SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şehir Hastanesi Kurulacak 5 İlden Biri Malatya'

'Şehir Hastanesi Kurulacak 5 İlden Biri Malatya'
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, genel bütçe ile şehir hastanesi kurulacak olan 5 şehir hastanesinden birinin Malatya’da kurulacağını ve proje sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Sağlık Bakanlığının 2024 yılı bütçesi ve 2022 yılı kesin hesabının görüşülmesini katıldı. 

Bakan Koca, toplantı açılışındaki konuşmasında, deprem bölgesindeki 3 ile şehir hastanesi kurulmasının gündemde olduğunu vurgulayarak, “Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de şehir hastaneleri yapmak için proje çalışmalarını başlattık” dedi. 

Bakan koca şunları söyledi: 

“Genel bütçe kaynaklarıyla yapılacak olan Hatay, Kahramanmaraş, Muğla, Malatya, Van Şehir Hastanelerimizin proje süreçleri devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında şehir hastanelerimiz hastalara ülkemizin dört bir yanında hizmet veriyor olacak.”

malatyahaber.com
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • KADİRE (5 ay önce)
    sayın müdür ve avaneleri henüz olmayan şehir hastanelerinin kadrosunu paylaşmışlardır :))) başhekim berk ,müdür metin ,özal herhangi bir müdürlük,akyüze kamu da başka bir yer,baykara küçük bir hastane başhekimliği vs vs :)))) komik değilmi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Şehir hastanesinin yeri şeker arazisiydi tam da yeriydi... eee şimdi ne olcak.. özgür ablam oraya minia hastane yaptirdi:)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bülent (5 ay önce)
    Ben inanmıyorum yapılacağına 10 yıldır adliye binası yapılacak ortada daha birşey yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeni hastane değil (5 ay önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Yeni hastane yapmayacaklar malatya eğitim ve araşırma hastanesinin ismini şehir hastanesö yapacaklat ha ali veli ha veli ali
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yılmaz (5 ay önce)
    Şehir hastanesi Malatya için elzem ihtiyaç haline gelmiştir. Çok iyi yatırım fakat Malatyadaki hastanelerin her yönüyle iyileştirilmesi gerekiyor. HASAN ÇALIK HASTANESİ geçen hafta Bakanlık Personeli tarafından denetlenmiş. Sonuç işler acısı. Hastane büyük sağlık ocağı. Ameliyat yapılmıyor. Disiplinsizlik haddini aşmış. Emar ve tomografi cihazı yoktur cihazı yoktur. Malatya ya atanan Doktorlar kalacak yer sorunu yaşıyor. Evi yıkılan Sağlık personeli çok perişan. Tüm kurumlar personeli için Kontenyer kentler kurdular. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Personeli için bir şey yapmadı. Malatyamızın normale dönmesi için Öncelikle kurum yöneticileri görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Malatyamıza Yazık oluyor.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Şehir Hastanesi yapılınca diğer hastaneler iyileştirilmiyor, kapatılıyor. Yap, işlet, devret olduğu için Şehir Hastanesine müşteri lazım ya. Onun üçün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı adam (5 ay önce)
    Eğer eğitim araştırma hastanesinin adı değişir de , erzurum da ki gibi bir hastane sıfırdan yapılmaz ise Malatya ya , bu Malatya insanına son 100 yılın okkalı kazığı olur . Hayatında tam donanımlı şehir hastanesine gitmeyip karşı çıkanlar ancak kaldırımda darbuka tıngırdatıp mendil sallasın
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Berk (5 ay önce)
    Sayın bakan zamanida sağlık müdürü yakinkente yakın yere hastane yapılacaktı sayin vekiĺ orayı kabul etmedi şeker fabrikasının yerine yaptırdı şimdi 500 yatak eğitim hstnesi 300 kadın doğum toplam 800 yatak malatya önce ssk 550 yatak devlet hast 550 yatak toplam 1100 eğitim ve araştırma hastanesinde kactane asistan var Merak ediyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ercan (5 ay önce)
    Yaptığınız hastahaneleri tamamlamaya çalışın.Personel yetersiz.Malzemeler yetersiz.Türkiye'nin 100.yılında Battalgazi Devlet hastahanesi ki kendi bünyesinde emar cihazları yok Turgut Özal Egıtim Araştirma yönlendirerek Emar için 25 gün sure,sonuç için 2 hafta süre verilmekte.Rötgen için 2 hafta süre verilerek hastayı daha mağdur ederek hizmet verdiğini söyleyenler bu viran olmuş şehre Şehir hastanesi ihtiyacı varmış demek bu şehrin insanını üzer.Projeler ile yatırımlar tabii yapılsın.Ancak popilist yaklaşımlar söylemlerde kalmasa.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boş (5 ay önce)
    Bu yorum satırlarında hep şehir hastanesi tapıcıları açıklasa da bilsek nedir bu ille Malatya'ya da şehir hastanesi olsun sevdası? Sadece Elazığ'da Antep'te vs var bizde de olsun diye boş heves veya kıskançlık mi? Şehir hastanelerine akıtılan bütçe gereksiz ve aynen geçilmeyen köprülere verilen garanti misali devlete kambur.. bi anlatın şehir hastanesi sevdalıları acaba bizim anlamadığımız ne keramet var bu işte? Erzurum şehir hastanesine devletin üç yıllık ödediği işletme kira ücretiyle aynı hastaneden üç tane yapılıyor diye haberler vardı yanlış hatırlamıyorsam.. de hayde anlatın da öğrenelim ne sevda bu?
    %39
    %61
    Yanıtla
  • mlty44mlty (5 ay önce)Boş isimli kullanıcı yorumuna
    haberi okursan , merkezi bütçeden yapılıyor diyor..yap işlet devret değil.. neden bizde olmasın...biz de olmasa başka ile yapılacak..büyükşehir olup da şehir hastanesi olmayan tek il biziz.. ama işin daha güzeli ne ? mevcut hastanenin tabelası değişecek oldu sana şehir hastanesi:)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Huzur (5 ay önce)
    Bir an önce evlerimizi bitirin memleketimize dönelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Feryat (5 ay önce)
    Yapılmadan inanmam.çevreyolu 15 yıldır yapılıyor.Hani nerde,?şehir içi trafik istanbul dan kalabalık.yetkililer hiçmi görmüyomu.bu ne sahipsizlik.boşuna sahipsiz denmiyor bu garip şehir e. .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Okan (5 ay önce)
    Hastanede rendevu kalkmadıkça emar sırası oldukça insan muayene olmadıkça eskiden insan sıraya girdimi umut vardı sıra gelir diye hastane dedinmi istediyin dakika isdeyin gün muayene olmak hastaya gün atılırmı en önemlisi sağlık oda sıkıntılı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    İndir tabelayı koy yerine şehir hastanesi tabelasını oldu bitti, yeşilyurt, Battalgazi ve şu andaki devlet hastanesi yapılmadan, üçünün yerine tam donanımlı bir şehir hastanesi ve Turgut Özal üniversitesi tıp fakültesi yanında bir üniversite hastahanesi kurulsa idi daha iyi olurdu, böylece ilimizde donanımlı 2 üniversite birde şehir hastahanedi olurdu.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • YASİN ÖZDEMİR (5 ay önce)
    arkdaşlar yorumları okuduum siz olayı yanlış anlamışsınız emniyet müdrülüğünün yanında bulunan eğitim ve araştırma hastanesinin adı değişecek statü olarak şehir hastanesi olacak yani tabela değişecek heyacan yapmayın. yatırım yatırımdır. yatırımın iyisi kötüsü olmaz :)))
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Şükrü sahin (5 ay önce)
    Bir saglikci olarak şu an Malatya'ya 5. Hastaneye ihtiyaç yok personel ve tıbbi araçlarla güçlendirilir se bence yeterlidir Turgut
