SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyonluk Çiftetellisi.. Şimdi Hedefi Olimpiyat Madalyası..

Şampiyonluk Çiftetellisi.. Şimdi Hedefi Olimpiyat Madalyası..
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası 54 kilo finalinde Rumen rakibi Lacramioara Perijoc'u mağlup ederek dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanan Hatice Akbaş, memleketi Malatya’da coşkuyla karşılandı. Davul zurna eşliğinde  karşılanan başarılı sporcu, 12 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini sırada olimpiyatta altın madalya hedefinin olduğunu söyledi.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye’yi 54 kilogramda temsil ederek  dünya şampiyonu olan  Malatyalı 21 yaşındaki milli boksör Hatice Akbaş’ın Malatya’ya gelişinde havalimanında karşılama töreni düzenlendi, ardından ise milli boksör şehir turu attı.

Malatyalı milli boksör Hatice Akbaş, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kilogramda ilk turu maç yapmadan geçerken, ikinci turda Alman Zeina Nassar'ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva'yı, çeyrek finalde Bulgar Stanimira Petrova'yı, yarı finalde ise Taylandlı Tintabthai'yi elemiş,  finalde ise Romanya'dan Lacramioara Perijoc’u yenerek altın madalyayı kazanarak dünya şampiyonu olmuştu.

Dünya şampiyonu milli boksör Hatice Akbaş için Malatya Havalimanında Akçadağ Belediyesinin yaptığı organizasyon ile bir karşılama töreni düzenlendi.  

Karşılamaya Akçadağ Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Akçadağ Belediye Başkanvekili Mustafa Turhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Hilal Yıldırım, Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Birim Sorumlusu Bülent Polat, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz katıldı

Hatice Akbaş, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ülkemi güzel bir şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Babamla birlikte 12 yıldır bunun hayalini kuruyoruz. Çok şükür bu hayali gerçekleştirdik ve dünya şampiyonu oldum. Malatya’mı, Akçadağ’ımı, Türkiye’mi güzel bir şekilde temsil ettim” dedi.  

Şimdiki hedefinin 2024’te Paris’te yapılacak olan ‘2024 Yaz Olimpiyatları’ olduğunu dile getiren Akbaş, “En büyük hedefimiz orası. İnşallah orada da altın madalyayı ülkeme getireceğim” ifadelerini kaydetti.  

Başarılı sporcu, kendisinden yaş olarak büyük ve tecrübeli rakiplere karşı mücadele ettiğini belirterek, “Maçlarım zor geçti. Kolay rakibim yoktu. 12 yıllık emeğimin karşılığını aldım. Çok mutlu ve gururluyum” diye konuştu.  

Akbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü ve olimpiyatlarda da madalya kazanma sözünü verdiğini söyledi.  

Davul zurnayla karşılanan başarılı sporcu, babası Kerem Akbaş'la karşılıklı çiftetelli oynadı ve daha sonra şehir turu attı. 

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Egemen (1 yıl önce)
    Maşaallah Şampiyonumuza! Cenab-ı Allah Hatice Akbaş'a her zaman yardım etsin.Göğsümüzü gururdan kabarttın! İnşaallah Olimpiyat Şampiyonu da olursun. Başarıların daim olsun. İleri de Malatyanın her bir köşesinde ismini görürüz; okullarda, caddelerde, parklarda Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Hatice Akbaş olarak!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ali cengiz her yerde, birşeydende geri kal
    0
    0
    Yanıtla
  • Maşallah BÜYÜKŞEHİR (1 yıl önce)
    Hatice Akbaş bütün Türkiye’nin gururu olmuştur. Ama heralde bu gururu koskoca adı büyük, düşünceleri küçük Malatya Büyükşehir Belediyesi hissetmemiş olmalı ki ne başkanlık makamı ne sekreterl ne sekreter yardımcıları ne de daire başkanlarından karşılamada bulunmamışlar. Başka bir ilde olsaydı çoktan bilboard lar süslenir, etkinlikler yapılır, yer yerinden oynar şampiyona yakışır bir karşılama yapılırdı. Sizler gibi sadece sosyal medyadan msj yazıp teprik etmez, gider karşılar ve canı gönülden sarılır ve başarı dilerdi. Gerçekten bu Malatya ya yakışmadı. Sadece Büyükşehir’mi değil tatbiki. Şampiyon kızımız İnönü Ünv. Öğrencisi. E hani onlar nerde, o da yok. Vekiller yok Odalar yok, Mahalli idareler yok, ilçe belediyeleri yok, yok oğlu yok. Sizin gurur duyduğunuz bayrağımızı dalgalandıran şampiyona saygınız bumudur? Kızımız Dünya Şampiyonu apoletini de boynuna asmıştır. Ama sizler alnınıza kara bir leke astınız. Yazık gerçekten yazık. Malatya da başka dünya Şampiyonu da çıkmadı bu böyle biline.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sibel (1 yıl önce)
    Maşallah... Başarıları daim olsun inşallah... Malatyalı bir kadın olarak gurur duydum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • reis (1 yıl önce)
    haticemizi kutlarım. artık o sadece babasının değil hepimizin kızı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Maşallah Sübhanallah Rabbim nazarlardan saklasın tebrik ediyoruz muvaffakiyetlerin daim olsun inşallah kardeşim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zübeyde (1 yıl önce)
    Hatice kardesimizi tebrik ediyorum basariların devamını diliyorum inşallah haticeyide oğlum gibi yapmazlar arkasında dururlar oğluma çok söz verdiler icraat yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    Karşılamaya gidenler keşke antrenman saati verselerdi. Keşke bunca yıl köstek değil destek olsalardı. Pıtrak çıkarma yerine keşke sporculara destek olsalardı.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • vahap (1 yıl önce)
    tebrikler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • can (1 yıl önce)
    Hatice kardeşimi tebrik ediyorum, umarım olimpiyat madalyası da gelir. Ancak resimlere dikkat ettim de başarıyı getiren bir kadın/bayan, ancak resimlerde hep erkekler var. Düşündürücü..
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Tebrik ederiz Hatice kardeşimizi, başarıları daim olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kaya (1 yıl önce)
    maşallah kızımıza :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (1 yıl önce)
    Hatice de, netice de harika! Bu zafer, Malatya’ya farklı büyük hizmet. Kutlu olsun, gençlere, sporculara örnek olsun. Yeni zaferlere inşallah.
    %84
    %16
    Yanıtla