SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sayılı Merkezler Arasında"

0
Güncellendi - 2020-09-23 01:39:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahvesi ile birlikte Battalgazi Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve Türkiye’nin en kapsamlı Merkezleri arasında gösterilen Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Yüzme havuzu, uzay terapisi, duyu bütünleme terapisi, oyun eğlence odası, çok amaçlı etkinlikler salonu, okuma salonu ve kafeterya gibi birçok bölüm bulunduğu merkezde incelemelerde bulunan Vali Baruş ve Başkan Güder, engelli bireylerin eğitimi ve rehabilitasyonu için tüm ayrıntıların düşünüldüğü ve merkezin Malatya’ya önemli hizmetler sunduğunu belirtti.

“TÜRKİYE’DE SAYILI MERKEZLER ARASINDA”

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Malatya halkının mutluluğunu artıracak hizmetler verdiğinin altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını giderme ve yüklerini hafifletme adına Battalgazi Belediyesi daha önce burada bir Engelsiz Yaşam Merkezi inşa etmişti. Bu Engelsiz Yaşam Merkezi, Malatya’daki diğer merkezlerden farklı olarak birçok aktiviteyi farklı alanlarda ve daha özel ortamlarda gerçekleştiriyor. Bu anlamda Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezimiz Malatya’da önemli bir yere sahiptir. Buradaki farklılıklar arasında sınıf sayımızın fazla olması, hocalarımızın bire bir eğitim vermeleri, hidroterapi tedavisinin yapılması, uzay terapi, hortikültürel tedavinin yapılması ile bölgede ilk olma özelliğine sahip bir merkez. Türkiye’de sayılı merkezler arasında yer alıyor. Malatya’da bu noktada daha fazla insanın faydalanabileceği alanları arttırma adına Battalgazi Belediyemizin bu merkezinde sayın valimiz ile birlikte incelemelerde bulunduk. Vali bey incelemelerin ardından bizlere memnuniyetini dile getirdiler. Bizler rehabilitasyon merkezlerinden farklı olarak esas amacımız aileler üzerinde oluşan yükü kaldırmak. Diğer rehabilitasyon merkezleri bir öğrenciye ayda belli saatler içinde tedavi ve eğitim veriyor. Bizde böyle bir düşünce hakim değil. Verilen saat uygulamasının kat kat üzerine çıkıyoruz. Merkezimizde 32 çalışan personelimiz var. Her branşta birden fazla eğitimci ile aileler muhatap oluyorlar. Bu yönü ile gerçekten Malatya’mız da özel ilk yerlerden bir tanesi. Burada inşallah umuyorum ki; vatandaşımız bir sıkıntısını gidermiş oluruz. Arzu ediyoruz ki özel insanımız tabi ki az olsun. Ama maalesef bu toplumun bir gerçeği. Bu gerçeği de aileler ve vatandaş adına kolaylaştırmak lazım. Bunu da Battalgazi Belediyesi olarak burada sağlıyoruz, sağlamaya çalışıyoruz. Eğitimlerimiz burada devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Gönül Belediyeciliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Güder, “Sürekli altını çizdiğimiz bir şey var. Battalgazi Belediyesi olarak bizler gönül belediyeciliğine önem veriyoruz. Gönül belediyeciliği demek, vatandaşlarımıza kurum kimliği ile yaklaşan bir merci olmaktan öte onlara adeta yakın akraba olmaktır. Herkesin dar zamanlarda gidecek bir adresi, çalacak bir kapısı olduğuna güvenmesidir. Kimseye kendini bir köşede unutulmuş hissettirmemektir. Gönül belediyeciliği, gönülleri kazanmak, gönülleri yapmak, gönülleri hoş tutmak demektir. Battalgazi Belediyesi olarak bunu fazlasıyla başardığımızı düşünüyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi’miz Malatya halkının mutluluğunu artıracak hizmetler sunmaktadır.”

“BU TÜR MERKEZLERİN SAYISI ARTTIRILMALI”

Battalgazi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Malatya için önemli bir merkez olduğunu aktaran Malatya Valisi Aydın Baruş, “Bugün İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte Battalgazi Beledimizin Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ettik. Eğitim hem çocuklarımızın geleceğe hazırlanması hem de insanımızın hayat boyu eğitimi noktasında yeni şeyler öğrenmesi bakımından önemli bir faaliyet alanı. Bizim şuanda ilgilendiğimiz konuda özellikle engelli kardeşlerimizin okul çağı dışına çıktığı zaman eğitim sürecini devam etmesidir. Bu bağlamda Battalgazi Belediye’mizin Engelsiz Yaşam Merkezi, rehabilitasyon ve eğitim anlamında faaliyet gösteriyor. Burası Malatya için çok önemli bir merkez. Bu tür merkezlerin de yayılması lazım. Çok güzel bir tesis. Bölgede önemli bir misyonda üstleniyor. Ömür boyu eğitim faaliyetlerini engelliler adına nasıl sürdürebilir, nasıl faydalı tesisler kurabiliriz bunun düşüncesi içerisindeyiz. Engellilerimizin burada hem rehabilitasyon hizmeti alması hem de eğitim hizmeti alması çok önemli. Ailelerimize evlatlarını gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri güvenilir yerler lazım. Bu tür yerleri çoğaltırsak hem engelli ailelerimize daha rahat bir yaşam imkanı sunmuş oluruz hem de engelli çocuklarımızın vakitlerini güzel değerlendirmesini ve kendilerini geliştirmelerini temin etmiş oluruz. Ben ayrıca Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Bu iş çok zahmetli bir iş. Emek gerektiren bir iş. Çalışan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Ama bu faaliyetler olmadan toplumsal barışı sağlamamız ve insanımızı rahat ettirmemiz mümkün değil. Bu sosyal çalışmalar hem belediyecilik açısından hem de diğer kamu kurumları açısından çok önemli. Bu konu sadece belediyeleri de ilgilendirmiyor. Hem Milli Eğitim Bakanlığımızı hem de Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı ilgilendiriyor. Önemli olan kurumlar arasında iyi bir iş birliği temin ederek, bu alanda ilimizi sayılı iller arasına geçirmek amacımızdır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ömer (3 yıl önce)
    Selahattin başkan döneminde yapılan bir tesis. Selahattin başkan Türkiye de sayılı tesisler arasında deseydi. Herkes farklı bir yorum yapardı. Teşekkürler Selahattin başkan
    0
    0
    Yanıtla