SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şiddetle Kınıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu, avukatlara yönelik yapılan gözaltılarla ilgili açıklama yaptı. 

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, avukatların polis tarafından gözaltına alınmasıyla ilgili Malatya Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Savunmanın güvende olmadığı yerde, hukukun inanılırlığı yoktur. Çağlayan Adliyesi’nde polis tarafından meslektaşlarımızın cübbeleriyle tartaklanarak, yerlerde sürüklenerek, karga tulumba gözaltına alınması, mesleğimizin onurunu yaralamış, camiamızı üzmüş ve infial uyandırmıştır. Bu durum asla kabul edilemez niteliktedir.

Hukuk devletinin en önemli gereği, yürürlükteki kanunların eksiksiz uygulanmasıdır. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6/1-d maddesinde avukatı yargı görevi yapanlar arasında saymış, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 1. maddesi avukatlığın yargının kurucu unsuru olduğunu belirlemiş, avukatlığı kamu hizmeti olarak tanımlamıştır.

Toplumsal huzur ve barışın sağlanmasında; gücünü yasalardan alan polisin üstlendiği görevi hukuka ve yasalara uygun bir şekilde yerine getirmesi gerekir. Bu nedenle üzerlerinde mesleğimizin onurunu temsil eden cübbeleri olduğu halde meslektaşlarımızın hukuk dışı muameleye maruz bırakılmasını şiddetle kınıyoruz. Hukuk uygulayıcılarının, hukuksuzluğa karşı olması gerekir. Hakim ve savcılar, avukatların meslektaşları olduğunu anladığı an, kendileri için küçük, ancak insanlık için büyük bir adım atmış olacaklardır.”

FOTOĞRAF: İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki protesto

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız