SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şampiyon Kolay Olunmuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:21:48
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Feyyaz Uçar, şampiyonluğa giden yolda mecburen stres yaşadıklarını söyledi. 

Karşılaşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, "Son haftalardaki oyun olarak olmasa da, skor olarak gösterdiğimiz başarının neticesini aldık. Şuanda lideriz. Lider olmak zor iştir. Hedef takım olacaksınız. Biz bu yükü taşımak durumundayız" dedi. 

Uçar, oyuncuların stresten dolayı gereksiz top kayıpları yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Stresten dolayı gereksiz top kayıpları yaşadık. Zaman zaman oyunun hakimiyetini kaybettik. Ama doğaldır, şampiyon kolay olunmuyor. Bu şekilde mücadele ederek, mümkün olduğu kadar terimizi akıtarak, aldığımız skorları ve galibiyeti korumaya çalışarak, inşallah hedefe ulaşacağız. Ümraniyespor'un kazanması, Centone Karagümrük'ün kaybetmesi, bizim dışımızda gelişen ama bizi sevindiren olaylar. Görünen o ki mücadele devam edecek. Ümraniyespor'un yeniden potaya gireceğini düşünüyorum. Bu İngiliz haftasını mümkün olduğunca fazla puanla kapatıp, avantaj sağlamak istiyoruz."

"Şampiyon olmak istiyorsanız, bu stresi yaşayacaksınız"

Takımın yaşadığı stres hakkında da değerlendirmede bulunan Feyyaz, "Şampiyon olmak istiyorsanız, bu stresi yaşayacaksınız" ifadesini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, şampiyonluğun stresle birlikte yaşanılacağını kaydederek, "Bu stresi yaşayacağız, onu bir kere kabullenmek lazım. O stres olacak. Stresi enerjiye de çevirebilirsiniz. İnsanlar dünya rekorunu adrenalinleri yüksekken, stresli ve heyecanlıyken kırarlar. Biz, çocuklarımızı bu hafta biraz daha motive etmeye çalışacağız. Daha önce şampiyonluk yaşamamış olan arkadaşlarımızı bire bir anlatacağız. İnşallah bu stresi kaldıracağız. Tabi bu sadece bizim sıkıntımız değil, diğer takımlarda aynı sıkıntıyı yaşıyordur. Hedefi olan bir sürü takım var. Gördünüz, Aydınspor 1923 takım nasıl mücadele ediyor. Grubumuzda iyi ve hedefi olan takımlar var" şeklinde konuştu.

"Hiçbir maç kolay olmayacak"

Uçar, hiçbir maçın kolay olmayacağını belirterek, "Her takım kendi hedefi doğrultusunda mücadele ediyor. Hiçbir maç kolay olmayacak. Grup'ta işler biraz daha karıştı. Seyircimizden rica ediyorum, Aydınspor 1923 maçında olduğu gibi her maçta 90 dakika boyunca destek versinler. Çünkü bunlar gen oyuncular; pas hataları olacak, birbirleriyle diyaloglarında sıkıntı olacak, bizim uzanamadığımız durumlar olacak. Bu noktada seyircimizin çok büyük desteğine ihtiyacımız var. İnşallah bütün ayaklar bir araya gelerek; yönetim, taraftar, medya hep bir arada yürürsek, mutlu sona ulaşacağız" diye konuştu. 

"Pendikspor maçını sonra düşüneceğiz"

Feyyaz Uçar, önlerinde Centone Karagümrük maçının olduğunu belirterek, bu maçın ardından Pendikspor maçını düşünmeye başlayacaklarını ifade etti.

Uçar, "Önümüzde Centone Karagümrük maçı var. Bu maçın ardından Pendikspor maçını düşüneceğiz. Şimdiden Pendikspor maçının stres ve sıkıntısına düşmemize gerek yok. Centone Karagümrük çok ciddi ve önemli bir ekip. Genç milli takımlarda çalışırken öğrencim olan 4-5 oyuncum var. Kolay bir maç olmayacak. Önce Centone Karagümrük maçına konsantre olacağız. Daha sonra Pendikspor maçını düşüneceğiz" şeklinde konuştu. 

"Skoru rahatlatacağım diyerek 3 tane santraforla oynayamam"

Ofansif bir takımla sahaya çıkmaya çalıştığını kaydeden Uçar, "Elimizdeki oyunculara bakarsanız forvet olarak Emrah Kol, Aydın Çetin ve Serkan Çelik var. Arkalarında da İrfan Başaran var. Bu oyuncular çıktıklarında yerlerine giren oyuncuların ilki Hüseyin Kar. Elimdeki bütün forvet oyuncuları bu kadar. Skoru rahatlatacağım diye 3 tane santraforla oynayamam. Neticede korumam gereken bir skor var. Her maça ve rakibe göre elimizden geleni yapacağız. Doğaldır, ikinci yarıda kontra ataklarla bir şeyler yapmaya çalıştık. Emrah Kol'un küçük bir sakatlığı vardı. Geçen haftadan yaşadığı sıkıntı dolayısıyla onu çıkardım. Yoksa oyunda tutmayı düşünebilirdim. Maçtan öncede bir sıkıntısı vardı. Dolayısıyla bundan sonra böyle olacak. Çok kolay 3-5 tane gol atmak zor. Ben elimden geldiğince ofansif bir takımla sahaya çıkmaya çalışıyorum. Bundan sonrada devam edeceğim. Elimdekiler bu kadar" dedi. 

-Aydınspor 1923 cephesi-

Aydınspor 1923'ün teknik direktörü Murat Yoldaş ise, takımın çok iyi mücadele ettiğini belirterek, "Çok iyi oynadık. Savunma anlamında rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Ama böyle bir ortamda mağlup olmak bizim için üzüntü verici. Ama takımımızda o mücadele azmi ve kazanma hırsı bizi Play-Off'a atacaktır. Bizim için kaybedilmiş bir şey yok. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız