SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Polisten Yasaklara Uymayan 279 Kişiye Ceza

0
Güncellendi - 2020-04-03 07:01:49
Polisten Yasaklara Uymayan 279 Kişiye Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, seyahat kısıtlamasına ve sokağa çıkma yasağına uymayan toplam 279 kişiye idari para cezası uygulandı.

Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun 29 Mart’ta aldığı kararla kente diğer illerden ikamet amaçlı gelen vatandaşların, zaruri haller haricinde 14 gün evde kalmaları gerektiği, bu zorunluluğa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı hususu kendilerine anlatılarak, yazılı tebliğ edildi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Çin’in Wuhan kentinde başlayan Coronavirüs (Kovid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır. Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun 29.03.2020 tarih ve 2020/20 nolu kararı uyarınca; ilimize diğer illerden ikamet amaçlı gelen vatandaşlarımıza, zaruri haller haricinde 14 gün evde kalmaları gerektiği, bu zorunluluğa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı hususu kendilerine anlatılmış olup bu durum vatandaşlarımıza yazılı olarak tebliğ edilmişti. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan denetimler sonucunda; Doğanşehir İlçemizde (1), Arapgir İlçemizde (1), Doğanyol İlçemizde (1), Hekimhan İlçemizde (1), Battalgazi ilçemizde (15) olmak üzere toplam (19) kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi uyarınca kişi başı (3150 TL) idari para cezası uygulanmıştır. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacaktır.

Ayrıca İçişleri Bakanlığımızca, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının yasaklanması sebebiyle yasak kapsamında bulunup bu yasağı ihlal eden Malatya İl merkezinde (210) kişi ilçelerimizde ise (50) kişi olmak üzere Toplam (260) vatandaşımıza kişi başı (789 TL) idari para cezası uygulanmıştır.”

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (4 yıl önce)
    ben bir market çalşanıyım 25 yıldır bu işi yapıyorum yaşlı ve çocukların yasak olduğu marketler çocu ve yaşlılar la dolu inan bunu bütün samimiyetle söylüyorum çarşı merkezinde başka hiçbir yerde kurala uyan yok kolluk kuvvetlerinin özellikle bunad dikkat etmesini rica ediyorum insanlarımız öyle bir hale gelmiş ki kendi sağlığı için dahi ikaz edip uyarıyoruz kimseyi 25. krş poşet parası vermemek için eşyalarını 1km kucağında götüren yaşlılarımıza bir idari para cezası yazılsın bakalım o zaman kurallara nasıl riyayet ediyor rica edinc git başkalarına et diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir garip (4 yıl önce)
    Ceza deyince benim aklıma gözlerin yerinden fırlayacak ve Katrandan elbiseler giyilecek cehennem geliyor Allah muhafaza....
    0
    0
    Yanıtla