SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Regaib Kandili Malatya'da da Kutlandı

0
Güncellendi - 2019-03-08 03:12:24
Regaib Kandili Malatya'da da Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, üç ayların habercisi olan Regaip Kandili dolayısıyla  Hacı Yusuf Taş Camii'nde (Yeni Cami- Teze Cami)  program düzenlendi.

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in vaaz verdiği, vatandaşları büyük ilgi gösterdiği programda, dua edildi, mevlid okundu.

MESAJLAR..

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş

Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yayınladığı Regaib Gecesi mesajında “Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin ve mübarek üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş'ın mesajı şöyle:

"Aziz Kardeşlerim,

Halkımız arasında “üç aylar” diye bilinen rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, bu manevi mevsime girişimizin habercisi olan Regaib Gecesini idrak edeceğiz.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Recep ayı girdiğinde; “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir.

Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar, samimi tövbeler ve ibadetlerle ihya ederek huzur bulduğumuz Regaib Gecesi, bizlere tüm rağbetimizi Rabbimize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe dair, duygu, düşünce, tutku ve isteklerimizi iman bilinciyle gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi, kendimize, Rabbimize, çevremize ve bütün mahlûkata karşı sorumluluklarımızı muhasebe etmek ve daha güzel bir hayat adına yeni bir başlangıç yapmak için önemli fırsatlardır.

Bu müstesna zamanlar vesilesiyle, Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınarak hata ve günahlarımızdan arınmaya, bütün yönleriyle hayatımızı gözden geçirerek manevi diriliş ve ahlaki yükselişi yaşamaya, kardeşlik duygularımızı güçlendirerek kalplerimizi ve dualarımızı buluşturmaya gayret edelim.

Kendimizle yüzleşmekten çekinmeden, bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız bütün hatalardan ve işlediğimiz günahlardan samimi pişmanlıklarla tövbe ederek arınma fırsatını iyi değerlendirelim.

Zamanın ve mekânın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap gününde mahcup olmayacağımız bir ömür yaşama gayretimizi ve nesillerimize daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğumuzu muhasebe edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin ve mübarek üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Dinimizce kutsal kabul edilen Üç Aylara ulaşmanın mutluluğunu yaşarken bu aylarda kutladığımız ilk mübarek gece olan Regaib Gecesini idrak etmenin de huzurunu paylaşıyoruz.

İslam’da kutlu değeri haiz gün ve geceler, insanlar arasında kardeşlik ve dostluk inşa etme imkânı sunan önemli müstesna vesile kaynaklarıdır. Bu mukaddes gecelerden biri olan Regaib Gecesi de, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, aranızda sevgi ve muhabbeti ikame etmedikçe de iman etmiş olamazsınız.” buyruğunu hayatımızda uygulamaya geçirmenin bir fırsatı olmalıdır.

Bu gece vesilesiyle, aramızdaki kırgınlıkları, küskünlükleri ve dargınlıkları, bencilliği ve dünyevi hırslarımızı bir tarafa bırakarak yeniden kucaklaşmalı, gönüllerimizdeki sevgi bağlarını daha da güçlendirmeliyiz. Zira insanoğlu dostları, komşuları ve sosyal çevresi ile birlikte yaşayarak huzura kavuşabilecek şekilde yaratılmıştır. İnsan, yaratılışı gereği sevgiye, paylaşmaya, dayanışmaya, yardımlaşmaya muhtaçtır.

Regaib Gecesi vesilesiyle anne ve babamızı, akrabalarımızı, aile büyüklerimizi, komşularımızı, kimsesiz ve muhtaç kardeşlerimizi, yetim ve öksüz çocuklarımızı, Şehit Ailelerimizi ve Gazilerimizi ziyaret etmek, hal ve hatırlarını sorarak onları unutmadığımızı göstermek bu geceyi anlamlı bir şekilde idrak etmemizi sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Milleti'mizin ve bütün İslam Âlemi'nin Regaib Gecesi'ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Regaip Kandili ve üç ayların başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Polat mesajında, Regaip Kandili’nin mübarek üç aylar boyunca yaşanacak manevi güzelliklerin habercisi olduğunu belirterek, “Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin tüm Müslümanların kurtuluşuna, huzuruna ve esenliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Mübarek gün ve gecelerin insanların kalplerini yaklaştırdığını belirten Başkan Polat, “Bir kez daha hep birlikte Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir”

