SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rektör Atanana Kadar Ben ve Ekibim Yöneteceğiz"

0
Güncellendi - 2018-05-25 21:38:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’ne tedviren (geçiş sürecini yönetmek üzere) İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay atandı.

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan görevlendirmeye ilişkin olarak Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “YÖK’ten, İnönü Üniversitesi’nin bölünerek ikinci bir üniversitenin kurulması aşamasında tedviren görevlendirildim. Bölünme aşamasındaki üniversitelerde prosedür zaten böyle işliyor” dedi.

Eğitim-öğretim yılının sona erme aşamasında olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yaz ayları süresince yeni üniversitenin organizasyon sisteminin kurulması için çalışacaklarını söyledi.

“Bir ay içinde organizasyonun altyapısını bitirmeyi planlıyoruz”

Sistemin kısa sürede kurulması için tüm hazırlıkları ve çalışmaları yapacaklarını kaydeden Prof. Dr. Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında takip edeceği süreci şöyle anlattı: “Bir ay içinde sistemin altyapısını hazırlamayı öngörüyoruz. Daha çok teknik çalışma yapacağız. Yeni üniversiteye yapılacak öğrenci aktarımını final ve bütünleme sınavları bittikten sonra yapacağız. Öğrenci işleri Daire Başkanlığı’nı kurup öğrenci otomasyon sistemini yapılandıracağız”.

“Yeni üniversiteyi de rektör atanıncaya kadar ben ve ekibim yöneteceğiz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde görüşülerek kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren ve 4’ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören, 7141 Sayı ve 09.05.2018 tarihli kanun kapsamındaki yeni üniversitenin kuruluşu ve yapılandırılması için Maliye Bakanlığı’ndan bütçe talep edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Bugünden itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Ben ve mevcut ekibim kurulum aşamasında görev yapacak. Bu durum, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne rektör atanıncaya kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

Turgut Özal Üniversitesi hangi akademik birimlerden oluşuyor?

TBMM'de 9 Mayıs 2018 tarihinde kabul edilen, 17 Mayıs 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7141 Sayılı Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kuruluş ve kapsamı adı geçen kanunun Ek 181. Maddesi'nde şöyle belirtiliyor:

Turgut Özal Üniversitesi’nde hangi fakülteler var?

EK MADDE 181- Malatya’da Malatya Turgut Özal Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuştur.

Bu Üniversite;

  1. a) İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Su Ürünleri Fakültesi ile Ziraat Fakültesinden, Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden,
  2. b) İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Sivil Havacılık Yüksekokulundan,
  3. c) İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Arapgir Meslek Yüksekokulu, Akçadağ Meslek Yüksekokulu, Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu, Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu ile Yeşilyurt Meslek Yüksekokulundan,

ç) Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden oluşur.

Battalgazi Kampüsünde faaliyete geçecek

Kanun tasarısında göre; İnönü Üniversitesi’ne bağlı iken Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlanan mevcut faaliyette olan Su Ürünleri Fakültesi ve Ziraat Fakültesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt MYO’nun Eskimalatya’daki Battalgazi Kampüsünde (Battalgazi Tacan Yerleşkesi) bulunması nedeniyle, yeni üniversitenin ilk yerleşim alanının bu bölge olacağını kesinleştirmiş oldu. İleriki dönemde ana kampüsün değişebileceği düşünülüyor.

Erdoğan 3 üniversiteye rektör atadı, 1 rektörü görevden aldı

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhsan Doğramacı Bilkent, İstanbul Gedik ve Özyeğin Üniversitelerine rektör atadı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddeleri uyarınca, mütevelli heyetlerinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) olumlu görüşü üzerine, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Abdullah Atalar’ı, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zafer Utlu’yu, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Feride Esra Gençtürk’ü atamışlardır” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Yükseköğretim Kanunu'nun ek 1'inci maddesi uyarınca, mütevelli heyetinin teklifi ve YÖK'ün kararı üzerine, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayati Aktaş'ı rektörlük görevinden aldı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Ankara, iha, AA-

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatya44 (5 yıl önce)
    Sıkıntı büyük ozaman
    0
    0
    Yanıtla
  • tufan kayael (5 yıl önce)
    degerli rektörüm yolun açık olsun.malatyanın evladı,müteavazi.adam gibi adam.turgut özal ünversitesi hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (5 yıl önce)
    Sayin rektör belki binlerce kez dile gelmiştir. Totm otopark parasını kaldırın ki se keyfinden gidip arabasını bırakmıyor oraya. Yazık günah fakir fukaranın parasına 1 saat dur 6 ekmek parası ver.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali saraç (5 yıl önce)
    Malatyaın öz evladı.adam gibi adam.sayın rektörüm yolun acık olsun.yeni üniversiteımzde malatyamıza hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANSEVER (5 yıl önce)
    prodüsür böyle ise reklam yapmanın anamı ne oluyor vekeletini duyurmak çokmu önemli kaysımızı dolu vurmuş meclis duymamaış bunu duyuırun bunu
    0
    0
    Yanıtla
  • düşünür (5 yıl önce)
    Umarım iibf de gstf de mühendislik ve mimarlıktaki en köklü bölümleri turgut özala verirler başka okullar başka fakülteler bölünürken ses çıkarmayıp aman bize bişey olmasın diyenler battalgazi de barakalarda eğitim görüncede ses çıkarmasınlar lütfen
    0
    0
    Yanıtla