SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protokol Önünde Şüpheli Paket!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Polis Günü kutlamaları sırasında, protokolun oturduğu platformun önünde 2 şüpheli çanta görüldü, sonra "Bomba İmha Robotu" harekete geçti ve uzaktan kumandalı bu araçla, iki paket de "imha" edildi.

Bu görüntüler, Atatürk Anıtı önündeki Polis Günü kutlamaları geçit töreninden önce, protokol platformu önünde gerçekleşti.

Yurt dışı fiyatı yaklaşık 150 milyar lira olan ve TÜBİTAK katkısıyla Türkiye'de 78 milyar liraya maledilen "Bomba İmha Robot"larından biri de, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Bomba İmha Grubu'na destek olarak gönderilmişti.

Bomba imha elemanı ve çevre için herhangi bir riske meydan vermemek için dizayn edilmiş fonksiyonları ile Malatya'da görücüye çıkan robot, iki şüpheli paketin imhasında kullanılırken, özellikleri hakkında Terörle Mücadele Şube Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, izleyenleri bilgilendirdi.

Monitörlü bir çantadan uzaktan kumanda edilen, paletli, merdiven çıkabilen robotun nişangah kısmında, ön ve arkalarında kamera bulunuyor. Aker adı verilen aparatıyla, MKE tarafından imal edilen ve içi su dolu olan fişeği, "çok büyük bir basınçla" hedefe atan robot, bu darbeyle bomba düzeneğini etkisiz kılıyor. Lazer noktalayıcısı ile nokta atışı yapan robotta ayrıca, uzaktan kumanda edilebilen bombalara karşı, müdahale esnasında her türlü frekansı engelleyen "Jammer" adlı elektronik bir kesici de bulunuyor.

Protokol görevlileri ve çevredeki vatandaşlar, robotun "şüpheli paket imha" çalışmalarını büyük bir ilgiyle izlediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız