SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten 1 Ayda 329 Gözaltı

0
Güncellendi - 2020-06-02 14:58:03
Polisten 1 Ayda 329 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

109 SİLAH ELE GEÇTİ.. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce Mayıs ayında gerçekleştirilen uygulama, denetim ve baskınlarda toplam 56 bin 753 şahısla ilgili sorgulama yapıldığı, 329 şüphelinin gözaltına alındığı, çeşitli türde 109 silah ile değişik miktarlarda uyuşturucu- uyarıcı madde ele geçirildiği açıklandı.

Bu arada, konuya ilişkin Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, ilk açıklanan Mayıs ayı raporunda, 145 kişinin fuhuştan gözaltına alındığı ve 65 evin kapatıldığı yolundaki bilginin yanlışlıkla yeraldığı, bu rakamların yılın ilk 5 ayındaki toplam sayı olduğu, gerçekte Mayıs ayında 14 kişinin fuhuştan gözaltına alınıp 4 evin kapatıldığı düzeltmesi yapıldı.

Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilen çalışmalar ve yakalamalarla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nün 'düzeltilmiş' açıklaması şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, TEM Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2020 Yılı MAYIS ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

-FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün ilimizdeki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 4 şahıs hakkında işlem yapılmış; şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

-135 adet cep telefonu 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet şarjör ve 7.65 mm çapında 8 adet mermi, 664.200 adet Makaron ele geçirilmiştir.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK’nın 188/3 – 188/6 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak , TCK’nın 191 Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ve TCK’nın 190. maddesinden Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak suçlarından İlimiz genelinde yapılan çalışmalarda;

Şube Müdürlüğümüz görevlilerince, yapılan planlı operasyonlarda ve ilimiz giriş-çıkışlarında oluşturulan Uygulama noktalarında uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yönünden, 114 operasyon gerçekleştirilmiş, yapılan operasyonlarda 165 şahıs gözaltına alınmıştır. Bu şahıslardan 18 şahıs hakkında TCK’nın 188/3-188/6 ve 147 şahıs hakkında TCK’nın 191. kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen 8 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 3 şüpheli hakkında Adli Kontrol tedbirine hükmedilmiş, 165 şahıs ise savcılık talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu 2.821,66gr. Sentetik Kannabinoid, 110,20 gr. Metamfetamin, 2000 Adet Reçeteye Tabi Hap, 2.199,862 gr. Kubar Esrar, 4,23 gr. Toz Esrar ve 1 adet Ecstasy maddeleri ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE VE MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİMİZCE BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT YAPILAN ŞOK UYGULAMALARDA

56.753 Şahsın GBT kontrolü yapılmış, yapılan bu kontroller neticesinde aranması bulunan 71 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. 33 Ruhsatsız tabanca, 15 Kuru Sıkı tabanca, 60 Ruhsatsız Tüfek, 521 adet çeşitli çaplarda Fişek, 42 adet kesici alet, 1.608 adet Uyuşturucu Hap, 504.44 gr Narkotik madde, 200 TL sahte para, ele geçirilmiş ve 7 faili meçhul olay aydınlatılmıştır.

Ahlak Büro Amirliğimiz ekipleri tarafından,1072 SKM kapsamında ve Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama (Kumar/Tombala); suçlarından 4 ayrı Adrese İşlem Yapılmış, 4 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış, kumar oyunu oynayan 18 şahsa toplam 22.050 TL idari para cezası uygulanmış, Kumar Oynamakta kullanılan 1 Adet Oyun Aleti, 158 Adet İskambil kağıdı, 8 adet oyun pulu ve 1126 TL para ele geçirilerek kamuya aktarılmıştır.

Fuhuştan 14 Kişiye işlem yapılmış olup 35.000 TL cezai işlem uygulanmış, 5 ikamet kapatılmıştır.

Kimlik Bildirim Sistemine kayıtlı tesislere yönelik 2020 Yılı içerisinde yapılan denetimlerde; 6 işyerine Kimlik Bildirme Kanuna Aykırılıktan Müşteri Bilgilerini anlık olarak göndermediğinden ilgili kanun maddesi gereği toplamda 45.849 TL ceza kesilmiş, yine 1 şahsa Kimlik Bildirim Sistemine kayıtlı olmadan günübirlik kiralama işi yaptığından dolayı 18.025 TL idari para cezası kesilmiş, 1 işyeri kapatılması için gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Covid-19 salgını nedeniyle il geneli sokağa çıkma yasağına uymayan 289 kişiye idari cezai işlem uygulanmıştır."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Alp arslan (3 yıl önce)
    Bu dünya sizede kalmaz müptezeller,terörist geçim kaynağı uyuşturucu
    0
    0
    Yanıtla
  • tuğra (3 yıl önce)
    tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Bu kadar hapçı torbacı şerefsiz ne ara bu güzelim memlekette türedi aklım almıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Vay vay vay.Malatya'ya bak be. Asayiş berkemal. Şükür ki Sayın emniyet müdürümüz ve ekibi işini bilen insanlar.(Af ile tahliye edilen mahkumlar sanırım evlerine dönmek istiyorlar)
    0
    0
    Yanıtla