SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Şehir Mezarlığı'na Deprem Şehitleri Anıtı

Şehir Mezarlığı'na Deprem Şehitleri Anıtı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da hayatını kaybeden deprem şehitleri anısına Şehir Mezarlığında  ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı’ yapıldı. 

6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen, son yüzyılın en büyük depremlerinin yaşandığı ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin anısına Malatya’da ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı’ yaptırıldı. Deprem anıtında 6 Şubat’ta Malatya’da vefat eden deprem şehitlerinin adı yer alıyor.  

6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı hakkında bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Osman Gönültaş, “6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısını yaşatmak adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan bizlere deprem şehitlerimizin anısına bir anıt yapılmasını söyledi. Bizlerde Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı olarak 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden deprem şehitlerimiz için oluşturduğumuz alanda bir deprem anıtını yapmaya başladık. İnşallah onların isimlerini bu anıtta yaşatacağız. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bizlere verdiği destekten dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Mlt (5 ay önce)
    Selahattin Gürkan, anıt yapmakta geç kalmış. Ne kadar gereksiz, ucube. Sizler bunları yaparak neyi ile gururlanıyorsunuz. Kendi imkanlarınızla mı yaptınız? Malatya'ya bu yöneticiler sayılı mı gönderiliyor, ya da görev veriliyor. Bu toplumun okumuşu da cahil. Birisi diyemiyor mu? Buna ne gerek var? Sorgulayan bir toplum değiliz. Şehir çamur deryasından geçilmiyor, bunu yapmakla övünüyorsunuz. Bütün siyasi zihniyet aynı. Sizleri alkışlıyorum. Bravo diyorum. Bu gidiş iyiye gitmiyor.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Selami (5 ay önce)
    CHP zihniyeti. Değirmen sele gitmiş,bunlar şakşak derdinde. Bunu 6 Şubat yıldönümünde daha farklı bir anmalarla,çarpıcı bir şekilde gündeme alınacak bir sürü proje olabilirken adaylık sürecinde Gürkan icraat yaptığını zannediyor . Biz buyuz işte. Her şeyimiz reklam ve siyaset kokuyor çünkü aklı ve vicdanı,merhamet ve adaleti,liyakati, kamu malına gözümüz gibi bakmayı,emanetçi olduğumuzu unuttuk. Boş adamlar,boş işler çıkartıyor ortaya. Mesele bu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Ne önemli işe imza attınız.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Harputlu 23 (5 ay önce)
    Bu tür şeyler yerine bu vefat eden deprem şehitlerinin geride kalan eşleri, çocuklarına yerinde dönüşüm ile evleri yapılsa daha makul olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pütürge (5 ay önce)
    Malatyaya bu yakışır emeği geçenlere teşekkür ler torensiz olmadıki davullar nerde
    %72
    %28
    Yanıtla
  • ahmet (5 ay önce)
    yaşayanların görmesi gerekeni ölülerin oraya yapmışlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Berk (5 ay önce)
    Diğer işlerde olmasa da anıt ve tören konusunda Selahattin başkan çok başarılı. Adam nutuk çekmek ve tören yapmak için yaratılmış.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Emrecan (5 ay önce)
    Olumlerimizi bile bir siyasi ranta çevirdiniz,her fırsatı ranta çeviren insanlık,ne kadar aciz ve zavallı olmuşsunuz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • KUL (5 ay önce)
    depremin ilk 3-4 günü ortada görünmeyenler bir sıcak çorba dağıtmayı beceremeyenler mezarlıklara böyle anıtlar yaparlar çünkü din en kulanışlı malzemedir uyutursun toplumu bu malatya halkıda gider orda dua eder ondan sonra malatyaya metor düşer bu yöneticiler yine o mezarlıga bi anıt daha yaparlar malatyalılar gider o anıtın önünde de yine dua ederlerler ondan sonra iyi bir mümin olduklarını zannederler bu hep böyle tekrarlanır ondan sonra slogan malatyalıcılık oynarlar DESTAN ŞEHİR,DARÜL RIFAT ,ATA YURDU ATA YAPAN BU seçimden sonra emin olun yeni ATLANTİS adını bile yapıştırırlar bu şehire çünkü bizim yerel idarecilerin bir sucu yok burada yaşayan topluluk tarihde helak olmuş çogu kavimin özelliğini çok iyi derecede taşıyor .Anlayana
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    1-Heykel yanlış yere yapılmış, böyle anıtlar şehirlerin meydanına yapılır ki insanlar unutmasın. 2-İsimler yazılmış ancak üst bölümlerdeki yazılar okunuyor mu acaba? İsimler daha aşağıda yatay olabilirdi. 3-Depremin fotoğrafları eklenebilirdi. vs. vs. Hiç mi belediye de bu konuları düşünecek ve uygulayacak liyakatlı yetkililer yoktur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tarık tarcan (5 ay önce)
    Ya ölüler değil, dirilerin görmesi lazım.. Uyduruk bir anıt olmuş.. Herşeyi ben bilirim diyen biri ve sonucu… rabbim hayatını kaybedenlere tekrardan merhamet ve onları cennetine alsın..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı (5 ay önce)
    Din İşleri Yüksek Kurulu'nun o fetvası: Hakikî Şehid (Dünya ve Ahiret Şehidi): İslam’ın yücelmesi, vatan müdafaası için savaşırken ölen müslümanlara denir. Bu kimseler, yıkanmazlar, kefenlenmezler, namazları kılınıp kanlı elbiseleri ile defnedilirler.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    Hacı, maaşlı asker polis şayet ölünce şehit oluyorsa depremde vefat eden kardeşlerimiz canlarımız hakiki şehittir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kendinizi kandırmayın. Maaşlı veya maaşsız polisin askerin bile şehit sayılıp sayilmayacağı o gün belli olur... Hakiki şehittir fetvasıda kula düşmez. Net söylenecek söz şehit değildir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İlave olarak iman esastır imanın hükümleri kesinlikle aranacaktır. Bize inşallah demek düşer belki gönüller yıpranmasın diye teselli babında söylenir ama hakikatide göz ardı edemeyiz haddimize değil zaten
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ramazan Mehmet (5 ay önce)
    Mezarlığa neden koydunuz ölüler mi okuyacak, meydana koyun da yetkililer siyasiler ev sahipleri okusun görsün, belki vicdan azabı duyarlar..
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Çok güzel bir değerlendirme, katılıyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    bu anıtı belediyelerin önüne koyunda ,belediyeler bu acıları unutmasın.
    %98
    %2
    Yanıtla