SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Firari Yakaladı, Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirdi

0
Güncellendi - 2020-02-05 06:36:28
Polis  Firari Yakaladı, Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirdi
A- A+ PAYLAŞ

BEKÇİLERİ YARALAYANA TUTUKLAMA.. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyon, uygulama ve denetimlerde, çeşitli suçlara karışan şahıslar yakalanırken, silah ve uyuşturu- uyarıcı madde ele geçirildi. Açıklamada, ayrıca önceki gece yarısından sonra Polis Okulu önünde 1'i kendi arkadaşının seken kurşunuyla olmak üzere 3 bekçinin yaralandığı olay sırasında ayağından vurularak yakalanan şüphelinin de tutuklandığı bilgisi yeraldı.

Asayiş Şubesi ekiplerinin çalışmalarıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü şu bilgileri verdi:

"1- 21/01/2020 tarihinde Özalper mahallesinde ve aynı konunun devamı olarak Tunceli ili Pertek ilçesinde meydana gelen Silahlı Tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet - Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçları ile alakalı olarak; Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekiplerin yapmış olduğu kapsamlı çalışmalar neticesinde olayın (2) şüphelisi ekiplerimizce yakalanmıştır. Şüpheli şahıslardan bir adet tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ve şarjöre basılı vaziyette 5 adet 7,65 çapında fişek ele geçirilmiştir. Şüpheli şahısların yapılan GBT ve UYAP sorgusunda 3 ayrı suçtan 4 yıl 2 ay kesilmiş cezası bulunduğu anlaşılmıştır. Şüpheli şahıslar Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecektir.

2- Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri olarak yapılan çalışmalarda; 02.02.2020 günü saat 21.00 sıralarında Dabakhane Mahallesinde bulunan ruhsatsız İşyerinde zar atmak suretiyle (Barbut) kumar oynandığı tespit edilmiş, kumar oynayan toplam 4 şahsa 5326 Sayılı Kanunun 34. maddesine istinaden 4900 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca kumar parası olan 365 TL ve Kumar malzemeleri geçici olarak muhafaza altına alınmış, İşletmeci şahıs hakkında Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlamak suçundan adli işlem yapılmıştır.

3- 01.02.2020 ile 03.02.2020 günleri arasında İzzetiye Mahallesinde bulunan pide fırınında meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak; Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde Olayı gerçekleştiren Şüphelinin küçük yaştaki Suça Sürüklenen Çocuk olduğu tespit edilmiş gerekli işlemler yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Şüpheli şahsın iş yerinden çalmış olduğu 4.860 Türk Lirası elde edilerek işyeri sahibine teslim edilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğümüze Bağlı Ekiplerce Yapılan Diğer Çalışmalarda İse;

- Güveni Kötüye Kullanma Olayının 2. şüphelisi ekiplerimizce yakalanmıştır.

- Şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada ruhsatsız yarı otomatik av tüfeği ele geçirilmiştir.

- 03.02.2020 günü saat 13:00 sıralarında ofis kavşağı üzerinde yapılan ŞOK uygulamada durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın yapılan sorgusunda kayıp şahıs olarak arandığı tespit edilmiş şahıs gerekli işlemlerin yapılabilmesi için ilgili birime teslim edilmiştir

- 03/02/2020 günü saat: 14.00 sıralarında Malatya Valiliği önünde durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın yapılan üst aramasında bir adet Kurusıkı Tabanca ve 13 adet fişek ele geçirilmiştir.

- 04.02.2020 tarihinde saat 23:20 civarında Haber merkezinin Emeksiz caddesi üzerinde bulunan bir işyeri önünde silahlı kavga oldugu ihbari uzerine olay yerine ivedi intikal edilmiş yapıla çalışmada bir şahsın üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait şarjöre basılı vaziyette 3 adet 9*19 mm çapında fişek ele geçirilmiştir.

- 03.02.2020 tarihinde saat 14:00 civarında Kiltepe mahallesinde yapmış olduğumuz ŞOK uygulamada şüphe üzerine durdurulan bir araç içerisinde bulunan bir şahıstan 153 gr. Narkotik Madde ele geçirilmiştir. Şahıs gerekli işlemler için Narkotik Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

- 04.02 2020 günü saat:12:30 sıralarında ilimiz İsmetiye Mahallesi üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde bir şahsın üzerinden 4 tablet halinde toplam 22 Adet Uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

- Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler olarak 03/02/2020 günü saat: 07:00 ile 04/03/2020 günü saat 07:00 saatleri arasında yaptığımız çalışmalarda, 03.02.2020 günü saat 03:10 sıralarında Polis Okulu önünde meydana gelen kasten yaralama, görevli memura mukavemet, Görevi yaptırmamak için direnmek ve kesici aletle yaralama olayının şüphelisi yakalanmış adli makamlara sevk edilen şüpheli mahkemece tutuklanmıştır.

- 04.02.2020 günü saat:04:15 sıralarında merkez PTT önünde meydana gelen kavgaya müdahale edilmiş, olay yerinde bulunan bir şahsın yapılan üst aramasında ise 1 adet uyuşturucu hap ve uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • 44 (4 yıl önce)
    Hayvan pazarında birileri var piyasadaki bazılarını hergün burda toplayarak burdan ekmek yiyen esnaf ve vatandaşa gözdağı veriyor tehdit ediyor.sayın müdürümüz gereğini yapacaktir şüphemiz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Bu hayvan pazarında ne işler dönüyor birisi aydınlatsa da öğrensek.Belki bie yerlere sesimizi duyurabiliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • reis44 (4 yıl önce)
    Malatya hayvan pazarından binlerce insan ekmek yiyor emniyet gucleri her yerdeler sizin bilmediginiz herseyı bilir devlet rahat olun burda oturup klavye delıkanlıgı yapıp mıllete akıl vermeyin yarın gidin hayvan pazarında bı cay ıcın adamlıgı gorun ;))
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)reis44 isimli kullanıcı yorumuna
    Hayırdır yaran mı var gardaş?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Canlı hayvan pazarındaki çetelerde acilen çokertilmeli vatandaşı son derece bezdirmis durumdalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Allah razı.olsun kardeşim birisi okudu yorumumu ve ses olacağız git gide adamlar facelerrinde sosyal medya hesaplarında silahlar vs neler paylaşıyor büyük bir kismida kurban adak almaya gittiğiniz insanlar bence bir bir deşifre olup halk fark etmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Allah devletmize zeval vermesin.sayin Malatya emniyet müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum Malatya yaşanılabilir bir şehir oldu.malatya haber iyi ki varsiniz sayenizde sesimiz oldunuz.insallah Malatya canlı hayvan pazarı içi ve dışı suç çetelerinin yuvası vaziyette devletimiz mutlaka görüyor bizim ki sadece hatırlatmak
    0
    0
    Yanıtla