SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Medikalcide 'Hastane Malı, SATILAMAZ' Serum!

0
Güncellendi - 2020-03-28 23:52:05
Medikalcide 'Hastane Malı, SATILAMAZ' Serum!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla yapılan denetimlerde faaliyet izni olmayan iş yerinde bulunan tüm dental-tıbbi ilaç ve malzemeye de el kondu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde Vergi Dairesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Battalgazi Belediye personelleriyle birlikte denetim yapıldı.

Halk sağlığı açısından tehlike ve haksız fiyat artışıyla ilgili tıbbi malzeme üreten ve satışı yapılan yerlerin denetimi sırasında Dabakhane Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir medikal firmasına ait iş yerinin faaliyet izni ve ruhsatı olmadığı tespit edildi.

Mahkemeden alınan karara istinaden iş yeri ve bağlı depolarda yapılan aramada, 329 adet 500 gramlık yabancı menşeili alçı, 120 adet üzerinde 'hastane malıdır satılamaz' ibaresi bulunan 1 litrelik serum ele geçirildi.

İş yerinde bulunan tüm dental/tıbbi ilaç ve malzemeye de el konularak, İl Sağlık Müdürlüğünce mühürlendi, şüpheli şahıs hakkında kaçakçılıkla mücadele kanuna kapsamında işlem yapıldı.

Saray Mahallesi'nde de faaliyet gösteren farklı bir medikal firmasına ait iş yerinde yapılan denetimlerde, 239 faturasız el dezenfektanı, 88  faturasız antibakteriyel el losyonuna el kondu.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • orhan (3 yıl önce)
    işyeri ruhsatsız içinde hastane malıdır satılamaz malzeme var şimdiye kadar bu şahış nasıl çalışmış tüm malzemeler sağlik il müdürlüğnüe verilsinki bir daha yapmaya
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (3 yıl önce)
    Lütfen ara sokaklarda bulunan poşetçileri de denetleyin onlarda medical eldivenin ne işi var maskenin ne işi var. Herkes işini yapacak.
    0
    0
    Yanıtla