SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sağlık Hizmetinde Kaliteyi Artıracağız'

0
Güncellendi - 2020-08-22 04:53:04
'Sağlık Hizmetinde Kaliteyi Artıracağız'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) bünyesinde kurulan tıp fakültesi, kentte ve bulunduğu bölgede sağlığa önemli katkılar sunmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkı ve destekleriyle MTÜ bünyesinde 16 Haziran'da kurulan tıp fakültesi için Sağlık Bakanlığı ile MTÜ Rektörlüğü arasında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, MTÜ Tıp Fakültesi tarafından eğitim, araştırma ve uygulama hizmetleri için kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak MTÜ Tıp Fakültesi, kentteki ikinci tıp fakültesi oldu.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, AA muhabirine, üniversite bünyesinde açılan tıp fakültesinin kente sağlık alanında yenilikler getireceğini söyledi.

Fakültenin sağlık alanında bölgeye de hitap edeceğini belirten Karabulut, şöyle devam etti:

"Bizim tıp fakültemizin ve hastanemizin en önemli özelliklerinden biri alansal olarak içinde geleneksel tamamlayıcı tıp, fizik tedavi, kadın doğum ve çocuk branşlarının bulunması. Biz bu alanlarda ön planda olacağımıza inanıyoruz çünkü yapacağımız her bilimsel çalışmayla sağlık hizmetindeki kaliteyi arttırmakla ilgili hedeflerimiz bulunmakta."

Karabulut, üniversite bünyesindeki bilim insanlarının hastalıkların teşhis ve tedavisinde ekip ruhuyla sağlık hizmeti vereceğini ifade etti.

Sağlıkta bölgeye en iyi hizmeti getirmenin gayreti içinde olacaklarını dile getiren Karabulut, şunları kaydetti:

"Sağlıkta kaliteli sağlık hizmetiyle güler yüzlü ve bilimsel çalışmalarla da kendini gösteren bir tıp fakültesi hastanesi olacağımıza inanıyoruz. Fakültemiz bu yıl 80 öğrenci alacak. Milli ve yerli yazılım ile öğrencilerimize aynı anda canlı eğitim vereceğiz. Sanal derslik dediğimiz sistem üzerinden öğrenciler öğretim üyeleriyle direkt görüşebilecek. Anatomi laboratuvarı gibi birçok laboratuvarlarımızın altyapısı hazırlandı. Kendi yazılımlarımızla sanal anatomi laboratuvarımızı da hazırladık. İlk tercihine fakültemizi yazan öğrencimize de burs vereceğiz."

Karabulut, fakültenin kuruluş aşamasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile YÖK üyelerine teşekkür etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ömer (3 yıl önce)
    Malatya ya ikinci üniversite için alt yapıyı yapan ve yerini hilmioglu zamanında askeriyeden alan Selahattin Gürkan başkan dır. Tıp fakültesi kuruldu hayırlı olsun. Eğitim araştırma hastanesi oraya bağlandı. Ekstradan ortaya çıkan bir hastane yok. Fakültenin lansmanı da ilk kez yapılmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemşit (3 yıl önce)
    Allah sonumuzu hayreyleye! Avrupa standartlarında yeni bir hastane mi açıldı da duymadık? Kaliteyi henüz ortada olmayan ne ile yükselteceksiniz? Ben de bir müjde vereyim hazır mevzu açılmışken. Bir doktor var adı gizli. Sıfırdan insan imal ediyor. Hem çalışkan, hem dürüst. 10 yıl sonra piyasada olacak inşallah. Ülkemize hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Yeni bir hastene açarsanız iyi olur sayın rektörüm şu andaki hastanemizi inşallah geçici olarak kullanırsınız Turgut Özal üniversitesinin tıp fakültesi ve hastanesini şoför okulu alanına veya beylerderesi karşısına yaparsanız iyi olur tıp ve hastane için eski askeri hastane alanı çok uygundu maalesef orası adliye sarayı olacağı için o güzelim yer elimizden uçtu gitti.keske 18 yılda bütün vekiller Öznur hanım ve Bülent bey gibi çalışsalar ilimiz bugün Kayseri Konya Antep gibi bölge şehri olurdu .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan (3 yıl önce)
    Ya hocam siz ne kullanıyorsunuz, bundan iyi istihtam mı olur. Farkında değilsiniz ama tıp fakültesi bu. Bir fabrika açsanız 500 kişi çalışsa 3 de yakını olsa 1500 kişi fayda görür. Tıp fakültesi için civar illerden Muş,Bingöl,Elazığ gibi illerden gelen sayısından haberiniz varmı. Hem hastanelerdeki yoüunluk azalır hem hizmet kalitesi artar. Tabi fabrikada açılsın. Lütfen bilip bilmeden yorum yapmayın. Sn. Hocam bu memlekete yapılacak en büyük iyiliği yapmıştır hemde tabipler odasına rağmen, bütün övgüler Sn. Hocama ve gıyabında emeği geçen herkese
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söylüyorsunuz da, yeni bir hastane açılmıyor dışarıdan gelen hasta sayısını azaltacak, hali hazırda olan eğitim araştırma hastanesi kullanılacak yeni Tıp Fakültesi için.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan (3 yıl önce)Hulusi isimli kullanıcı yorumuna
    Sn. Hulisi bey o da açılır. Siz bir bunu takdir etmesini bilin bardağın dolu tarafını görün o da olu efendim. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Haziran 1987'de kurulmuş. 1988-1989 akademik yılı itibarıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Turgut Özal Üniversitesi 1 yaşını yeni bitirdi ve tıp açıldı Burası seçim bürosu değil Tıp Fakültesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Ulkemizin en büyük sorunu istihdamken gereksiz projeler cizip uygulamak anlamsizdir.ulkemizin ve ilimizin en büyük sorunu işsizlikken bu yapilan yanliş bir uygulamadir .yazik gunahtir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Yılmaz Yüksel(FTR uzmanı) (3 yıl önce)
    Sn.Hocam mücadeleniz ve gayretlerinizle Malatyaya 2.Tıp Fakültesini hatta üniversitesini kazandırdınız tebriklerimi ve sevgilerimi sunarım.FTR uzmanı olarak ve Ankarada 12 yıl idarecilik 3 büyük EAH yapmanın tecrübesini dilediğin vakit aktarmaya hazırım.SElam ve sevgilerimle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yilmaz Bey buraya yazmak yerine rektör hocadan randevu alip gorusseniz daha iyi degil mi? En azindan sizi tanimis olur.
    0
    0
    Yanıtla