SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Seçim Bitti, Geçim Dönemine Hızlı Dönüş Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Malatyalı bir ismin olmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını, ancak bunun ileride telafi edileceğini umut ettiklerini belirtti.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Deprem bölgesi Malatya’mızın büyük destek verdiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını, yararlı hizmet ve eserlere vesile olmasını diliyorum. Tüm bakanlarımızı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.  

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Malatyalı bir ismin olmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Kabinede Mehmet Akif Üstündağ gibi Malatyalı spor adamının yanında, Malatyalı siyasetçi, bürokrat veya iş insanının yer almasını umut ediyorduk. Malatyalılar da özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konusunda beklentisi oluşmuştu. 

İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Malatyalıların bu beklenti ve isteğine ileride cevap verecektir.  Depremin ilk gününden beri Malatya’da bulunan ve Malatya’yı tanıyan ve sorunları yakından gören Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un yeni kabinede de yer alması Malatya için ayrıca bir şanstır. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un Malatya koordinatörü olarak devam etmesini ayrıca talep ediyoruz. Yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi.

-Deprem bölgesine odaklanılmalı
Keskin, “Seçim bitti, geçim dönemine hızlı bir dönüş yapılmasını bekliyoruz. Şimdi siyasetten hızla çıkılmasını, deprem bölgesine odaklanmasını ve şehirlerimizin inşa sürecinin hızlandırılmasını istiyoruz. Malatya ile birlikte deprem bölgemizdeki yaraların sarılması, sorunların çözülmesi, taleplerin hızlı ve kalıcı olarak karşılanması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerinden büyük bir beklentimiz bulunmaktadır. Malatya Çarşısı inşaatına en kısa sürede başlanılmasını ve en az 2 asır hizmet verebilecek bir projenin hayata geçirilmesini talep ediyoruz.”iİfadelerini kaydetti.

-Esnaf için talepler
Keskin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Malatya’da depremlerden dolayı yaklaşık 20 bin esnafımız mağdur olmuştur. Esnafımız aynı anda canlarını, evini, işyerini, sermayesini kaybetmiştir.  Malatya esnafı büyük bir mağduriyet içindedir. Malatya’da öncelik ticari hayatın düzeltilmesi ve Malatya Çarşısı’nın yerinde dönüşüm ile yeniden inşası olmalıdır. Deprem bölgesinde bulunan esnaf ve sanatkarın vergi borçları, elektrik ve doğalgaz borçları silinmeli. Esnafların en az 1 yıl süreyle Bağ-Kur primleri devletimiz tarafından karşılanmalı. Deprem bölgesindeki ağır ve orta hasar raporları dikkate alınmadan mağdur olan tüm esnaf ve sanatkârımıza kısa çalışma ödeneği verilmeli. Esnafa 1 yıl boyunca asgari ücret oranında maaş desteği sağlanmalı, Esnafın yanında çalışanların maaşları 1 yıl devlet tarafından karşılanmalı. Zarar gören esnaflara nakliye desteği sağlanmalı. Esnaf ve sanatkarların çek ve senetleri 1 yıl süreyle ertelenmeli. KOBİ’lere verilen krediler nasıl silindiyse aynısı zarar gören esnaflar içinde geçerli olmalı esnaf kredi kefalet borçları silinmeli. Oda ve vergi kaydı olan ancak sigortalı olma niteliklerini taşımasına rağmen Bağ-Kur'a kayıt yaptırmamış olanların sigortalılıkları 4 Ekim 2000'den önce başlatılmalı. Geçmişte işyeri açmış, vergi mükellefi olmuş ancak Bağ-Kur’a kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geriye dönük borçlanma imkânı getirilmesi umut ediyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • sinan (10 ay önce)
    Halk eanafdan daha önemli
    0
    0
    Yanıtla
  • Pzvnk Hasan (11 ay önce)
    Zart zurt
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Ağlayan tayfa hepiniz silme AKP'ye oy verdi. Kendi düşen ağlamaz kardeş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tamer (11 ay önce)
    boş adam boş boş konuşuyor herşey fahiş fiyat malatyadaki esnaflar perişan hindistan sokaklarına dönmüş hr taraf çıkmış şov yapıyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum boşunda boşu bu adam depremden hemen sonra bi yaygara kopardı şehri komple yıkın diye yıktılar şimdi de işin içinde çıkamıyorlar hiç bişey olmamış gibi çıkıp açıklama yapıyor böyle yöneticiler olduğu müddetçe malatya ayağa kalkamaz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Ben Malatya'da esnaftim depremde isyerim agir hasarlı oldu içine koymadılar evimede koymadılar Samsun'a geldim 1at sonra gel bı gidem gelem dedim Malatya'ya gittim evimi yıkıp enkazı kaldirmislar işyeri için konteyner işyeri istedim vermediler Malatya'da esnafim kollayan devlet birimi yokkk arkama baka baka Samsun'a geri geldim işim yok oturuyom Malatya zaten depremde yıkıldı birde yatan yöneticiler bekliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (11 ay önce)
    Ya başkan 5. Aya girdik. Ne yapıldı Allah aşkına. Konteyner koymakla olmuyor bir an önce şehir toparlanmali. Bana göre hava hoş. 3 yıl sonra yolcuyum. Ama bu şehre yazık sahipsiz şehir. Vekiller vekil olup gitti bherkes elini ayağını çekti. Bakın görün Hatay Adıyaman bizden çok önce ayağa kalkacak. Biz c başkani seçildi diye halay çekeriz.dolar düştü diye halay çekeriz. Ama enkazlar yıkılacak olanlar öylece durur.sahipsiz malatyam n
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nur (11 ay önce)
    Cahilligime verin ama gerçekten bilmiyorum niye 101 atış anlamı ne yani?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (11 ay önce)
    Depremden hemen sonra agir hasar verilen evlerimize birkaç kişinin itirazı üzerine orta hasara dondu evlerimiz orta hasarliydiysa neden baştan orta hasar verilmedi yok agir hasarliysa neden orta hasara söndürüldü bu binaları inceliyenler mühendis veya uzman kişiler deyilmiydi neden insanların hayatıyla oynuyorsunuz herhalde bu yanlıştan çevre sehirciligin döneceğini umuyor evlerimizin agir hasar olarak kalmasını istiyoruz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bende yapmam (11 ay önce)
    Şehrin seviyesi bu adam ise bende olsam Malatya’dan bakan yapmam. 20 yıldır sürekli konuşuyor, iş yapmış algısı oluşturduğu sanıyor. Konuşanların balon olduğunu bir toplu iğne ile döndüğünü Selahattin bey ile herkes gördü. Bu amcada bir balon. Bazı medyada şişiriyor. Yapmayın. Deprem bile ibret olmadı mı? Mobilyacı, sucu, parkeci, elektrikçi , vb bir çok esnaf fiyatları dörtte beşe katlayarak iş yapıyor. Hepside esnaf . Hani ahilik , hani diğergamlık, hani etik, hani edep. Normal başları bu adam olursa Malatyalı daha çok kazıklanır.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haci (11 ay önce)
    Seçim döneminden ,geçim dönemine hızla geçilmesi lazım diyorsun doğru söylüyorsun başkanım.Ancak yeni hükümette Hazine başkanımız sayın Mehmet şimşek mevcut ekonomi politikalarından derhal vazgeçilip,gerçekci ekonomi kurallarını hemen hayata geçirmemiz lazım derken eski bakan N.Nebati de başını sallıyarak bunu onaylaması ve ohh be demesi ne demek oluyor başkanım?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf Kralı Hüso (11 ay önce)
    Eksik kalmış başkan. Esnaf için Beylerderesi manzaralı saray istiyoruz. İlk önce saray yapılsın diğerleri sonra yapılsın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İyi de (11 ay önce)
    İyi de Malatya Akparti milletvekillerine göre deprem olmamış Malatya'da.Bakanların çoğu deprem bölgelerinde aday gösterildi ama Malatya'nın adı bile geçmedi. Yalan söylüyorsunuz sizler deprem falan yok Malatya'da. Sıkıntı da yok zaten . Herkes halinden memnunmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    1.ve 2. Deprem anında evleri yıkılan ve ev eşyası olarak bir kaşık dahi kurtarmayan hiç bir ev eşyası olmayan depremzedelere para yardımı yapılmasını bekliyoruz, inşallah evler 1 yıl içinde teslim edilir, teslim edilen bu evlerde hangi eşyalarla oturacağız bilmiyorum, malatyamızdan keşke bir bakan olsaydı iyi olurdu diyorum.
    %15
    %85
    Yanıtla