmadan yönetime çamur atmak etik değil bunda vebal var..Bu yorumcu arkadaşlara birisi iftira niteliğinde Hırsız derse ne düşünürler.Bundan sonra yapacağımız dua ile takıma destek olmak.Şunuda söylemek istiyorum;Başkanı hiç tanımam canlı olarakta hiç görmedim.90 yıllarda yöneticilikte yaptım hiçte kolay olmadığını biliyorum..İnşaallah G.Birliği maçını alırız ve büyük ölçüde avantaj yakalarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (3 yıl önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    Kafatasını, bedeninin yukarısndaı taşıyan ister iki ayaklı ister dört ayaklı olsun mutlaka beynini kullanır. Tıpkı tekerin icat edildiği, yada ateşin yakıcılığının farkedildiği gibi. Aslantepeye git bir bak, bakalım. 8000 sene öncesinin Malatya evinde neden hiç bir tarafında pencere yoktur. Ve neden tavanında yarım kapı büyüklüğünde açılıp, kapanan bir minik giriş yeri var. Ben söylüyeyim. Güven için, korunmak için, av olmamak için. Onun kafatasının içindeki beyin, korunması gerektiğini emrediyordu. Aklı ise ancak bu kadarını sağlıyordu.. Kardeşim, onun için yok öyle olsaydı da böyle olsaydı diye hesapsız olanların tamamı tarih boyunca ya yem olmuştur, ya da avcıya av olmuştur. Kıymetli kardeş, Akıl, 4 aydır bağırdı, haykırdı. Gemi batıyor diye yırtındı... Yolcular ağladı, Kaçanlardan sonra artakalan mürettebat yetersiz kaldı. Kaptan efendi de sırna köşkünde manevradan uzak durdu. Yani, kafamızın içindeki beyin, aklı ve mantığı Kişinin kendi becerisine bıraktı... Olanlarda senin, benim gördüğüm gibi oldu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanımız ın kirletmeyin diye gazetelere vermek istediği ilanı engelleyen zihniyet şimdi çok mutlu olmuştur.Koskoca bir şehrin sahibi yok.Tff başkanı ve yönetimi istifa edin ve Türk Futbolundan elinizi çekin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Avrupa insan hakları na cas a heryere gidilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Müslüman memleketinde kul hakkı rahatlıkla yeniliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya vekiller mülki amirler ne işe yarıyor bu resmen bir takımı katletmek Allah bildiği gibi yapsın Federasyon
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (3 yıl önce)
    Düşmeye düştük.Bu karardan sonra klüp hemen toplanıp maçlara çıkmama kararı almalıydı.Tff ve mhk;Ýönetimin Becereksiz,yeteneksiz,başkalarının güdümünde olan bir klüp olduğunu anladıkları anda ve onlarda harekete geçtiler.Yazık.Aleni bir şekilde alay edercesine her hafta ilginç hakem atamalaŕı,tuhaf kırmızı kartlar ...düşürdüler beyler düşürdüler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Tff ve Mhk Takımın üzerini çizmiş.Siz halen onlardan medet umuyorsunuz.Takımın işi zor değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    malatya fifa'ya git! hakkını ara!
    0
    0
    Yanıtla
  • abdurrahman (3 yıl önce)
    allah bildigi gibi yapsin hani bizi savunan milletvekilleri hani büyük isadamlarimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (3 yıl önce)
    TFF nin adı var kendi yok piyasada.Tüm dünyayı pandemi esir almış ekonomik kriz sıkıntı ve kaotik bir ortam var ve TFF nin umurunda değil.Sayın TFF uefa size bu pandemiden dolayı nakit yardımda bulundu şimdide 2.kez nakit yardım yapacak bu paraları klüplere dağıtın zaten taraftar yok gider çok geliryok yandaşçınız beinspor para ödemiyor klüplere sahio çıkmıyorsunız. Üztünw birde para cezası olurmu yahu.TFF sen ne yapacaksın parayı dağıtTürk futboluna.TFF yöneticileri federasyonun içini boşaltmayın.Ne iş yaptığı belli olmayan federasyon calışanşarı 15 bin tl maaş alıyor haram zehir zıkkım olsun.Herke BİLDİĞİ İŞİ YAPSIN MÜTEAHHİTLER FUTBOLDAN ELİNİ ÇEKSİN TÜPÇÜ MAHVETTİ BARİ FUTBOLU BİLENLER YÖNETSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (3 yıl önce)
    PFDK uyeleri nşallah en kısa sürede CORONAYA yakalanir ve ENTUBE olur..TFF yede bulaştırır ,memleket kurtulur bu zihniyetten
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    şu ortamda başkani veya takimi sakin ha sakin eleştirmeyin gelde delirme o hakeme ve emreyi nasil koşularla korudunuz ceza vermediniz cezayi bizemi biraktiniz bu nasil federesyon orda hiçmi adam yok bu kadar yüzsüzlük nasil olur anliyan varmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Erzurumun haline düştünüz kimsenin hakkı kimsede kalmaz
    0
    0
    Yanıtla