SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rüşvet Aldı, Kişisel Bilgileri Şantajcılara Aktardı' İddiası

A- A+ PAYLAŞ

DAVA MALATYA ADLİYESİ'NDE GÖRÜLECEK.. Malatya'da görevli bir polisin de tutuklu yargılandığı “Rüşvet Almak- Rüşvet Vermek, Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak” iddiası Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame de ilginç iddialar yer alıyor.

Aralık ayında başlayacak olan davada  toplam 48 mağduru, 1 müştekisi olduğu belirtilen iddianamede, şüpheli olarak halen  tutuklu bulunan Aykut S. (40) ve polis memuru  Celaleddin A. (53), ile halen firarda olan Mine M.Ö. (39) yer alıyor.

İddianamede, “Malatya Medya ve Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğüne 21 Haziran 2019 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne intikal ettirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Hattına (CİMER)  18 Haziran 2019 tarihinde Ü. A. tarafından yapılan başvuru formu içeriğinde Polis Memuru Celaleddin A.’nın POLNET sistemindeki bazı şahısların kişisel verilerini/ bilgilerini Mine Ö. ve Aykut S. İsimli şahıslara para karşılığında verdiği, Mine Ö. ve Aykut S.’nin bu bilgileri, kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin edilen kişilere karşı şantaj ve tehdit amaçlı kullandıklarını, tefeci, Fetöcü adlarla şantaj yaptıklarını ve kişileri tehdit ettiklerini iddiası üzerine soruşturma işlemine başlanıldığı” öne sürüldü.

Banka hesapları üzerinden yapılan incelemede 8 Ağustos 2018 ile 18 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yaşayan sanıklar Mine M.Ö. ve Aykut S. tarafından polis memuru Celaleddin A.’nın hesabına toplamda 30 bin 300 TL para aktarıldığı kaydedildi.

İddialarla ilgili tutuklandıktan sonra görevden uzaklaştırılan Polis Memuru sanık Celaleddin A.’nın verdiği ifadesinde, “Mine ile tanıştıktan sonra sevgili olduk. Bundan dolayı Mine’nin benden talep ettiği kişilerin bilgilerini polnet üzerinden sorgulayıp Mine’ye aktardım. Ancak bunun karşılığında Mine’den maddi menfaat temin etmedim. Mine’den bana gelen paralar o dönem göndermiş olduğum kayısı ve bal gibi eşyaların  parasıdır.” İddialarını ileri sürdü.

Sanık Aykut S. ise Mine ile önce ortak, sonra sevgili olduklarını ve Mine’nin bu nedenle banka hesabını kullanarak Celaleddin A.’ya para gönderdiğini ileri sürerek, “Mine bana bazı polislere sağlamış olduğu menfaatler karşılığında bazı kişilere ait özel bilgileri elde ettiğini söylemişti.  Mine ile kesinlikle birlikte hareket etmedim.” ifadelerini ileri sürdü.

Olay sürecinde İstanbul’da yaşadığı tespit edilen Mine M.Ö.’nün yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

Davanın ilk duruşması Aralık ayında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak. Sanıklar Aykut S. ve Celaleddin A. Tutuklu bulunuyor.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız