SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Songül Yarbay İçin Mevlid Okutuldu

0
Güncellendi - 2017-06-04 20:14:39
Şehit Songül Yarbay İçin Mevlid Okutuldu
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak-Şenoba’da 31 Mayıs’ta helikopterin düşmesi sonucunda 12 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Yarbay Songül Yakut için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehit ailesinin Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan evlerinin önündeki taziye çadırında okutulan Mevlid-i Şerife şehidin ailesi ve yakınları, Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu,   Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 2. Ordu’da görevli çok sayıda subay ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Mevlid-i Şerif’in ardından Şehit Yakut ve şehitler için dualar edildi.

Mevlid’in ardından protokol ve katılımcılar, Yakut ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Bu arada Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Arif Doğan ile partinin il yöneticileri de, Yakut ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

31 Mayıs günü Şırnak Şenoba Beldesinde  il merkezine gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikopter kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmüştü. Düşen helikopterde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş olmak üzere 13 asker şehit olmuştu. Malatyalı olan ve Türkiye’nin ilk kadın komutanı Şehit Yarbay Songül Yakut, Malatya Şehitliğinde toprağa verilmişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyali (6 yıl önce)
    Cakir i her gordugum yerde hayata bir kez daha kusuyorum. Malatyanin basina gelen en buyuk talihsizlik
    0
    0
    Yanıtla