SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağ Salim Bize Getirilsin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:15:58
A- A+ PAYLAŞ

Van'ın Saray ilçesinde, PKK'lılar tarafından kaçırılan 12 kişiden 2'sinin serbest bırakılmasının ardından geriye kalanların serbest bırakılması için aileleri çağrıda bulundu.

Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görev yapan 11 personel ve 1 şoförün bulunduğu minibüs, cuma günü mesai bitiminde Van’a gelirken PKK üyeleri tarafından kaçırıldı. Kaçırılan gümrük personelinden bir bayan ile minibüs sürücüsü dün serbest bırakılırken, diğer 10 personel PKK’nın elinde bulunuyor. Kaçırılanların aileleri ile birlikte basın açıklaması düzenleyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi Başkanı Murat Melet, iki kişinin serbest bırakılmasının üzerine ve bırakılanların söylemleri doğrultusunda bazı bilgilere ulaştıklarını belirtti. 2013 yılı Nevruz Bayramı ile birlikte başlayan çözüm süreci olduğunu dile getiren Melet, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra ülkenin bir kaos ortamına sokulduğunu ifade etti. Karşılıklı gözaltıların başladığını vurgulayan Melet, iki tarafında son dönemlerde aldığı tüm insanları bırakması gerektiğini kaydetti. Melet, tüm savaşların sonunun barış olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Barışın hakim olduğu ülkede hep birlikte yaşayabiliriz. Bir an önce durdurulan çözüm sürecinin tekrar devam etmesi ve barış sloganlarının tekrar atılması, şu an devam eden iç savaşa sürüklenen ortamın durdurulmasını istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizim çağrımız tek tarafa değil. Biz iki tarafında bir an önce bir araya gelerek çözüm masasında buluşmalarını ve ellerinde tuttukları kişileri serbest bırakmalarını istiyoruz.” 

Devletin, PKK’nın alanlarını bombalamaması gerektiğini anlatan Melet, daha sonra PKK’nın elinde tuttuğu kişilerin Vahit Yılmaz (Diyarbakır), Emre Çelik (Yozgat), Hacı Baki İcat (Mersin), Mehmet Temel (Ordu), Gökhan Güven (Muş), Ömer Faruk Koyuncu (Kayseri), Ali Karaçınar (Malatya), Şevket Sargın (Edirne), İbrahim Berat Dursun (Elazığ) ve Remzi Acar (Hakkari) olduğunu açıkladı.

Gökhan Güven’in amcasının oğlu İbrahim Güven ise, yaşanan sürecin hoş olmadığını belirterek, herkesin gergin olduğunu ifade etti. Bu süreçten herkesin zarar gördüğünü anlatan Güven, “Sadece kendi akrabam için üzülmüyorum, bütün herkes için endişe duyuyorum. Bir barış sağlasın, bu ülkeye bir huzur gelsin, insanlar rahat etsin istiyoruz. Yetkililerden ricamız budur. Evladımız sağ salim bize getirilsin. Bölgenin ve Türkiye’nin konumu bellidir. Şu an diken üzerindeyiz. Herkes geleceğinden endişeli. O yüzden herkesin duyarlı davranmasını istiyoruz. Yeter diyoruz, sadece barış istiyoruz” dedi.

Remzi Acar’ın abisi Abdurrahim Acar da, çözüm sürecinin tekrar başlatılması gerektiğini belirterek, kardeşi başta olmak üzere kaçırılanların bırakılmasını istedi. Endişeli ve kaygılı olduklarını vurgulayan Acar, bir an önce yakınlarının serbest bırakılmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız