SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Seçmen İktidara Ciddi Bir Tokat Atacak"

0
Güncellendi - 2018-12-31 01:48:14
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, “Bu ülkenin aşağı yukarı yüzde 50’sinin direniyor olması demek, bizim önümüzün gerçekten açık olduğu anlamına gelir. Önümüzde bir mahalli seçim var ve bu mahalli seçimde inanıyoruz ki bu seçmen, bu iktidara ciddi bir tokat atacaktır. Zaten atması da lazım” dedi.

İslam, Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Hak ve Adalet’ konulu konferansa katıldı.

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Osman Cemali Marasalı, “Feryada gerek yok bizim çağrımız, çabamız, birlikteliğimiz bu zulüm halkalarını teker teker kıracak” dedi.

Marasalı, konuşmasında şunları ifade etti:

“Zaman içerisinde gelinen bu noktada çeşitli iç ve dış dinamiklerin etkisiyle artık daha baskıcı rejimler görülmeye başlandı. Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok bölgesinde; Suudi Arabistan’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Amerika’da, Rusya’da, Polonya’da, Macaristan’da birçok devlet adamı hem de halkın oylarıyla seçilen insanlar hakların özgürlüğünü yavaş yavaş kısıtlamaya, devlete emniyet altına alınan hakları elden alma gayreti içerisine sokmaya başladılar. Peki, bu durum insanlar refah ve mutluluk getiriyor mu? Eğitim, kültür, sanat hayatı, iç ve dış politikamız, en önemli unsur olarak da ekonomimiz bunlardan etkileniyor. Vatandaşa bunlar sunulurken, ‘devletin bekası, iç güvenlik problemlerimiz için’ diyorlar ama geriye dönüp baktığımızda baskıcı rejimler yok olma tehlikesiyle beka sorunuyla karşı karşıyayken, özgürlükçü olan ülkelerin hızla yol aldığını ve böyle bir problemlerinin olmadığını görüyoruz.”

Programda daha sonra Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, ‘Hak ve Adalet’ konulu bir konferans verdi.

İslam, konuşmasında, “Bizim bu yolculuğumuz yani görevimiz nerede ve ne şekilde biter bilemem ama size söz her zamanda ve zeminde hakkı konuşmayan namerttir” dedi.

Söylediklerinin halkta karşılığının çok iyi olduğunu dile getiren İslam, şunları söyledi:

“Daha önce programlanmış bir konferans için Rize ve Ardeşen’e gittik. Rize bizi bağrına bastı, Ardeşen’de salonu iptal ettiler. Son gece iptal ettiler ama bu ülkede yiğit ve mert insanlar var. Bir düğün salonu sahibi anahtarı verdi, ‘burada yapın’ dedi ve bizde toplantımızı orada yaptık. Bir şekilde engellemeler devam ediyor ama bir şekilde çok daha yoğun bir ilgi, teveccüh ve desteğe mazhar oluyoruz. Bir takım sözlere alınmışlar. ‘Batıl’ sözüne alınmışlar, rahmetli hocam sık sık bunların icraatlarını ‘batıl’ olarak nitelendirirdi ama çok fazla tepki gelmedi fakat bunu meclis kürsüsünden duyunca belki biraz rahatsızlık oluştu bilemiyorum.”

İslam, FETÖ’yle mücadele konusunda, “Mecliste İYİ Partili arkadaşlar bir önerge verdi. Dediler ki, ‘FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkartacak bir araştırma komisyonu kuralım.’ Kim reddetti? Vatandaşlar, ‘AKP, MHP.’ Neden reddedilir böyle bir komisyon? Kim, neye bozuluyor? Ben diyorum ki, ’15 Temmuz gecesi sokaktaydım, siz neredeydiniz?’ Çıkın bunun hesabını verin. Bu işin peşini bırakmayacağız neden çünkü bunun üzerine Türkiye’de bir rejim, baskı sistemi bina ediyorlar. Baskı sistemi kuruyorlar. 140 bin insanı kamudan attılar, özel sektör uzantısıyla birlikte bu 200 bin kişi. 50-55 bin kişi hapiste. Kaçı suçlu, kaçı suçsuz belli değil. Kimse bize caz cuz yapmasın çık darbeci kimse bunları cezalandır. Bize seninle birlikteyiz ama FETÖ’nün siyasi ayağını da ortaya çıkart, suçlu ve suçsuzu ayıkla. Biz, bu kamudan atılan 140 bin genelde 200 bin kişinin kaçı suçlu kaçı suçsuz bilmiyoruz. 50 kilogramlık bir pirinç çuvalı düşünün, ayıklasınız bir su bardağı çakıl taşı çıkar mı çıkar. Bu çakıl taşını ayıklayacağına bütün o çuvalı alıp çöpe attı. Böyle bir hukuk devleti olmaz. Hukuk devletine sahip çıkacağız. Hukuk’un üstünlüğünü bu ülkede yeniden tesis edeceğiz. Rahatsız olmalarının asıl nedeni budur çünkü muhalefet başladı. Ciddi bir muhalefet başladı” açıklamasında bulundu.

Milletvekili İslam, konferansta konuşmasını şöyle sürdürdü:

“80’li yıllarda demir perde çöktükten sonra bir demokrasi ve liberalizm dönemi dünyada başladı. Fakat şimdi onun karşısında ‘anti dalga’ dedikleri demokrasi karşıtı otoriter yönetimler ortaya çıkıyor. Bakıyorsunuz bir lider özellikle halkın fakir kesimlerini yanına almış, onlardan aldığı destekler toplum üzerinde bir tahakküm kuruyor. Bu sadece Türkiye’ye özgü değil, devletin bütün araçlarının kullanılması, muhaliflerin hapishanelere atılması, medyanın kontrol altına alınması, özellikle yandaşlara iktidar nimetlerinin paylaştırılması bunlar dünyada başka ülkelerde de yaşanmaya başladı. Ama Türkiye’nin bir farkı var. Bunca baskıya, zulme, iktidar nimetlerinin bunca adaletsiz paylaşımına rağmen bu ülkenin aşağı yukarı yarısı bu sisteme karşı direniyor. Bu çok önemli bir nokta, yani sistem Türkiye’de bir türlü oturmuyor, oturtulamıyor.”

31 Mart yerel seçimlerine de değinen İslam, “140 yıllık bir meclis, şura, istişare geçmişimiz var. Osmanlı döneminden buyana başlar. Bizim Osmanlı döneminden buyana bir seçim tecrübemiz var. Bakın seçimler, bu ülkede bizim en iyi yaptığımız işlerden bir tanesiydi, son zamanlara kadar. İyi yaptığımız işlerden birisiydi; katılım oranı yüksekti, her parti müşahit gönderirdi ve ufak tefek olaylar yaşasak da genelde sağlıklı bir seçim, sonucu ele alabiliyorduk ama şimdi bu da özellikle son birkaç seçimde en azından tartışılır hale geldi. Ama olsun buna müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin aşağı yukarı yüzde 50’sinin direniyor olması demek, bizim önümüzün gerçekten açık olduğu anlamına gelir. Önümüzde bir mahalli seçim var ve bu mahalli seçimde inanıyoruz ki bu seçmen, bu iktidara ciddi bir tokat atacaktır. Zaten atması da lazım” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Dertli (5 yıl önce)
    Hafıza balık olunca,siz ne derseniz nafile.Yine seçilirler,yine secilecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    Yav he he sizsiniz siz. Gerçeklerden uzak oldukça daha çok konuşursunuz.chplilerde saadetci oldu ya tamamdır bu iş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Doğru söyleyen adam
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (5 yıl önce)
    Sayın Vekilimizi tebrik ediyorum. Her Muhalefet yapana bir damga vuruyorlar,ancak muhalefetsiz iktidarda düşünülemez. İnsanların ekonomisi,adaleti üzerine yapılan siyaset iktidarın işine gelmiyor. Doğru yolunuzdan dönmeyin,doğruları konuşup,yanlışları eleştirmeye devam edin.Emin olunuzki böyle yaptığınız zaman vatandaş takdir edecektir...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Sayın vekil kendinizi boşuna yormayın bu millet anlamaz .Aldıkları üç kuruş maaşa 400liralık zam geldi ya akp ye artık toz kondurmazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • İstanbul (5 yıl önce)
    Bilader o adamlara bunu söyleye biliyorsunda peki AKP nin içinde pkk lı kurucular vardı. Dolmabahçede pkk ile görüşenler vardı. Haburda pkk ile pazarlık yapanlar vardı. Dahası da fazlası ile var. Bunları dedemin partisi yapmadı Peki bir Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bunlara tepkin ne oldu Burda tamamen tarafsız olduğumu da bilmeni isterim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (5 yıl önce)
    Vekilimi Uykudan uyandırın.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacer (5 yıl önce)
    Cihangir Bey'in konferansını dinlemek isterdim. haberimiz olmadığından katılamadığım için üzüldüm.Cok doğru tesbitleri var.kendisinin yüreğine sağlık.Boyle bir zamanda cesurca hak için konuşan çok az insandan birisi. Allah yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Siz şimdiye kadar yediğiniz tokatlardan ne anladınızda iktidar anlasın
    0
    0
    Yanıtla
  • İhsan44 (5 yıl önce)
    Başkan söylediğiniz doğru olabilir ama sizler kendinizi bizlerden soğutunuz siz değilmisşnşz CHP ile bir olup hdp yi barajı aştırıp meclise soktunuz fakir fukaranın şehit ailelerinin verdiği vergilerle askerlerimizi katledenlere maaş verilmesini sağladınız AK parti gitsin ne olursa olsun dediniz sizleri bu millet asla unutmaz aslada Türkiye yi size teslim etmez
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)İhsan44 isimli kullanıcı yorumuna
    Tabi tabi sınır mahkemeleri kurup teröristleri davul zurna ile karşılayan akp değildi,oslo görüşmelerini yapan akp değildi, peşmerge yi ülke topraklarından geçiren akp değildi.Dünkü megri megriciler bugün milliyetci kesildi.Gerçekleri duymak istemiyorsunuz.Zorunuza gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Bu ülke de muhalif yüzde ellinin iktidar yanlısı yüzde elli ile mücadelesi ilelebet sürecek anlaşılan her iki kesime de gün yüzü yok gelin ortak evrensel insanî değerlerde karar kılalım insanlık herkesi memnun edecek şüphesiz herkes kendi çocuğunu şımartılmış olarak okula gönderirse kimse eğitim alamaz bu işlerde böyle nasıl ki eğitim mutluluk iktidar muhalif tarafsız herkese lazım o zaman çocuğumuzu partimizi parti tavanımızı şımartmamak lazım terbiye etmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Bu adamı yeni tanıdım çok doğru ve iyi konuşuyor ...
    0
    0
    Yanıtla