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    El insaf insanların gelmemek üzere gittiği bi şehir var ortada, sadece merkezde kocaman turgut özal tıp merkezi var, kocaman eğitim ve araştırma hastanesi var, battalgazi devlet hastanesi var, yeşilyurt devlet hastanesi var. İlçelerin hepsinde hastane var. Yeni bina dikip gereksiz kamu harcaması yapılacağına eldeki mevcut binaların içini gerek tıbbi cihaz ile gerek hekim ve hekim dışı sağlık personeli ile desteklemek memleketimize çok daha faydalı olacaktır. Yapmak için yapmayalım yazık olur.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • new malatya (5 ay önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Bu düşünce çok garip ve ilginç. İnsanlar niye dönmesin. İstanbul'da deprem oldu herkes kaçtı yavaş yavaş geri döndü şuan eskisinden daha ileri seviyede. Düzce, Yalova, Sakarya, Bingöl, Van hepsi yok oldu geri toparlandı. Deprem olan yer hayat boyunca öyle kalacak mı sanıyorsunuz çok ilginç bir fikir. İnsanlar felaket sonrası tabiki korkar güvenli bir yere gider durumlar düzelmeye başlayınca geri döner. Durumların düzelmeside böyle yatırımlarla olur. Yatırım olacak ki Malatya'ya doktor gelsin, hemşire gelsin, sağlık çalışanı ataması yapılsın çevre şehirlerden hasta gelsin. Ancak siz sanırım elazığlısınız, Malatyaya yatırm yapılmasını istemiyorsunuz!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya'da il milli eğitim müdürlüğü geçen gün açıklama yaptı. 55.000 civarı öğrenci naklini aldırmış ve 32.000 öğrenci geri dönmüş. 3 ay sonra bir yıl olacak. Dönse dönerlerdi değil mi? Okulun 1190 öğrenciydi şimdi 617 kişi.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • 1-elazığlı değilim malatyanın yerlisiyim. 2 - gelmemek üzere gitti derken elbetteki dönenler olacak ama bakalım kaç yıl sonra o nüfusu görecek bir daha. 3- nüfus eskinin iki katı dahi olsa eldeki hastaneler her türkü yetecektir. 4- çok şükür büyüklerimizde benim gibi yani gerçekçi düşünmüş ki malatya eğitim araştırma hastanesi şehir hastanesi olacakmış. Sağlıcakla kal
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Harun (5 ay önce)
    Yeni devlet hastanesinin adını şehir hastanesi yaparlar. Bizimkiler büyük bir yatırım geldi diye Malatya'lıların yüzüne baka baka dalga geçerek biz yaptık diyecekler
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ali Koç (5 ay önce)
    İnşallah olur şu güzel MALATYAm'a ama sizde bir isteğim olacak Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanemiz deprem sonrasında ağır hasar aldı mı yoksa orta hasarlı hizmetine devam mı ediyor? Lütfen bu konuda bir haber yapın sayın gazeticiler.....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Elazığ şehir hastanesinde mükemmel hizmet var, sayın bakanım malatyaya ne kurarsanız kurun zihniyet değişmediği müddetçe hizmet alamayız. Zihniyet nasıl değişir işinin ehli liyakat sahibi insanlar görev yapar işlere ilin siyasileri de karışmazsa zihniyet değişir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yanılıyorsun siyasiler hastane, yatırım işlerine karışmıyor. okullarda kim müdür olacak onun için toplantı yapıyorlar.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Okullarda idareciliğin sorumluluk dışında ne artısı var buna birde bugünkü üst yönetimlerin okul müdürlerine bakışlarını eklerseniz bırakın kim yaparsa yapsın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (5 ay önce)Öğretmen isimli kullanıcı yorumuna
    Yakında bütün liseler proje okulu olursa şaşırmayınız çünkü bu okullara hiç bir kural tanımadan idareci atamaları yapılıyor, diğer okullara hiç olmazsa yazılı sınav ve ildeki boş idareciliğin üç katı adayın çağrıldığı mülakat var, bu şekildeki görevlenderilmelerde en büyük sorun ek 2 de bulunan puanlama kriterlerindedir, hep birlikte göreceğiz yakında yönetmelik değişecek.
    %40
    %60
    Yanıtla