SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Denetim Yapıyor.. Maske Takmayanlara Ceza

A- A+ PAYLAŞ

ARTIK UYARI YOK, CEZA VAR.. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında, Malatya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 20 Mayıs tarihli toplantısında alınan karar kapsamında meyda, cadde, durak ile kalabalık yerlerde vatandaşların maske takmalarına ilişkin zorunluluğun getirilmesinin ardından son günlerde denetimlerin yoğunlaştırıldığı, daha önce uyarmakla yetinilen maskesiz vatandaşlara cezai işlem yapılmaya başlandığı bildirildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun, 20 Mayıs tarihli kararında, maske kullanımı ile ilgili şu ifadeler yeralmıştı:

"İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun önceki kararları ile fırın, bakkal, unlu mamuller üreten işletmelerde, pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerinde, toplu taşıma (otobüs, minibüs vb.) ve ticari taşıma yapan (taksi vb.) araçlarda, 3 (üç) ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde, üretim tesislerinde, fabrikalarda, otellerde, akaryakıt istasyonlarında, fırınlarda vb. yerlerde maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

Kontrollü sosyal yaşam süreci kapsamında Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek amacıyla meydanlarda, caddelerde, otobüs ve minibüs duraklarındaki bekleme alanlarında ve vatandaşlarımızın kalabalık olarak bulunduğu yerlerde, ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılmasının zorunlu olmasına.."

Maske kullanımının zorunluluğuna karşın, birçok vatandaşın maskesiz dolaşmasıyla ilgili şikayetler yoğunlaşırken, polis ekipleri meydan,cadde ve kalabalık yerlerde denetim yapmaya başladı. Son olarak Cumartesi günü, başta İnönü, Atatürk, Fuzuli, Cezmi Kartay ve Emeksiz Caddeleri, Kanalboyu, Yeni Cami Civarı, Akpınar civarı, Şire Pazarı  olmak üzere polis tarafından maske kontrolu yapılırken, maskesiz dolaşanlar hakkında cezai işlem uygulandı. Ayrıca, akşam ve gece vatandaşların yürüyüş yoğun olarak kullandığı Kanalboyu ile Tecde Yolu başta olmak üzere birçok güzergahta da polis tarafından maske kontrolu yapılıyor.

malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Yasin Bikriye (3 yıl önce)
    KALABALIK CADDE ve SOKAKLARDA MASKE TAKILACAK şeklinde MUĞLAK düzenleme yerine Cadde ve Sokak isimleri yazılı olarak karar alınmalı ilan ve tebliğ edilmeli. Sadece kolluk kuvvetinin denetimine bırakılması bu muğlaklıktan dolayı suistimal ve sorunlara neden olabilir. Cadde ve Sokaklar belli olduğu zaman kurallara uymayanlara o sokak ve caddeyi kullananlar veya oralarda yaşayanlar ve esnaflar da en azından UYARI konusunda yardımcı olabilirler. CEZA YAZMAK en son çözüm olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    ben yeşiltepe yeşilevlerde oturuyorum dün akşam markete gideyim dedim esnaflar dahil vatandaş öoluk çocuk hiç maske takan yok sanki salgın bitmişte benim haberim yok galiba fırincısı kasabı berberi bir başı boşluk almış başın gidiyor polisi aradım adama hoca ahmet yesevi mahllesi yeşilevler marketler manavlar ve kasapların olduğu alan diyorum adam bana malatyada böyle bir yer yok diyor asayiş in durumuda bu polis bile başından savıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Polis denetim yapıyorsada yetersiz kalıyor kapalı carsı Dörtyol yeni cami arkası cogu kişi maskesiz Bi kişinin durdurulduğunu görmedim denetim hic yoktu gibime geliyor hadi hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 yıl önce)
    Inönü caddesinde yol boyu yürüdüm çoğu insan maskesiz ogretmenevi civarında bir marketde çene altına indirmiş maskeyi ve maskesizde içerde müşteri vardı gelelim bazi esnaflara yolu işgal etmiş emeksiz mevkiinde zaten.kaldirim.dar vatandasta yürüyemiyor diğer.konuda sebze halinde denetim bitmiş kim giriyor kim.cikiyor kimde maske var veya yok bakılmıyor zabıtalar oturmuş başını önüne eğmiş battalgazi zabıtası bekliyor bu kdrsa olmaz..!
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Herkes kendine sahip.ciksin....80 milyonu devletin polisi kontrol etmesi icin..80 milyon polis lazim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid mi covid mi (3 yıl önce)KOVID44 isimli kullanıcı yorumuna
    Mantık bu mu bravo ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Erdem (3 yıl önce)
    Bugün çarşıda sebze pazarı ve Turgut Temelli kavşağı ile Sıtma Pinarina kadar İnönü caddesinde isim gereği dolaştım.Maskesiz dolaşanlara polisin uyarıda bulunduğunu görmedim.Dukkanlarin önüne 3 tane iskemble atmış,sosyal mesafesiz ve maskesiz takılan bir sürü insan vardı,yollarda 18 yaşından küçük çocuklar dolasiyordu.Duyarli insanlarımızın " niye bunlara ceza yazılmıyor " diye ısrarlı biçimde takipçi olmalarına rağmen, maalesef bu tablo değişmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (3 yıl önce)
    Selo başkan bestane maske göndermiş biz dört kişiyiz altmisiki gündür aynı maskeyi kullanıyoruz bu sagliklimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlıklı değil doğru ama şu anda bakkal market eczane heryerde satılıyor 1 lira almak bu kadar zor olmamalı! Yeter ki sen maske takmak iste!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Sn Valim yasağı koyan sizsiniz kendi azınıza da devlet adına da takipçisi de siz olmalısınız.65 yaş ve 18 yaş altı vatandaşlarımız heryerden tabiri caiz ise fink atıyorlar.Devlet gücünü tesis etmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (3 yıl önce)
    Bugün öğlen Akpınar daydım ne cezası 1 tane polis yok insanlar dışarıda maskesiz yada çenealtı maske ile geziyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 1haberelestiri (3 yıl önce)
    Malesef Malatya moda tek merkez tek çarşı ve tek alışveriş yeri bulunduğundan ilerki zamanlarda dahada sıkıntı olacak. Bunu Malatya'nın doğusu ve batısı ile kuzey bölgesinde yani ÇÖŞNÜK, YEŞİLTEPE VE MAŞTİ bölgesinde yeni çarşı merkezleri yaparak şuanki merkez yükünü üçe bölerek şuanki merkez yükünü ve trafiğini azaltailiriz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge (3 yıl önce)
    Malatya'da insanlar şiddetli rahat davranıyor virüs bittide benim mi haberim yok. Çoluk çocuk dışarda, maske hak getire. Aksesuar olarak maske takanları söylemiyorum bile. Lütfen biraz özen gösterin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 yıl önce)
    Hikaye bu haber çarşıdaydım ben böyle bir uygulama yok en az 500 kişi şehir merkezinde maskesizdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu virüsün tam anlamıyla ortadan kalkacagini zannetmiyorum o zaman maskeyle dolaşacağız mesafeye dikkat edeceğiz kesinlikle elimizi yıkamadan yüzümüze ve ağzımıza goturmuyecegiz temizliğe hijyene önem vereceğiz kısacası bununla yaşamayı öğreneceğiz bu arada ilaç aşı bulunması veya ortadan kalkması için dua etmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Onu bunu boşverelim de şu yolun ortasındaki engelin amacı nedir Sayın Selehattin Baskan ikinci sınıf şehir uygulaması bu komik duruma düşmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok güzel birşey kafasına göre herkes karşıya geçiyordu iyi uygulama oldu engel
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ortadaki engelle insanlar birbirlerine daha fazla temas ediyor malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabiki insanlar dipdibe bu süreçte ortaya da o engeli koymuşlar sosyal mesafe kalmıyor ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 yıl önce)Bayram isimli kullanıcı yorumuna
    O engel olmasa yolun ortasındami yuruyerek gidip geliyorsunuz ancak araçlara engel olursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Karşıya geçebiliyordu insanlar şimdi iyice yoğunluk oldu kaldırımda omuz omuza yürüyoruz sürü müyüz biz engelle yönlendiriyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hem bir sürücü hem de bir yaya olarak söylüyorum . O dubalar yokken yayalar o yolu tarlada yürür gibi kullanıyorlardı. Hatırlar mısınız? Şimdi biraz düzeldi ama inönü caddesi boyunca yapılması gerekiyor. Bir kazaya meyil vermemesi için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Yaşım 50 ben hiç orda yayaya çarpan araba görmedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Reis, sen ki araba cam filminnde bile görüş beyan edip halkının yardımcısı idin bu konuda da yardımcı ol memurlara kurumu veriyor maskeyi biz parayla almak zorundayız 100 ülkeye yardım ettik Allah'ın izni ile dar gelirli vatandaşa da inşallah yardım edilir bu konuda
    0
    0
    Yanıtla
  • Eczaneye git kimligini ver Maskeni al. Tek derdiniz devleti karalamak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (3 yıl önce)Celal isimli kullanıcı yorumuna
    Hemserim ben defalarca başvurdum eczaneye gidiyorum çıkmıyor bana maske
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Celal isimli kullanıcı yorumuna
    Maske 1 TL onu da mı devlet versin paranı ver al
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Celal isimli kullanıcı yorumuna
    Olan seyleri duyunca neden gocunuyosun adam gibi söylemiş zor durumda oldugunu mustafa senin tuzun kuru tabi başına gelmedikce anlamazsin
    0
    0
    Yanıtla