Bu mübarek günler vesilesiyle çekişmelerin ve kırgınlıkların bir tarafa bırakılması gerektiğine vurgu yapan Polat, “Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için bir arada olalım. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barış ve kardeşliğin hâkim olmasını temenni ediyorum. Edilen duaların ve tövbelerin kabul gördüğü, yüreklerin nurla dolduğu Yüce Mevla’nın sonsuz affından merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanıldığı bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizin artmasını temenni ediyorum. Ülkemizin ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan dilerim” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Üç ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, üç ayların ve içerisinde bulunan mübarek gecelerin, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Üç ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, “On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının habercisi olan ve içerisinde dört mübarek geceyi barındıran üç ayların başlangıcındayız. Mübarek aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar Müslümanlar için önem arz etmektedir. İslâm tarihinde barış, kardeşlik, sulh, selamet, bereket ayları olarak bilinen bu aylar, birlik ve beraberliğin pekiştiği, dayanışmanın arttığı aylardır. Bu ayların tamamını oruç tutarak geçiren milyonlarca Müslüman vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) üç aylar hakkında şöyle buyurmuştur: “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” Regaib, Berat, Miraç ve Kadir gecesi ile taçlanan bu aylar, manevi atmosferin dorukta olduğu aylardır. Ramazan ile biten ve Bayram ile ödüllendirilen üç ayların zor günlerden geçen tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu Rahmetin ilk heyecanı olan Regaib Kandili ellerin, gönüllerin, kalplerin Allah’a yöneldiği gece olacaktır. Camilerde, evlerinde, bulundukları yerde bu geceyi ibadetle, niyazla, dua ile geçirecek olan kardeşlerimin, kandili mübarek olsun. Bu mübarek aylarda yaşadığımız Malatya’mızda ikramlar, ziyaretler, sahur ve iftar yemekleri, hasta ve yaşlı ziyaretleri, hediyeleşme gibi güzel bir geleneğimizin unutulmaması gerekmektedir. Bu kadim şehir, tarihi ve manevi zenginlikleriyle bu günlere gelmiştir. O yüzden bu manevi iklimin değerlendirilmesi için fırsat doğmuştur. Müjde, Rahmet, Selamet ve feraset ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarında ibadetlerini yerine getiren, komşuluk, akrabalık dayanışmasını şiar edinen, manevi vahdaniyetin milletimize, ümmetimize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Regaip Kandiliyle başlayan üç aylar iklimi, müminler için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu unutmamalıyız.” dedi.

Üç Aylar ve Regaip Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İslam Âlemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm İslam Âlemi için ibadet, dua ve istiğfar ederek maneviyat duygularımızın güçlendiği mukaddes bir gece olan Regaib kandili bizlere nefsimizin sonu gelmez heveslerinden uzaklaşma, bir bilinç tazeleme imkânı sağlamaktadır.

Bu nedenle, bu kandil günleri, bizlere Allah(c.c) ile olan bağımızı yeniden gözden geçirme ve bu manevi iklimden yararlanmak için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine daha fazla gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin tüm İslam Âlemi ve ülkemizin birlik ve beraberliğine; insanlığın, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Avşar, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

MHP Malatya İl Başkanı , Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, Regaip Kandilinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Avşar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir kez daha hep birlikte Allah’ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaib Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah’a yakınlaştıran günlerdir. Edilen duaların ve tövbelerin kabul gördüğü, yüreklerin nurla dolduğu, Yüce Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanıldığı bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizin artması gerektiği inancındayım.

Toplum olarak bu mübarek geceyi değerlendirerek birbirimize kenetlenmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Üç aylar diye bilinen çok bereketli maneviyat mevsiminin habercisi olan Regaip Kandili, bizlere hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini ve geride sadece Allah’ın rızasına uygun iyi ve yararlı amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek üç ayların ve Regaip Kandilinin tüm İslam alemine ve din kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı

"Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandiline ulaşmanın, mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gece Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir.

Dinimizi anlatan en güzel kavram şüphesiz, rahmet ve merhamettir. Peygamber Efendimizin de rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığı bütün insanlığı kapsamaktadır.

O’nun bize öğrettiği ahlak, erdem, şefkat, insaf, vicdan ve sabır gibi içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilinin yeniden tutuşmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

İdrak ettiğimiz Regaib Kandili vesilesi ile, İslam coğrafyasında zulme uğrayan, haksızlıklara maruz kalan, bütün Müslümanların kurtulması için hep birlikte dua edelim.

Regaib Kandilinizi bir kez daha kutluyor, saygılar sunuyorum."

Bülten- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız