SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de Bakır- Çinko- Kurşun Ocağı İçin ÇED Süreci

Pütürge'de Bakır- Çinko- Kurşun Ocağı İçin ÇED Süreci
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge’nin Örmeli Mahallesinde “Bakır-Kurşun-Çinko Açık Ocak İşletmeciliği” projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatılarak, ilk toplantının 4 Ekim 2022 tarihinde yapılacağı açıklandı. 

Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Pütürge’nin Örmeli Mahallesinde Ruhsat Sahibi Sivas-Divriği merkezli olan Abdullah Demir’e ait ruhsatlı alanın 17,93 hektarlık kısmında yer alan “Kurşun-Çinko Ocağı” hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başlatıldı. Yapılan duyuruda, Kurşun -Çinko Ocağı için ÇED kapsamında inceleme değerlendirme süreci başlatıldığı ve Proje ile ilgili olarak 4 Ekim 2022 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı gerçekleştirileceği aktarıldı. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi alanının Pütürge İlçesinin 2,9 kilometre kuzeydoğusunda, Örmeli Mahallesi’nin 1,5 kilometre güneydoğusunda yer aldığı belirtilerek raporda şu bilgiler paylaşıldı; 

“Bakır-Kurşun-Çinko Açık Ocak İşletmeciliği Projesi kapsamında Malatya İli, Pütürge İlçesi sınırları içerisinde bulunan sahada cevher yatağında altere olmuş yüksek oksitli bakır-kurşun-çinko cevheri içeren zonlar gözlenmişti. Proje kapsamında 79,36 hektarlık sahada açık ocak işletme yöntemi ile yılda toplam 75.000 ton/yıl bakir-kurşun-çinko madeni üretimi yapılması planlanmış olup, %80’lik kısmı 60.000 ton/yıl bakır-kurşun-çinko madeni ve yaklaşık %20’lik kısmı 15.000 ton/yıl üretim kaybı (pasa) olacaktır”  

Proje kapsamında 15 kişinin çalışmasının ön görülmekte olduğu belirtildi. 

malatyahaber.com- kubbedagi.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Abdullah (1 yıl önce)
    Yalan haber. Maden ocağı açılamaz. Lozanın 100. Yılı dolmadan.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ruhsat sahibi maden çıkarmak için gerekli müracaatlarını yapmış, harcını yatırmış,çev den onay bekliyor. Abdullah kardeş işletmecininde, devletinde bu lozandan haberi yok galiba, şunları bi uyarıver, boşuna masraf yapmasınlar.
    %90
    %10
    Yanıtla