SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge B. Maçına Kadın Hakem

0
Güncellendi - 2018-11-24 21:01:36
Pütürge B. Maçına Kadın Hakem
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Lig'de Arsuz Karağaçspor ile 1970 Hisarspor karşılaşmasında Türk futbol tarihine geçen Mersin Bölgesi Kadın Bölgesel Hakemi Deniz Eker, Pütürge Belediyespor-11 Nisanspor karşılaşmasında görev alacak.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 5. Grup’ta geçtiğimiz hafta Arsuz Karaağaç Spor ile 1970 Hisarspor arasında oynanan maçı 4 kadın hakem yönetti.

Karaağaç Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı Adana Bölgesinden Sevgi Günel, yardımcıları da Mersin Bölgesinden Perihan Ece ile Osmaniye Bölgesinden Necla Çiçek yaparken, 4. hakem olarak da Mersin Bölgesinden Deniz Eker görev aldı.

Arsuz Karaağaç Spor ile 1970 Hisarspor arasında oynanan karşılaşmada 4.hakem olarak görev yapan Mersin Bölgesi Kadın Bölgesel Hakemi Deniz Eker, Bölgesel Amatör Futbol Ligi 2.Grup’ta Pazar günü Malatya’da oynanacak olan Pütürge Belediyespor-11 Nisanspor karşılaşmasında 4.hakem olarak görev yapacak.

Pütürge Belediyespor-11 Nisanspor karşılaşması 25 Kasım Pazar günü 14.00’da Yeşiltepe 1 nolu sahada oynanacak. Karşılaşmayı Mersin Bölgesi Bölgesel Hakemi Hasan Can Tamtekin yönetecek. Tamtekin’in yardımcılıklarını Mersin Bölgesi Bölgesel Yardımcı Hakemleri Niyazi Atakan Ataseven ile Enes Temel yapacak. Mücadelede, Mersin Bölgesi Kadın Bölgesel Hakemi Deniz Eker ise 4.hakem olarak görev alacak.

2009 yılında 31 Temmuz akşamı Türkiye futbol dünyasında bir ilk gerçekleşti. İlk kez bir kupa maçını 4 kadın hakem yönetti ve bir kadın spiker, maçı televizyondan canlı olarak anlattı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından organize edilen dörtlü futbol turnuvası için karşı karşıya gelen Ankaraspor-Eskişehirspor’un mücadelesini, 4 kadın hakem yönetmişti. Maçta Tuba Tosun, Sevcan Sungur, Tülin Yavuz üçlüsü görev yaptı, Kadriye Gökçek de 4. hakem oldu.

Türkiye’de ilk kez dört kadın hakemin yönettiği maçı TRT Spor ekranlarından kadın spiker Semahat Özdoğan Arslaner seslendirirken, karşılaşma Ankaraspor’un 5-4’lük galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

9 yıl sonra, Arsuz Karağaçspor ile 1970 Hisarspor karşılaşmasında da 4 kadın hakem sahada yer aldı ve hakemler, tarihe geçti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız