SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Rıza Nur'un İngiliz Casusu Olduğunu Belgelendirdim"

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Yazar Muharrem Bayraktar, Lozan Konferansı'nda İsmet İnönü'nün başkanlığındaki Türk Delegasyonunda, ilk mecliste 1. ve 2. dönem milletvekili, bir süre de Maarif Vekili olarak görev yapan, daha sonra Türkiye'den kaçan ve hatıralarını içeren kitap, siyasal islamcıların baş ucu kitabı olan  Dr. Rıza Nur'un kim olduğunu anlattı.

Bayraktar,  Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye yönelik suçlama ve iftiraların yer aldığı, İngiliz British Museum'a teslim ettiği hatıraları 'Hayat ve Hatıratım' adlı kitap olarak, bir süre önce ölen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan  Kurtuluş Savaşı ve kurucu kadroya yaklaşımını 'Keşke Yunan galip gelseydi' sözleriyle ifade eden Kadir Mısıroğlu tarafından yayınlanan Dr. Rıza Nur'la ilgili çarpıcı iddialarda buludu.

Odatvkitap Editörü Cansu Karakuş'la röportaj yapan Muharrem Bayraktar'ın, Rıza Nur'un İngiliz Casusu olduğuna ilişkin iddiaları, röportajın yer aldığı odatv4.com'daki video kaydında yer aldı.

Haberi okumak ve video kaydı izlemek için tıklayınız:

https://odatv4.com/guncel/riza-nur-un-ingiliz-casusu-oldugunu-belgelendirdim-238651

odatv4.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hoca44 (2 yıl önce)
    eşek olursan ingilizlerde Amerika'dan oturup sana çok semer vurururlar ..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Genellikle ingilizlerle çalışırlar.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (2 yıl önce)
    Işlerine geldimi ingiliz ajanı dahi ermiş kabul ederler yeterki Atatürkü ve ismet paşayı kötüle o yeter Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun ismet paşaya hakaret eden meşur oluyor sözde içinde vatan sevgisi olan dini tam yaşayan ve uni okuyanlar değerini biliyor dedesini tanımayan soyu sopu beli olmayanlar ismet paşaya karalama yapanlar bu da ıspatı olmalı
    %74
    %26
    Yanıtla
  • muhittin (2 yıl önce)
    Vatan sairi mehmet akif ersoy a "pzvnk" , kurtulus savasi icin "keske yunan galip gelseydi" , yavuz sultan selim in alevi katliami icin "keske hepsini kesseydi", büyük ingiliz edebiyatci William Shakespeare icin "aslinda gizli bir müslümandi ve ismi de seyh pirdi" diyen kafasinda fesle dolasan timarhanelik bir meczubu bu millete tarihci üstad diye kakaladilar! ve isin en aci en traji komik yani bu okuma,arastirma ihtiyaci hissetmeyen önüne ne konulursa ve nasil isine geliyorsa öyle anlayan toplum da bunu güle oynaya alkisladi! Adama Üstad dediler! Ülkenin tepesinde ki zat-i muhterem hastanede gidip ziyaret etti...
    %72
    %28
    Yanıtla