SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehre Dahil Ne Varsa Onu Anlatmaya Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-10-21 02:49:42
A- A+ PAYLAŞ

Tarihçi - Yazar Orhan Tuğrulca tarafından kaleme alınan ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları içerisinde yer alan “Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni” isimli kitabın tanıtımı ve imza günü için Sanat Merkezi Fuaye Salonunda bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı İhsan Gencay, Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca, şube müdürleri ile kitap seveler katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu "Malatya’nın tarihi, kültürü gibi değerleri ile ilgili olarak yayınladığımız bir kitabımızın daha tanıtımını yapıyoruz. ‘Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni’ isimli kitap Tarihçi - Yazar Orhan Tuğrulca tarafından hazırlandı. Hocamıza ait daha önce de Malatya’nın yaklaşık 10 bin yıllık tarihini kaleme aldığı kitabı yayınladık. 2010 yılından itibaren 34 tane kitabı Malatya'nın istifadesine sunduk. Şuan elimizde çalışmaları tamamlanan ve önümüzdeki süreçte yayınlamayı düşündüğümüz eserlerimizle birlikte yaklaşık 41 kitabı değişik başlıklar halinde yayınlayacağız. Şunun farkındayız ki, Malatya'yı geçmişiyle, yaşanmışlıkları ile geleceğe aktarma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğa istinaden kitap yayınlarımız devam ediyor. Bu kitaba verdiği emeklerinden dolayı değerli hocamız Orhan Tuğrulca'ya teşekkür ediyorum" dedi.

“Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni” isimli kitabı hakkında bilgiler veren Tarihçi - Yazar Orhan Tuğrulca ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Tuğrulca, "Böylesi bir sanat havuzunda kitabımın yayınlanmasından dolayı gururlandım. Bu ilk çalışmamız değil. 2010 yılında Niyazi Mısri'nin hayatı ve eserleri ile ilgili bir kitabımız yayınlandı. 2013 yılı içerisinde Malatya'nın 10 bin yıllık geçmişini olabildiğince çok fazla başlıklarla araştırarak 3 ciltlik bir çalışmam Belediyemiz tarafından basılmıştı. Bütün bu yapmış olduğumuz çalışmaları kitaplaştıran ve Malatya kamuoyu ile paylaşan, büyükşehir belediyemize tekrar teşekkür ediyorum. Bu daha sınırlı bir alanı kapsayan bir çalışma. son 10 bin yıllık tarihte kentsel gelişimi aramaya çalıştık. Aslında şehrin serüvenini, şehre dahil ne varsa onu anlatmaya çalışıyoruz. Şehrin geleceği ile ilgili, o şehirde yaşayan insanların o şehirle kendini irtibatlandırması, duygusal bir bağ kurabilmesi, bir aidiyet hissedebilmesini daha çok sağlamış olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından kitap seveler Tarihçi - Yazar Orhan Tuğrulca'ya “Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni” isimli kitabı imzalattılar.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • şahin ulutaş (6 yıl önce)
    Üstadım! Malatya emekçisidir. Yüreğine ve eline sağlık hocam...
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (6 yıl önce)
    sanırım saadet şehri malatya diye malatyalı bir yazar olan şevket başıbyük tarafından kaleme daha önceleri alındı.hemde adam tarihçi olmamasına rağmen tarihçileri kıskandıracak güzellikte bir eser ortaya koydu.umarım bu eserde malatyayı güzel anlatmıştır
    0
    0
    Yanıtla