SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şampiyonlar Liginde Oynamak Neden Olmasın?"

0
Güncellendi - 2019-11-18 18:22:19
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Tunuslu orta saha oyuncusu Ghaylen Chaaleli, BtcTurk Yeni Malatyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde ilk kez mücadele ettiğini belirterek, “Avrupa Ligi ön elemesi oynadık. Bu sene hedefimiz tabi daha büyük. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak neden olmasın? Malatya, tam bir futbol şehri. Orada her şey futbol oynamayı kolaylaştırıyor ve konsantrasyonunu artırıyor” dedi.

Süper Ligin yayıncı kuruluşu beIN Sports'a açıklamalarda bulunan Chaaleli, futbola 8 yaşındayken Esperenca Futbol Kulübü’nün altyapısında başladığını söyledi. Chaaleli, daha sonra kademe kademe üst yaş kategorilerine yükseldiğini anlattı. 

Tunuslu orta saha oyuncusu, Esperance Futbol Kulübü ile sözleşme uzatmamasıyla ilgili, “Ben sözleşmeyi uzatacaktım ancak bana Avrupa Ligi’nde ön eleme oynayacak bir kulüpten teklif geldi. Allah’a şükür Yeni Malatyaspor’a geldim ve hiç pişman değilim. Yurt dışına da çıkmak istemiştim ve burada çok rahatım. Hem oyuncular hem de teknik direktör oldukça kaliteli” dedi. 

Chaaleli, Araplar olarak Türkiye Ligi’ni normal bir lig olarak gördüklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Ancak bu lig çok çekişmeli. Buradaki takımlar birbirlerine çok yakın. Maçlar tüm takımlar için çok zor geçiyor. Maçı oynamadan kazanıp kaybedeceğimizi kestirmek oldukça güç. Bu yüzden Türkiye Ligi oyuncuların gelişmesini sağlıyor ve daha üst seviyelere çıkmasına yardımcı oluyor.” 

‘Yeni Malatyaspor ve Türk futboluna alıştın mı?’ sorusuna Chaaleli, “Çok kolay oldu. Buraya geldikten sonra futbol oynamak için tüm imkanlar seferber edildi. Uyum sürecinin çok rahat geçtiğini söyleyebilirim” cevabını verdi. 

Chaaleli, BtcTurk Yeni Malatyaspor’da iyi olan oyuncunun 11’de başladığını kaydederek, “Tunus Milli Takımı’nda sakatlandım. Sonrasında 4-5 maç forma giyemedim. Bazı maçlarda sonradan oyuna girdim ama kim hazırsa maça o başlar” diye konuştu. 

Chaaleli, ‘Yeni Malatyaspor’da 8 numara mı oynuyorsun?’ sorusuna ise “6 numara olarak oynadım. 10 numara olarak da forma giydim. Bazı maçlarda 8 numara oynadığımda oldu. Sürekli saha içinde pozisyonum değişiyor” şeklinde cevap verdi. 

Tunuslu oyuncu, Süper Lig’deki oyuncuların hepsinin çok kaliteli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki oyuncular çok kaliteli ve yetenekli. Kötü bir oyuncu neredeyse hiç yok. Tüm oyuncular çok iyi, bu yüzden konsantrasyonu yüksek tutup, daha iyi bir performans göstermek için çabalıyorsun.” 

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un kariyerinde yükselişe geçebilmek için bir çıkış noktası olduğunu kaydeden Chaaleli, “Bende her oyuncu gibi üst düzey bir takımda oynamak isterim. Geçen sene takım Avrupa Ligi ön elemesi oynadık. Bu sene hedefimiz tabi daha büyük. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak neden olmasın? Malatya, tam bir futbol şehri. Orada her şey futbol oynamayı kolaylaştırıyor ve konsantrasyonunu artırıyor. Baş hiçbir şey düşünmemeni sağlıyor” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Bu da ikinci Donald vakası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Kendisi çok iyi bi performans göstermiş sanki bunun yüzünden partizana elendik verimsiz ve çöp bir futbolcu
    0
    0
    Yanıtla
  • cngz (4 yıl önce)
    uefa tamamdı zaten şampiyonlar ligi kaldı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Ne var? bu yorumda.Futbolcu bu,Hem kendini ,hemde takımını konuşurken tabiki onore edecek.Üst sıralarda bulunan Malatyaspor için Burada küme düşmemeye oynayan bir takıma geldiğim için mutluyum mu?diyecekti.Neye hizmet ettiklerini bildiğimiz kişiler,Maçlara da,gelmeyin.Yorum da yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (4 yıl önce)
    ?? tam bir futbol şeyriyiz ha adam kafasına göre transfer yapıyor nerden biliyorsun kardesım satılacagını varsayalım satıldı koca takım tek bır futbolcu üzerinemi onumcu bitiriyormus ligi boş yapma işine bak şu takımdan elınızı çekın artık saçma sapan yorumlarınız size kalsın ve siz maça da gelmeyın
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (4 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Dostum bunlar maça gelmeyen klavye taraftarlar... Değerini bulan her futbolcu satılır futbol paraya dayalı bir oyundur. Aleksic'i 130 bin Euro ya alıp 3 milyona satmak bir yönetim basarisidir. Gülerme iyi futbolcu yeri illaki doldurulur ama eğer satılırsa Turkiyede bir ilk gerçekleşir bonservisi bizde olmayan bir oyuncuyu satmış oluruz.. klavye taraftarları buna diyecek acaba....
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (4 yıl önce)
    Guilerme ilk yarı sonunda beşiktaşa satılıyor ne şampiyonlar liginden bahsediyon sen..sezonu 10nuncu tamamlarsak iyi
    0
    0
    Yanıtla