SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Pusu Cinayeti' Davasında İkinci Duruşma Yapıldı

'Pusu Cinayeti' Davasında İkinci Duruşma Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 24 yaşındaki Enes Yıldırım'ın, iddiaya göre pusuya düşürülerek öldürülmesiyle ilgili olarak  8 sanığın tutuklu olduğu  cinayet davasının ikinci duruşması yapıldı

Malatya’da 28 Mart 2022 gecesi 22:30 sıralarında Hanımınçiftligi Mahallesi Battalgazi Yolu 2.Ara Sokak üzerinde 24 yaşındaki Enes Yıldırım, Enes K. tarafından bacağına ateş edilerek yaralanmış, Yıldırım olay yerinde hayatını kaybetmiş, olaydan sonra kaçan şüphelinin yanı sıra olaya karıştıkları gerekçesiyle 7 kişi yakalanmıştı.

Cinayetle ilgili olarak Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Tasarlayarak Adam Öldürmek' suçundan Enes K. (19), 'Tasarlayarak Adam Öldürme Suçuna Azmettirmek' suçundan Cihat D. (30) ve Kürşat D. (37), 'Tasarlayarak Adam Öldürme Suçuna İştirak Etme' suçundan Cumali Baran A. (28), 'Tasarlayarak Adam Öldürmeye Yardım Etme' suçundan Batuhan K. (24), Muhammed Ç. (26), Hacı Bayram S. (28) ve  (Taha) Yasin Y. (26) tutuklu yargılanıyorlar.

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 2. duruşmaya tutuklu 8 sanık ile birlikte avukatları Münir Reşat Kara, Sema Altuntaş, Mehmet İnce, Onur Demez, Soner Gökçe, Bora Özkan, Mehmet İlker Erdoğan, Burak Can Kökovalı, Niyazi Tokmak, Lütfi Dursun, Kadir Can, Sedanur Bakan ile mağdur ailenin Avukatı Aykut Öcal katıldı.  

İlk duruşmada savunmalarını yapmak için süre isteyen ve suçlamaları kabul etmeyen Cihat D., Kürşat D.  ve Cumali Baran A. ile  avukatları savunmalarını hazırlayamadıkları gerekçesiyle yeniden süre talep ettiler. 

Sanıklardan Cumali Baran A., ayrıca Malatya'da daha önce görev yapan bir mahkeme başkanı hakkında da çeşitli iddialarda bulundu.

Mağdur ailenin avukatı Aykut Öcal, Enes Yıldırım’ın annesi Hatice Yıldırım’ın cinayetten sonra kanser tedavisi görmeye başladığını, tedavisinin devam ettiğini, bu nedenle duruşmaya getiremediklerini, sağlık durumunun mahkemeye gelerek ifade verecek bir durumda olmadığını, eğer gelecek duruşmaya kadar sağlık durumunda bir iyileşme olursa mahkemeye getireceklerini ifade etti.

Duruşma savcısı 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanıklar ve avukatları, tahliye taleplerinde bulunarak, dosyaya gelen aleyhteki bilgi ve belgeleri kabul etmediklerini kaydettiler.

Mahkeme Heyeti duruşmayı sonlandırarak sanıklar Cihat D., Kürşat D., Enes K., Cumali Baran A., Batuhan K., Muhammed Ç., Yasin Y. ve Hacı Bayram S. hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Cihat D.,  Kürşat D.  ve Cumali Baran A.’ya savunmalarını hazırlamak üzere önümüzdeki duruşmaya kadar sürer veren mahkeme heyeti, rahatsız olduğu bildirilen anne Hatice Yıldırım’ın da önümüzdeki duruşma hazır edilmesi için süre verdi.  

Sanık avukatlarının talep ettiği bazı tanıkların dinlenilmesini kabul ederek önümüzdeki duruşmaya getirilmesi kararı alan mahkeme heyeti, bazı tanıkların ise zorla getirilmesine karar verdi.  

Mahkeme heyeti duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.  

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: (Üstte) Cinayetle ilgili yakalananlar adliyeye getirilirken.. (Altta) Öldürülen Enes Yıldırım.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • TAŞTEPELİ (1 yıl önce)
    14.01.2023 bugün enesin annesi vefat etti ahı herkesi yakacak!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    bu adamların bir sürü suçu var her seferinde salıveriliyor ve bunlar aynen mafyacılığa çeteciliğe kaldığı yerden devam ediyor çok yazık polis yakalamaktan bıktı adliye bırakmaktan bıkmadı güzelim Malatya her geçen gün iyice kararıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    Yıllardır üniversitede teknolojik yenilik yok gibi gözüküyor. Akıllı tahtalar bile yok milli eğitim üniversitede daha ileri seviyede .. En azından resimdeki sınıfta... Tabi üniversitede çekilmiş bir fotoğraf sa...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ayetullah (1 yıl önce)
    Kardeşim mekanın cennet olsun mangal gibi yüreğin vardı annen Hatice teyzeme Allahtan acil şifalar diliyorum
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Barguzu (1 yıl önce)
    Bu haber için yazmıyorum. Hagb denen şeyi ve basit yargılama usulünü acilen kaldırmak lazım. Askıda ceza veriyorsun tamam ama verdiğin ceza ceza değilki. Adamın ilk suçu olduğu içinmişmiş. İyi de arkadaşım en küçük işlediği suç için 10 yıl cezan var askıya alırsın ama 90 ya da 100 gün ceza nedir? Onu bile vermiyorlar adli para cezası verip onu da erteliyorlar. Burda suçlu kral oluyor. Bana bir şey olmaz diyor. Basit yargılama yapıyorsun suçlu mahkemeye bile çıkmıyor.Dosya üzerinde ilk suçu olduğu için yargılama yapıyorsun. Sonra ne mi oluyor yukarıdaki haber buna örnek. Mafyacılık oynuyorsun. Pusu kurup adam öldürüyorsun. Çünkü eskilerin deyimiyle yılanın başını küçükken ezmiyorsun. Ona bir daha suç işlemesi için fırsat veriyorsun. Amaç suçluyu kazanmak diyorlar ama olmuyor. İlk aldığı ceza, ceza olmayınca suçlu güç alıp daha büyüğünü yapıyor. Adalet bakanlığı bu işe acilen bir çözüm olmalı. Huzurun tesis edilmesi şart...
    %89
    %11
    Yanıtla